Mijn geluiden prentenboek | Tiptoi van Ravensburger voor kinderen vanaf 3 jaar

Ravensburger heeft onlangs twee nieuwe tiptoi producten op de markt gebracht voor kinderen van 3-4 jaar oud. Tiptoi is een interactief leersysteem, waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Wij gingen aan de slag met de Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’, waarover ik je graag meer vertel.

 

Mijn geluiden prentenboek

 

Tiptoi

Met de producten van tiptoi kunnen kinderen zelf aan de slag met boeken, spellen en puzzels. Hierbij gebruiken ze de bijbehorende interactieve stift die een verhaal vertelt, iets uitlegt, uitdaagt tot het spelen van een spel of muziek / geluiden laat horen. De elektronische intelligentie biedt kinderen de mogelijkheid om boeken en spellen helemaal zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven.

De stift functioneert met alle tiptoi producten. Dat zijn 13 boeken, 10 spannende leerspellen, 3 puzzels, een interactieve Globe en héél veel speelfiguren. Bij de Starter Sets is de stift al meegeleverd en voor elk ander product kunnen de audiobestanden gemakkelijk en kosteloos van het internet worden gedownload en op de stift worden geladen. Voordeel is dat op de stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden. Meer informatie vind je op ravensburger.nl.

 

Mijn geluiden prentenboek tiptoi

 

Vanaf nu kunnen kinderen al vanaf 3 jaar aan de slag met het interactieve systeem, want speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn er twee nieuwe tiptoi producten:

  • Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’ (inclusief stift) (adviesprijs € 39,99)
  • Dieren ontdekken, rangschikken en tellen in ‘Al mijn dieren’ (exclusief stift) (adviesprijs € 21,99)

 

Mijn geluiden prentenboek

Mijn geluiden prentenboek

Met de tiptoi Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’ is je kindje direct klaar om te beginnen, want deze set is inclusief de stift waarop alle bijpassende audiobestanden staan. ‘Mijn geluiden prentenboek’ zit vol met verhalen, liedjes, spelletjes en geluiden waarbij kinderen vanaf 3 jaar op speelse wijze het huis van de familie Hofman tot leven laten komen. Er is namelijk veel te ontdekken in de keuken, de tuin, de kinderkamer en de badkamer.

Welke boodschappen zijn er gekocht? Wat is er aan de hand met het varkentje in de kinderkamer? Door eenvoudig te begrijpen zinnen, leren kinderen in een handomdraai nieuwe woorden uit hun leefomgeving.

Naast de Starter Set is ‘Mijn geluiden prentenboek’ overigens ook los verkrijgbaar, dus zonder stift.

 

Wat vinden wij?

Dit soort speelgoed past perfect bij ons meisje. Het is een boek, wat altijd in de smaak valt haha, er valt ontzettend veel te ontdekken en ze kan er zélf mee aan de slag!

Mijn geluiden prentenboek

 

Nadat we de batterijen in de pen hebben gedaan (niet inclusief), kunnen we direct aan de slag. We activeren het boek op de eerste pagina, waarna een duidelijke uitleg via de stift wordt gegeven. De stift is gemakkelijk vast te houden en Fiene begint dan ook gelijk met haar ontdekkingstocht door op de diverse afbeeldingen te tikken. De verschillende opdrachtjes vallen goed in de smaak en ook de liedjes worden al snel meegezongen.

Het feit dat ze er zelf mee bezig kan zijn, vind ik ook echt een pluspunt. Ik vind het heerlijk om samen met haar bezig te zijn; te spelen of te lezen maar als ze zelf zo zoet bezig is, kan ik ook gewoon mijn eigen dingen doen. En dan dus zonder te hoeven zeggen dat ik ‘even geen tijd voor haar’ heb, want dat doe ik toch liever niet. Wij zijn fan!

 

Kende jij de producten van tiptoi al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.