MEGA-Plog: Weekend kamperen

Wij zijn weer even weg van huis. Nou ja, weg.. eigenlijk valt dat wel mee, want afgelopen weekend en komende week verblijven wij op een camping vlakbij huis, namelijk op een kwartier / 20 minuutjes afstand. Op deze manier hoeven we zelfs geen vrije dagen op te nemen, want ook vanuit de camping is ons werk heel makkelijk aan te rijden! We zijn er al sinds donderdagavond, dus het leek me leuk om weer even een MEGA-plog met jullie te delen, deze keer dus van ons weekend kamperen.

 

Donderdag

Weekend kamperen: voortent opgezet

Donderdag hebben we eerst allebei gewerkt, dus we zijn pas rond een uur of 6 op de camping. Woensdag hadden we alles al voorbereid, dus we konden gelijk op pad. Onderweg aten we snel een broodje en eenmaal aangekomen hebben we de caravan op z’n plek gezet en de voortent opgebouwd.

Fiene liep er gezellig bij / omheen / onderdoor / in de weg / vandaan / in de buurt met haar baby in de buggy – kortom, die vermaakte zich direct!

 

Vrijdag

Weekend kamperen: filmpje kijken

Michiel moest vandaag gewoon werken, dus de wekker ging vroeg. Fiene was ook gelijk met ons wakker, ondanks dat ze de avond ervoor tot laat heeft liggen ‘feesten’ en spelen in haar grote bed. Ik zet nog even een filmpje voor haar op, zodat we even lekker wakker kunnen worden.

Helaas gaat dat rustig wakker worden niet zo rustig als gepland, want er stond ineens EEN KIP naast mijn bed!! In de caravan dus! Wie mij kent weet: dit vind ik niet echt kick.. Dus ik zeg tegen Fiene (die wel van kippen houdt): ‘Fien, een kip – pak ‘m!’ – in de hoop dat ze zo enthousiast erheen rent dat die kip vanzelf de caravan uit zou rennen.. Maar Fiene kijkt even op en zegt ‘ja, kip’ en kijkt weer verder naar haar filmpje alsof er elke dag een kip naast ons bed staat… Thanks Fien.

 

Weekend kamperen: kippen

Ik heb een hoop herrie gemaakt en op een deur gebonkt, waardoor die kip de caravan uit hupste, waarna ik me besefte dat deze ook de voortent nog uit moest. Daar kwam ik erachter dat deze dame versterking bij zich had en ik mocht dus niet één maar twee kippen de voortent uitjagen. Na veel gedoe is het me gelukt.. Had ik al gezegd dat ik geen held met kippen ben?

 

Weekend kamperen: bewolkt

Het weer was vrijdag echt bagger.. Ik geef toe, het kan slechter, maar het regende echt om het kwartier à half uur en de lucht bleef heel grauw.

 

Weekend kamperen: diverse soorten kleding

Ik had van tevoren al gezien dat we verschillende temperaturen zouden hebben dit weekend kamperen en de rest van de week ook, dus ik heb echt van alles meegenomen. We bouwen de laagjes gewoon op 😉

 

Weekend kamperen: letters plakken

Doordat het steeds regent, gaan we lekker boekjes lezen en mag Fiene stickers plakken. Fiene is helemaal gek op cijfers en letters, dus deze stickers van de Zeeman zijn helemaal in haar straatje.

 

Weekend kamperen: broodje eten

Tussen de middag eten we een broodje en is Fiene lekker gek aan het doen. Ze doet allerlei dansjes en mama moet natuurlijk ook meedoen. Daarna gaat ze lekker slapen, ze heeft nog wat in te halen van de vorige nacht.

 

Weekend kamperen: kippen kijken

Als ze na haar super lange slaapje weer wakker is, ziet ze de kippen weer lopen. Ondanks dat het ‘s morgen absoluut geen indruk leek te maken, had ze nu hele verhalen over een kip in de caravan met de woorden ‘da makke nie’ (dat mag niet). Ik kon niet anders dan Fiene gelijk geven, want als er iets niet mag.. is het wel een kip in je caravan!

 

Weekend kamperen: trampoline

Gelukkig was het ‘s middags wat droger dan ‘s morgens en konden we lekker naar buiten!  Fiene had het helemaal naar haar zin op de trampoline. En terwijl ze lekker aan het springen en hupsen was, kwam Michiel al weer ‘thuis’.

 

Weekend kamperen: konijntje

Er zijn (naast die kippen) nog meer dieren op de camping, wat natuurlijk helemaal top is voor ons dierenvriendinnetje. Dit konijn moest ze dan ook gelijk aan papa laten zien. Fiene heeft ook al in dat ene driehoekje grond gezeten toen het nat was en zegt nu steeds ‘oh nee, moddèh’ (oh nee, modder). Je zou denken dat ik dat heb gezegd, maar nee – daar komt ze dus zelf mee haha.

 

We aten lekker kampeer-eten van de bbq; aubergine, uitjes, chipolata worstjes en wat brood erbij en daarna konden we gaan douchen en stopten we Fiene in bed. Michiel en ik besloten dat het in de buurt kamperen nu al een succes was, want we voelden ons helemaal op vakantie! Michiel ook, terwijl hij vandaag dus gewoon nog gewerkt had!

 

Zaterdag

Weekend kamperen: cavia

Vandaag zou het een stuk beter weer worden dan gisteren, maar ‘s morgens is het nog wel een beetje fris. We gaan even met Fiene naar de diertjes kijken, waar we ook deze cavia (Fiene: cabi) spotten! Onze dame is helemaal blij, want die vindt ze ook altijd zo leuk (heeft ze ook niet van mama, net als de kippen..).

 

Weekend kamperen: Swap spulletjes

Vervolgens gaan we op pad. We zoeken een Action op, omdat ik mee doe aan mijn eerste ‘Swap’, namelijk de peuterswap van Lauver. Een Swap houdt in het kort in dat je lootjes trekt met een heleboel mensen en vervolgens voor je lootje (of in dit geval de peuter) cadeautjes koopt / maakt en heel leuk inpakt. Die stuur je dan voor een bepaalde datum naar je Swap-maatje en iedereen pakt de cadeautjes op dezelfde dag uit. Zó leuk!! Ik heb er dus helemaal zin in en kocht alvast wat spulletjes om de boel leuk in te pakken.

 

Weekend kamperen: groenteschaalOok halen we wat boodschappen voor het weekend. Fiene helpt met het leeghalen van de tassen en vindt een komkommer. Zoals je op de foto kunt zien, heeft ons komkommer-monstertje gelijk haar tandjes erin gezet haha.

 

Weekend kamperen: zwembadTerwijl Fiene ‘s middags lekker aan het slapen was, besloten wij het zwembad op te zetten. Het was namelijk lekker warm geworden! Ik heb dit zwembad pas bij de Action gekocht – wat een super gaaf ding is het zeg! Toen Fiene wakker werd en het zwembad voor het eerst zag, was ze helemaal enthousiast en wilde ze er gelijk in. Dat kan ik me echt voorstellen, want zeg nou zelf; dit had je toch zelf vroeger ook willen hebben!?

 

Weekend kamperen: Gin-tonicMichiel en ik namen er een gin-tonic bij. Echt ons favoriete vakantiedrankje! Zó lekker!!

 

Weekend kamperen: tussendoortjeFiene kreeg eindelijk haar komkommer en als bonus zat er ook tomaat bij. Je kan haar bijna niet beter verwennen met eten.

 

Weekend kamperen: mama's slippersTussen het zwemmen door is dit ook een hele leuke bezigheid: mama’s slippers aan en lopen maar! Of ze nu verkeerd om zitten of niet, ze komt er een heel eind mee 😉

 

Weekend kamperen: stoeltjeOok het stoeltje is populair vandaag. Vooral met natte billen, want op een gegeven moment staat er zelfs een laagje water in. En dat is natuurlijk heel grappig voor een peuter!

 

Weekend kamperen: hamburgers

Michiel bakt lekker hamburgertjes – wat kan het campingleven toch heerlijk zijn.

 

Weekend kamperen: broodje eten

Fiene ziet de burgers en tomatensalade en blijft maar aangeven dat ze dat niet wil en liever een broodje wil eten. ‘Neej, neuk.. neej, vjees die.. Fiene bjoodje vjees eten’, wat zoveel betekent als ‘nee, niet leuk, niet dat vlees, Fiene een broodje vlees(waar) eten’. Ach, waarom ook niet, ze had al heel veel komkommer en tomaat naar binnen gewerkt en dat vlees kan ook prima in een plakje. Ze krijgt lekker een broodje om deze mooie dag af te sluiten.

 

Zondag

Weekend kamperen: cadeautjes

We sliepen uit tot een uurtje of 9 en de dag begon al super zonnig, heerlijk! Even douchen en aankleden en daarna in de auto richting huis. We hadden namelijk een kinderverjaardag in ons eigen dorp en aangezien we zo dichtbij kamperen, konden we daar makkelijk even heen!

 

Weekend kamperen: verjaardag

De verjaardag werd door het heerlijke weer lekker buiten gevierd en Fiene had genoeg te spelen.

 

Weekend kamperen: zwembad

Na de verjaardag gaan we weer terug naar ons tijdelijke thuisfront op de camping, waar het zwembad op ons staat te wachten. Aangezien het 32°C in de caravan is en Fiene heeeeel graag wil zwemmen, kiezen we ervoor om haar niet in bed te leggen. Het is zulk lekker weer dat we er zelf ook even bij duiken haha

 

Weekend kamperen: Hipp zonnebrand

Ik blijf Fiene goed insmeren met factor 50. Deze zonnebrand van Hipp kocht ik laatst bij de DM drogist in Duitsland. Ondanks dat het zwembad in de schaduw staat, de zon komt zo door de parasol heen. Daarbij is ze ook om het zwembad heen aan het spelen, dus dan staat ze ook echt in het zonnetje. Ik ben echt geen bierdrinker, maar Radler 0.0 vind ik echt heerlijk als het zulk warm weer is!

 

Weekend kamperen: CrocsZaterdag waren mijn slippers in trek, zondag waren het haar eigen crocs. Ze kraken ook als je er met natte voetjes in gaat, dus dat vond ze echt hilarisch.

 

Weekend kamperen: Rummikub

Wij spelen nooit spelletjes, behalve op vakantie. En dan eigenlijk ook nog eens alleen heel burgerlijk Rummikub haha. Dit met een gin-tonic.. Dat is voor ons vakantie 😉

 

Weekend kamperen: natte haartjes

In de tussentijd eet Fiene weer een bakje komkommer leeg. Ze is zó enthousiast aan het zwemmen en spelen geweest, heerlijk!

 

Weekend kamperen: courgettes en ui

Dan is het weer tijd voor het eten. Michiel is weer lekker aan het bakken, dit keer lekker courgette en ui.

 

Weekend kamperen: courgettesalade en brood

Dan is dit het resultaat, courgettesalade en een broodje erbij. Jummie!

 

Weekend kamperen: afwasNa het eten doe ik even een camping-afwasje. Ik ben thuis heel erg blij met mijn vaatwasser, maar op de camping vind ik het nooit erg om te doen haha.

 

Weekend kamperen: slaapcabine opgezet

Daarna zetten we nog even de extra slaapcabine op, want vandaag, maandag, komt mijn moeder gezellig voor een paar dagen logeren. Ik moet deze week dinsdag heel de dag en donderdagmiddag werken, dan past mijn moeder op de camping op Fiene – ook weer eens wat anders dan thuis! Ook komt mijn zus van de week nog even logeren, dus het wordt een super gezellige week!

 

Weekend kamperen: EK finale kijken

In de avond kijkt Michiel de finale van het EK voetbal. Aan de linkerkant zie je mijn laptop staan, ik ben op dat moment bezig om deze MEGA-Plog van ons weekend kamperen in elkaar te zetten.

 

 

Als we de weerberichten moeten geloven, hebben we het mooiste weer ook al gelijk gehad.. Ach, we zien wel wat we van de week nog voor weer krijgen. We vermaken ons vast wel!

 

Heb jij je ook zo vermaakt het afgelopen weekend?

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

20 comments on “MEGA-Plog: Weekend kamperen

    1. Swappen is echt leuk inderdaad! Het is voor mij de eerste keer maar ik weet nu al dat ik het valer ga doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.