MEGA-Plog vakantie 2016: Genieten, relaxen en even helemaal niks

We zijn inmiddels al weer even thuis na een heerlijke vakantie in Frankrijk met onze caravan. In totaal hebben we iets meer dan 3 volle weken mogen genieten van de Franse zon, wijn, kaasjes en zwembaden.  Dit deel ik natuurlijk graag met jullie, dus vandaag volgt er weer eens een MEGA-Plog, deze keer dus van onze vakantie 2016!

Ik verklap alvast: wie hele actieve foto’s verwacht.. ik ga je teleurstellen haha. Na een drukke periode – wat zeg ik; een druk jaar(!) – hadden we ons voorgenomen om het deze vakantie lekker rustig aan te doen en heerlijk te relaxen. En daar hebben we ons zeker aan gehouden!

Vakantie 2016: Frankrijk

Vakantie 2016: de knuffels

Voordat we vertrokken, moest de caravan natuurlijk eerst ingeruimd worden. Fiene en ik gingen er even voor zitten om te bepalen welke knuffels uit haar bed mee mochten op vakantie. Uiteindelijk zijn we tot dit compromis gekomen – normaal gesproken ligt er minimaal het dubbele in haar ledikant haha.

 

Vakantie 2016: haringen na-timmeren

We hebben dit jaar al eerder gekampeerd en toen kwamen we erachter dat Fiene het heel erg leuk vindt om te helpen bij het opzetten van de voortent. Haar hamertje was dan ook mee en ze kon alle haringen nog even na-timmeren die Michiel er had ingeslagen. Soms was ze haar hamertje even kwijt en dan was ze dus ook ‘not amused’.. 😉

 

Vakantie 2016: caravan in de caravan

Hoe leuk is dit?! Ik heb het al vaker gezegd, maar mijn schoonmoeder is echt super creatief. Ze maakte deze caravan voor ons voor in de caravan, echt super leuk gedaan. De ondergrond van het canvas is geverfd en de caravan inclusief decoratie is helemaal van vilt!

 

Ik heb jullie hier en daar een beetje op de hoogte gehouden via Twitter en daar deelde ik al heel trots dat Fiene op het strand liep. Normaal gesproken niet echt een mention waard, maar onze kleine dame had pas geleden een soort ‘zand-angst’ ontwikkeld en wilde er niet met of zonder schoenen meer overheen / door lopen.

 

Vakantie 2016: Twitterbericht strand

Vakantie 2016: Voetjes in de zee

Ondanks dat het zeewater ijskoud was, wilde ze er gelijk in met haar voetjes.

 

Vakantie 2016: Frans kapelletje

Terwijl we gewoon van het ene dorpje naar het andere dorpje rijden, komen we ineens dit kapelletje tegen. Prachtig toch?!

 

Vakantie 2016: in de speeltuin

Fiene kon zich goed vermaken, dus wij konden ook lekker met de beentjes omhoog of even een spelletje spelen. We stonden vlak naast een speeltuintje (met zand) en daar kon ze heerlijk haar gang gaan.

 

Vakantie 2016: onderweg binnendoor

Onderweg naar een nieuwe camping maak ik onder andere deze foto. Ik gaf al eerder 6 redenen waarom wij tolwegen vermijden – dit is er 1 van. Heerlijk binnendoor, hier en daar een slingerweg en uitzicht op dit soort hooibalen. Ik word er zo blij van!

 

Nieuwe camping, nieuwe temperatuur (36°C) en nieuwe hoofdactiviteit: zwemmen!

Vakantie 2016: Zwembad

Vakantie 2016: In het zwembad met Swimtrainer

Die swimtrainer is trouwens echt een aanrader in diep water. Ze riep steeds ‘Ik kan swemme! Ik kan swemme’ – zo trots was ze dat ze zelf vooruit kwam en niet kopje onder ging – wat je met bandjes toch sneller hebt als ze nog zo klein zijn.

 

Vakantie 2016: op het springkussen

Ze hadden er ook een groot springkussen staan en Fiene was verliefd op de rups in het midden. ‘Ooooh, wat een lieffie!’ Ze wilde er heel de tijd mee kroelen – zo lief!

 

Vakantie 2016: uit eten op de camping

De avond voordat we weer naar de volgende camping vertrokken, aten we even een hele slechte maar oh zo lekkere hap op de camping.

 

Vakantie 2016: Fles gevonden

Naast onze vuilnisbak vond ze deze fles en keek alsof ze wilde zeggen ‘Mam.. wat is dit!?’ Oh ehm.. tsja.. dat drinken papa en mama graag op vakantie 😉 – en we hebben de fles maar snel weggebracht haha.

 

Vakantie 2016: Cadeautje onderweg

Ik had wat cadeautjes bij me voor onderweg en op weg naar de volgende camping kreeg Fiene deze knuffel-koe cadeau. Ze was er zó blij mee! Ze heeft echt heel lang zitten knuffelen en koe moest alles mee doen. Fiene wat drinken – koe ook. Fiene een kaakje – koe ook. Echt een schot in de roos!

 

Vakantie 2016: Zwembad

Nieuwe camping, nieuw zwembad – val ik al in herhaling? 😉

 

Fiene maakte gelijk vrienden (begint dat nu al!?!):

Vakantie 2016: Vakantievriendinnen

En mama ook…:

Vakantie 2016: Twitter bericht flapuit

Ach ja.. karakter dingetje zullen we maar zeggen.. 😉

 

Vakantie 2016: Nagellak uitkiezen

Ik had voor Fiene de nagellakjes meegenomen die we laatst bij Primark hadden gekocht. Echt ideaal voor die kleintjes, want je ‘pelt’ het zo van de nageltjes af, zonder een chemisch goedje te hoeven gebruiken! Ze mocht steeds zelf het kleurtje uitkiezen 🙂

 

Vakantie 2016: Nieuwe schoenen

Check deze stoere stappers voor onze stoere meid! Waar de Franse supermarkt al niet goed voor is!

 

Vakantie 2016: Koelkast

Tussendoor was mijn blog ook echt niet uit mijn hoofd en maakte ik deze foto van onze koelkast in de caravan. Het leek me leuk om de inhoud van onze vakantiekoelkast met jullie te delen en dat deed ik dan ook in dit artikel.

 

Vakantie 2016: Wijntje

En terwijl wij heerlijke Franse wijntjes weg ‘slobberden’, heeft Fiene genoten van dit soort bordjes:

Vakantie 2016: Monkey plate

 

Wat ik naar aanleiding van mijn eerdere artikel over het (niet) eten van ijsjes echt even met jullie wil delen:

Vakantie 2016: IJsje eten

Fiene eet nu ook gewoon ijsjes van een stokje! whoohooo 😉

 

Vakantie 2016: Twitter bericht TOP!

En toen was de vakantie voorbij en waren we weer in Nederland.

 

Ik denk dat het duidelijk mag zijn.. Wij hebben gerelaxt en genoten. Van elkaar, van ons heerlijke kind, van de zon, van de omgeving en van even niks. Het was TOP!

 

Heb jij ook zo genoten van de zomervakantie?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

7 comments on “MEGA-Plog vakantie 2016: Genieten, relaxen en even helemaal niks

    1. Deze nagellakjes zijn echt heel handig inderdaad! Aan de andere kant ook heel jammer dat het er echt heel snel af is, maar liever dat dan die hardnekkige zooi inderdaad 🙂

  1. Wat een heerlijke vakantie! Ik hou echt van Frankrijk, vind het zo mooi. Van de pastis heb ik tijdens een vakantie avond echt een keer ietwat teveel gehouden, dat lust ik nu niet meer (geen enkel anijsdrankje meer trouwens haha) En die nagellakjes! Zo leuk ook echt wat voor die van mij 🙂
    Daisy onlangs geplaatst…Let’s talk about… Bedtijd!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.