PLOG | Mini kampeervakantie Zeeland

Afgelopen dinsdag zijn we weer thuisgekomen van een heerlijke mini kampeervakantie naar Zeeland. Je zou het ook een lang weekend kunnen noemen, maar aangezien we donderdag al waren vertrokken voelde het echt meer als een vakantie. We hebben heel veel foto’s gemaakt, waarvan ik er een hele berg met jullie ga delen. Ik zou zeggen, zet de koffie maar aan en ga er lekker voor zitten!

 

PLOG | Mini kampeervakantie Zeeland

Donderdag

Donderdagmiddag waren Michiel en ik allebei vrij, zodat we op tijd konden vertrekken. Het was iets meer dan een uur rijden naar de camping en eenmaal daar moesten we natuurlijk ook de voortent nog opzetten (voor het eerst weer dit jaar, dus dat is toch vaak weer even puzzelen). Gelukkig was het lekker zonnig en droog, dus dat zat in ieder geval mee!

Mini kampeervakantie Zeeland

Eenmaal aangekomen hadden we een grote hulp bij het leeghalen van de caravan. Ze vond het heerlijk om kleine ‘taakjes’ te krijgen en zo haar steentje bij te dragen. Wat is ze dan ineens groot.. je zou soms bijna vergeten dat ze gewoon nog maar 2 is!

 

In het midden van ons veldje op de camping stond een heel leuk speeltuintje, wat perfect in de smaak viel bij onze dame. Ze was dan ook snel klaar met helpen en ging lekker glijden en wipwappen. Hartstikke handig voor ons, want zo konden wij lekker door en hadden we prima zicht op haar.

 

We kregen nog wel even een inspectie van mevrouw de opzichter, die even een speelpauze had genomen om haar kaakje te kunnen nuttigen in haar koeientroon.

 

Al snel was de voortent opgezet en ingericht, waarna we frietjes wilden gaan halen. Toen we een heel leuk restaurant op de camping hadden gespot, besloten we daar een hapje te eten en daar bestelde ik heel zomers een mojito. Hij was net zo lekker als ‘ie er hier uit ziet en het was dan ook niet de laatste van onze mini kampeervakantie!

Na het eten (foto vergeten.. oeps) zijn we snel weer richting de caravan gegaan en hebben we Fiene naar bed gebracht. Ze sliep al snel, alsof ze nooit ergens anders slaapt, zo fijn. Wij hebben samen nog even geproost op de vakantie, het kamperen is weer begonnen! Fiene werd de volgende ochtend ook pas rond een uur of 8 wakker en wij dus ook 😉 .

 

Vrijdag

De dag begint met afbakbroodjes in ons mini oventje, dat we sinds vorig jaar hebben. We vonden het eigenlijk nooit zo nodig, maar sinds het ding is aangeschaft, maken we er echt heel veel gebruik van!

 

Fiene speelt intussen lekker in het speeltuintje voor de deur caravan, echt zó handig.

 

Ik weet niet wat het is, maar ze moeten mij altijd hebben… Vorig jaar stond er nog een kip in de caravan (ja, echt!!), deze keer was er een hardnekkige eend die steeds probeerde naar binnen te rennen!

 

Op naar Goes! Even shoppen en daarna gelijk wat boodschappen halen. Onderweg heeft Fiene besloten dat we verstoppertje gaan doen en verstopt zich achter haar colletje.

 

Shopperdeshop! We komen langs een C&A en daar moet ik natuurlijk even binnen! Ik scoor wat leuke zomershirtjes voor Fiene.

 

Daarna gaan we door naar de Jumbo, waar Fiene een kindje op het krat-rek van de winkelwagen ziet staan. Sindsdien is dit haar plek als we boodschappen doen.

 

Terug op de camping gaan we naar de grote speeltuin, waar we dit interactieve speeltoestel tegenkomen. Ontzettend leuk en echt Fiene’s favoriet deze vakantie. Van danswedstrijd tot reactie test, je kunt er van alles op spelen. Fiene vond het vooral erg leuk om zo snel mogelijk op de juiste cijfers te staan die genoemd werden. Het ging haar ook verrassend goed af!

 

Ook dit klimtoestel viel in de smaak, al had ze hier nog wel af en toe wat hulp bij nodig.

 

Er was ook een speeltuin voor de wat kleinere kindjes, waar Fiene naar hartenlust kon spelen. Deze auto met caravan (heel leuk op een camping!) vond ze erg leuk.

 

Bijkomend voordeel: vanaf het terras hadden we perfect zicht op de speeltuin, dus ik vond het tijd voor weer een heerlijke mojito! Wel een beetje jammer dat ik de zon er op dat moment zelf bij moest denken, maar het was alsnog goed te doen op het terras.

 

Terug bij de caravan zie ik dat ik een app van mijn zus heb gekregen. Ze had ook geshopt die dag en stuurt me een foto van de geweldige shirtjes die ze voor haar dochter heeft gekocht. Ik moest zo hard lachen – exact dezelfde foto stuurde ik terug met mijn aankopen van die dag. Ik wist wel dat we dezelfde smaak hadden, maar dit was wel heel erg toevallig!

 

Na het eten en wil ik de vaat gaan doen en zie ik dit geweldige apparaat staan. Een vaatwasser, waar je gratis gebruik van kunt maken! Een schone vaat in 5 minuten – heerlijk! In mijn geval 10 minuten, want ik had het iets te lang opgespaard en het paste niet in 1 ronde. Maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Zaterdag

We worden weer rond een uurtje of 8 wakker en het miezert een beetje. Daarom blijven we nog even met z’n drietjes in bed liggen en kijkt Fiene naar Diego, even rustig opstarten.

 

We ontbijten met een pita kaas en Fiene besluit dat haar dino dit ook erg lekker vindt.

 

Tijd om weer even naar de Jumbo te gaan om nog wat inkopen te doen voor het paasweekend. We kunnen niet heel erg veel kwijt in de caravan, dus dan kom je wat vaker in de supermarkt haha. Fiene ontdekt dit touch screen met memory erop en vermaakt zich prima. Wel een beetje jammer dat ze daarna niet meer mee wil haha. Gelukkig hadden we nog wat leuke dingen te doen en was ze snel overgehaald.

 

Fiene mocht namelijk eieren zoeken! Hier schreef ik afgelopen week al over, daar kun je hier alles over lezen. De weersverwachting voor Pasen zondag was niet al te best, dus we besloten het eieren zoeken een dag te vervroegen. Dit bleek achteraf helemaal niet nodig, maar dat wisten we zaterdag nog niet haha.

 

Tijdens het eieren zoeken had Fiene haar paashaas outfit aan en deze wilde ze niet meer uit doen. Prima, paashazen kunnen ook prima spelen in de speeltuin, dus ze kon het gewoon aanhouden 😉 .

 

Check ook dat staartje achterop – zó schattig!

 

Al snel hadden we ons plekje op het terras weer gevonden, al was het toch eigenlijk best fris die dag. Voor Fiene bestelde ik een warme chocolademelk en dat vond ze heerlijk!

 

Michiel’s favoriet op de camping – de compacte bbq van CADAC. Ontzettend handig en veelzijdig en je kunt er ook prima hamburgers op bakken haha.

 

Zondag

Eerste Paasdag! Ondanks onze plannen voor het Paasontbijt hebben we het toch simpel gehouden – maar niet minder lekker! Heerlijke mini broodjes uit de oven, een gekookt eitje erbij en heerlijk beleg. Fiene had laatst chocopasta bij het Paasontbijt op de peuterspeelzaal gekregen en de juf vertelde dat ze dat zo lekker vond. Ik heb dat eigenlijk nooit in huis en had nu deze mini’s gekocht. Ze vindt het inderdaad heerlijk dus een leuk alternatief voor tussendoor!

Na het ontbijt gaat Fiene op pad met haar baby, die het hele veldje te zien krijgt.

 

Baby mag ook van de glijbaan. ‘Voorzichtig baby, niet vallen!’ ‘Ik kom je helpen baby.’ Klinkt het als een echt moedertje.

 

Waarna ze er zelf achteraan glijdt en baby van de glijbaan schopt hahaha.

 

Op een gegeven moment ontdekt ze de bloemetjes en komt ze een bakje halen om ze in te doen. Het plaatje op haar hand zat bij het welkomstpakketje van de camping. Ze was zó trots op haar mooie plaatje, dat het steeds een strijd was om haar handjes te wassen. We hebben ons best gedaan om het plaatje zo lang mogelijk te sparen.

 

Na de lunch hebben we Fiene nog even op bed gelegd. Ze sliep enorm lang en in de tussentijd vermaakten wij ons prima met een heel burgerlijk potje rummikub. Dit spelen we eigenlijk alleen op vakantie (het ligt ook in de caravan), dus voor ons echt gekoppeld aan het vakantiegevoel.

 

Toen Fiene wakker werd en ons spel zag, wilde ze ook een spelletje spelen. Ik had een spel over de seizoenen meegenomen dat ik laatst ontving om te reviewen, dus dat kwam goed uit. Binnenkort lees je hier dus meer over!

 

Daarna was het tijd om te koken. We aten quesadillas met gehakt (zó lekker!) en Fiene kreeg vast wat lekkere snoeptomaatjes.

 

Ook mocht ze nog even eieren verven, die voor de volgende ochtend bij het ontbijt gepland stonden.

 

Maandag

Tweede Paasdag. Vandaag eten we de eieren die Fiene de vorige dag heeft geverfd – ze is heel trots! Ik had haan-broodjes gekocht die door de onhandige omvang maar per twee in de oven pasten haha.

 

We besloten de omgeving met de auto te gaan verkennen en kwamen op een gegeven moment bij Veere uit. Een prachtig vestingstadje, enorm toeristisch maar ook erg mooi.

Daarna hebben we Fiene nog even op bed gelegd en besloten we de voortent vast af te halen en op te ruimen. De volgende dag vertrekken we en doordat het zo’n zonnige dag was, was de voortent nu zo goed als droog.

 

Op naar de speeltuin om voor de laatste keer te klimmen en klauteren!

 

Fiene had een vriendinnetje gemaakt en samen waren ze heerlijk aan het spelen.

 

Wij besloten het er nog even van te nemen in het zonnetje op het terras en bestelden er zelfs een bittergarnituurtje bij. Zodra Fiene dit gespot had, stond ze heerlijk mee te snoepen.

 

Na het douchen stond Saartje het zeepaardje in het sanitairgebouw en konden alle kinderen haar tanden poetsen. Dit wilde Fiene natuurlijk ook wel even doen. De tandenborstel was alleen wel een beetje zwaar voor haar dus ze kreeg wat hulp.

 

Dinsdag

Na een natte nacht waren we erg blij dat we de voortent de vorige dag al hadden afgehaald!

 

Ik was nog even aan het voetballen met Fiene toen ze deze plek ontdekte. Hier had een tent gestaan van mensen die de vorige dag waren vertrokken. ‘Kijk mam, hooi voor de koe!’ – Ik vond het best goed bedacht haha.

 

Ook kreeg ze het voor elkaar om nog even in deze modder uit te glijden die volgens haar ‘eilijk voor biggetjes’ was bedoeld.. Het boerderij thema zat er goed in die dag 😉 .

 

Nog even bij papa kijken die de pootjes indraait en daarna was het toch echt tijd om weer te vertrekken.

 

Die avond sloten we onze mini kampeervakantie met z’n drietjes af met een etentje met sushi en allerlei ander lekkers. Fiene genoot van een bordje met patatjes en at daarna nog lekker zalm en garnalen, waar ze echt dol op is.

 

Altijd als ik me bedenk dat ik een PLOG ga maken, vergeet ik een beetje hoeveel tijd je erin steekt haha. Ik kan nooit kiezen, dus ze zitten ook altijd bomvol, zo ook deze van onze mini kampeervakantie. Mocht je nou denken ‘wat een leuke camping, daar wil ik ook heen!’, we waren op camping De Paardenkreek in Kortgene. Echt een aanrader!

Heb jij ook een leuk Paasweekend gehad?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

14 comments on “PLOG | Mini kampeervakantie Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.