Mama, mag ik een poesje?

‘POEESJEEE’ ‘POEEEESJEEEE’ – Fiene roept het poesje dat op de camping rondloopt.. Mensen moeten erom lachen, want er is natuurlijk geen diertje dat op dat harde geroep af zal komen. Maar dit bewuste poesje verbaast iedereen en komt aangesneld om met ons kleine meisje te kroelen. En uiteindelijk was daar de vraag.. ‘Mama, mag ik een poesje?’.

Mama, mag ik een poesje?

 

Dierenvriend

Ons meisje is een echte dierenvriend. We kunnen haar bijna geen groter plezier doen dan naar de kinderboerderij of dierentuin te gaan en alles wat zacht is moet geknuffeld worden.

Ze is dol op alle dieren, maar de grootste liefde is toch wel voor katten. Groot, klein, zwart of grijs, dat maakt helemaal niks uit. Als ze er maar eentje ziet, is ze in de wolken en als er dan ook nog naar haar toekomen, is haar dag gemaakt. Toen ze baby was hadden we nog een kat, die overleed toen Fiene een paar maandjes oud was. Nu hebben we zelf geen huisdieren meer.

Zodra we bij mijn moeder zijn, wil ze eerst weten waar Gertje is. Ze is dol op Bibi, de hond, maar Gertje heeft nog een extra streepje voor. Gertje is een hele lieve, grote, rode kater waar ze al haar liefde op stort. Ze weet precies hoe ze hem moet aaien en doet dit ook heel zachtjes, dus Gertje is ook dol op haar. Het liefst zou ze bij hem gaan liggen en heel de dag alleen maar kroelen, maar gelukkig weet ze dat Gertje dit niet zo tof zou vinden. In plaats daarvan geeft ze hem om de 5 minuten een kroel of kus en klinkt het alsof ze hem weer weken niet gezien heeft.

 

De druppel 

Fiene had geluk toen we afgelopen zomer op een camping stonden. Daar was namelijk een heel lief poesje – wat zeg ik, twee zelfs! Het begon met een klein rood katje dat bij ons de caravan binnenliep en vervolgens een paar dagen bij ons in de buurt heeft gebivakkeerd. Dit poesje bleek bij de buren van de camping te horen en was na een paar dagen weer naar zijn eigen huis vertrokken.

Bij de camping zelf hoorde ook een poes. Een klein zwart / wit dingetje, dat van hot naar her huppelde – echt een gekkie. Fiene zag ‘m wat verderop en riep enthousiast ‘Maaaaam, daar is nog een poesje!!’. Ik gaf aan dat ze ‘m maar even moest roepen, niet stilstaand bij wat ik letterlijk zei haha. Nadat Fiene precies deed wat ik zei en heel hard ‘POEEESJEEE’ riep, kwam het dier aangesneld en hebben ze samen een tijdje zitten kroelen en spelen.

Het katje ging steeds zijn eigen weg, maar kwam toch meerdere keren per dag bij ons meisje buurten en liep dan een beetje achter haar aan te drentelen. ‘Kom maar poesje, we gaan boodschappen doen’ en poes liep vrolijk achter haar aan. Zo’n trouw poesje had ze nog niet eerder om zich heen gehad en elke dag zocht het beestje haar weer op.

 

Mama, mag ik een poesje

 

Mag ik een poesje?

Ondanks de aantrekkingskracht die katten op haar hebben, heeft Fiene nog niet eerder gevraagd of ze ook een poesje mocht. Gertje was gewoon het lieve poesje bij oma en andere beestjes horen ook gewoon waar ze ze gezien heeft.

Maar toen we vertrokken van de bewuste camping en Fiene het poesje nog even gedag had gezegd, kwam ze naar me toe met de vraag ‘mama, mag ik een poesje?’.

Hoewel ik zelf ook echt een kattenmens ben en heel veel van onze eigen katten gehouden heb, gaat er nu geen nieuw poesje komen. Hoe leuk en gezellig ze ook zijn, het voelt voor ons ook wel als een soort ‘rust’ dat we nu geen katten hebben. Als we een weekend weg of op vakantie waren, kon ik de beestjes thuis maar moeilijk loslaten. Zelfs ondanks dat ze goed verzorgd werden en veel liefde kregen. Ik vond dat zelf gewoon lastig. Sowieso vind ik dat je er helemaal achter moet staan als je een huisdier neemt, want dat doe je over het algemeen niet voor even.

Gelukkig nam Fiene van me aan dat wij genoeg aan andermans diertjes hebben en legde ze zich er al snel bij neer.

 

Eén ding is zeker; als we toch weer een poesje in huis willen nemen, dan zal Fiene er dolblij mee zijn!

Heb jij de vraag ook eens gehad? Of hebben jullie al een huisdier in huis?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

5 comments on “Mama, mag ik een poesje?

  1. Na de film Stuart Little gezien te hebben, vloog Max van 3 zijn kamer in, en kwam terug met een speelgoedautootje… “Mama, mag ik ook muis? Kijk voor auto!”
    Euh, nog even niet schat.
    Nu mag ie turtles kijken. Een waterschildpadje zie ik – maar enkel op vraag – wat eerder zitten.

  2. Haha, ik zeg altijd dat onze hond niet van poesjes houdt. We wonen aan een drukke weg, dus niet zijn veilige omgeving voor een poes buiten. En alleen binnen vind om zielig.

  3. 2 maanden geleden 2 nieuwe kittens erbij. Was een lastige keus want kost veel geld en tijd, maar je krijgt er ziveel voor terug. Hoe ik het met vakantie ga doen is nog even de vraag, maar vertrouw erop dat het goed komt. Onze andere kat die ik kreeg voor mijn 5e verjaardag en nu 15 is leeft ook nog steeds gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.