Mama, mag het licht aanblijven?

De laatste tijd is Fiene heel erg bezig geweest met donker en licht en als ze ging slapen vroeg ze steeds ‘mag het licht aanblijven?’ Op zich heb ik er geen moeite mee als het licht nog even aan blijft, maar dan niet heel de nacht. Daarnaast wil ik niet dat het zo licht in haar kamer blijft dat ze nog uitgebreid gaat spelen, want het is niet voor niets bedtijd.

 

Licht aanblijven

 

Mag het licht aanblijven?

Ons peutermeisje is nooit een moeilijke slaper geweest. Vanaf dat ze een maand of twee was, slaapt ze de nachten lekker door. De keren dat ze dit niet deed, was dan ook omdat ze bijvoorbeeld tandjes kreeg of ziek was. Ook met het in slaap komen hebben we nooit problemen gehad. Vaak ligt ze nog even met haar knuffeltjes te spelen of horen we haar zingen, maar meestal duurt dat niet lang en valt ze vanzelf in slaap.

Een tijdje geleden is ze een week ziek geweest, waarbij ze een emmer naast haar bedje had staan voor het geval dat ze moest overgeven. Ze vond het heel belangrijk dat ze haar emmer in zicht had, dus hebben we toen ‘s nachts het licht op de overloop aangehouden. Eerst lieten we het aan tot ze sliep, maar dat werkte niet. Als ze dan in het donker wakker werd, was ze helemaal in paniek dat ze haar emmertje niet kon zien, zo sneu! Toen ze het emmertje niet meer nodig had, wilde ze alsnog niet meer in het donker slapen en bleef ze vragen of het licht aan mocht. Ze was er zo gewend aan geraakt, dat ze het nu een beetje eng vond zonder licht.

Tijdens onze vakantie ging het al weer een stuk beter en had ze hier geen last meer van. Ook thuis kon het licht gewoon uit en we hadden er vertrouwen in dat het ‘probleem’ weer opgelost was.

 

Toch een lichtje aan

Totdat ze een paar weken geleden toch weer aangaf dat ze het zo donker vond. Ze zei dat ze nog even met haar knuffeltjes wilde kroelen en dat het zo donker was dat ze niet iedereen kon vinden. Ik moet toegeven dat haar bed aardig vol ligt, dus dat kan ik me ook wel voorstellen haha. Ik liet het licht op de overloop aan staan en sprak met haar af dat ze dan nog heel even mocht spelen. Even kon het licht aanblijven, maar later op de avond deed ik het wel weer uit, omdat ik niet weer hetzelfde wilde als voorheen.

 

Wooly Lamp

 

En toen kwam daar een persbericht voorbij, over de Wooly Lamb van Dreumes enZo. Een ontzettend schattig nachtlampje in de vorm van een lammetje, dat perfect in een baby- en kinderkamer past. Maar nog belangrijker het lampje heeft een ingebouwde timer. Na 20 minuten gaat de lamp vanzelf weer uit, wat mij perfect leek voor op Fiene’s kamer! Gelukkig mochten wij testen of dit ons meisje zou helpen.

In het echt is het nachtlampje nog schattiger dan ik dacht! Ook in het daglicht is het een aanwinst op het plankje op Fiene’s kamer. Zodra je het schaapje aan zet, geeft de LED-lamp een heel sfeervol en rustig wit licht in de ruimte. Het schaapje gaat inderdaad na 20 minuten uit en heeft geeft geen warmte af tijdens het gebruik.

 

Slapen met de Wooly Lamb

Ik zetten het lampje overdag samen met Fiene op zijn plek en vertel haar dat we het lampje aan zouden doen zodra ze in bedje ligt. Als het lampje aan is kan ze nog even spelen en kletsen met haar knuffels en als het lampje uitgaat betekent het dat het toch echt tijd is om te gaan slapen. Ze vindt het lampje super schattig en het liefst wil ze het in haar bedje erbij, maar dat gaat natuurlijk niet haha.

 

Wooly Lamp

 

Als we ‘s avonds klaar zijn met het avondritueel is het voor mij tijd om naar beneden te gaan. Ik pak het lampje erbij en neem de ‘regels’ nog even met haar door, waarna Fiene het lampje aan mag zetten. Het feit dat het háár lampje is, vindt ze al helemaal geweldig en ze pakt gelijk haar knuffeltjes erbij om te gaan kroelen. Eenmaal beneden zet ik de babyfoon met camera aan, want ik ben heel benieuwd hoe ze het gaat doen! ‘Nu kan het licht aanblijven en daarna gaan we slapen’ hoor ik haar aan haar knuffels vertellen. Ze is helemaal in haar nopjes en plaatst vakkundig haar knuffeltjes om haar heen in bedje, klaar om te gaan slapen. Nog voor het lampje uit is slaapt ze!

We gebruiken de Wooly Lamp nu zo’n twee weken en ik moet zeggen dat het nog steeds super werkt! Ook als ze nog wakker is als het lampje uitgaat, roept ze niet dat het licht aan moet en gaat ze snel slapen. Missie geslaagd dus!

 

Winactie

Kan jouw kindje ook wel zo’n lief hulpje gebruiken bij het inslapen? Dan heb je geluk, want ik mag ook nog zo’n geweldig lammetjeslampje aan één van jullie weggeven!

Wooly Lamp donker

Hoe doe je mee?

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet en doe dit met een geldig e-mailadres
 • Volg MetMirjam op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook


Daarnaast zou ik het enorm waarderen (niet verplicht) als:

 • je me ook volgt op Twitter en / of Instagram
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

De winactie loopt tot en met zaterdag 4 november.

 


Edit 5 november 2017:

De winactie is tot een einde gekomen en ik heb een winnaar geloot. De winnaar is:

Linda Raaijmakers

Gefeliciteerd, het geweldige nachtlampje is voor jou! Ik hoop dat Lucas er ook zoveel aan zal hebben.
Linda krijgt ook persoonlijk bericht.


 

Vraagt jouw kindje ook wel eens of het licht aan mag blijven?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

21 comments on “Mama, mag het licht aanblijven?

 1. Ik doe graag mee. Mijn peuter van 3 jaar komt er s nachts steeds uit. Wil een lampje of heeft andere smoesjes. Misschien is dit lampje en de strategie van je blog een oplossing

 2. Hier wil onze tweeling altijd licht aan. Omdat als het te donker is kunnen ze elkaar niet zien/vinden snachts. Dus zou hij heel welkom zijn wantvslapen met het ganglicht aan is voor de rest van het gezin vaak weer te licht.

 3. Zou super zijn voor mijn zoontje, die wilt ook nooit dat het donker is in zijn kamer. Ik moet altijd de gordijnen open laten zodat er licht is in zijn kamer.

 4. Ik doe super graag mee voor ons Juliette.
  Deze stoere prinses slaapt in een echte boomhutkamer!
  Wat (lichtgevende) diertjes maken het geheel compleet!!

 5. Wat een schatje! Ik heb ook zo’n meisje wat niet durft te gaan slapen als het nacht is. Bang voor nachtmerries zegt ze dan…..Maar ja met het licht aan kan ze niet slapen en met licht uit durft ze niet. Misschien dat dit schattige lampje haar ook kan helpen om lekker te gaan slapen

 6. Wow super leuk ik doe zeker mee omdat ik dit super mooi vind en dit zou ik graag eens gebruiken voor ons kind 👶 die steeds niet slapen wil en onder ⤵ komt en zegt van mem kan niet slapen 💤 ik lees 📖 haar dan even een boekje voor en met deze lamp 💡 denk ik dat ze het dan wel wil #:;!-“_-)–)-)!

  Ze slaapt wel na een tijdje hoor 😄

 7. Geweldige dingen maken ze toch tegenwoordig. Maar waarom kan het lampje niet mee in bed? Ik vraag het me alleen af. Ik die heel erg graag mee!

 8. Onze dochter zit nu ook in deze fase dat ze graag een lampje aanheeft. Dit lampje kan de oplossing zijn en zo fijn die na 20 minuten uitgaat.

 9. Wat je hier neerschrijft is zo herkenbaar en ook van toepassing hier.
  Ik doe graag ook mee aan deze winactie, hopelijk werkt dit lampje ook voor ons meisje haar ‘ik wil niet zonder licht slapen’- probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.