Mama Challenge 2017 | Verrekijker knutselen – net als Diego

Er wordt bij ons in huis best wat afgeknutseld, gezellig samen aan de grote tafel. Soms heel simpel met een vel papier en alleen wat kleurtjes of stickers, maar steeds vaker zijn we veel gerichter echt iets aan het maken. Wel moet ik toegeven dat ik erg fan ben van knutselpakketten, waarbij ik zelf geen project hoef te verzinnen – wel zo makkelijk, toch? Deze keer hadden we echter zelf een idee, we gingen namelijk een verrekijker knutselen, zonder pakket. ‘Een verrekijker – net als Diego, mam!’

 

Mama Challenge 2017 - Knutselen - net als Diego

 

Mama Challenge 2017 | Verrekijker knutselen – net als Diego

Fiene kijkt graag Diego (het neefje van Dora) en hij heeft altijd allerlei stoere accessoires om dieren te redden in de jungle. Van videohorloge tot zakcomputer, hij heeft van alles! Ons meisje speelt hem graag na is regelmatig druk in de weer met haar eigen ‘zakcomputer’ (een speelgoedtelefoon van toen ze nog baby was).

Eén van de opdrachten uit de Mama Challenge 2017 is knutselen. Toen ik haar vroeg wat ze samen wilde knutselen, wilde ze dan ook iets maken wat Diego heeft. Ik had een helder moment, waarin ik me bedacht dat hij ook een verrekijker heeft! Een verrekijker knutselen vond ze gelukkig een top idee, dus dat werd het!

Meer info over de opdrachten: Mama Challenge 2017.

 

Stap 1: verven

Verrekijker knutselen - aan de slag

We bleken genoeg spullen in huis te hebben! De verf en kwasten heb ik een paar jaar geleden bij de Action gekocht en daar doen we dus ook al heel lang mee, prima spul! De 2 wc-rollen leggen we voor het verfgemak op een wegwerpbordje en van elke kleur verf heb ik een beetje in een kortgeknipt plastic bekertje gespoten.

Elk bakje verf kreeg een andere kwast of sponskwast om te voorkomen dat ze binnen no time alleen nog maar met ‘bruin’ aan het verven was. Met de sponskwastjes vond ze het ook erg leuk om de verf te stempelen. Hier zie je overigens niks meer van terug, aangezien ze daarna alsnog de verf ging vegen. Maar wel een leuk idee om een volgende keer een stempelprojectje te doen!

Zodra Fiene de wc-rollen van verf had voorzien, zette ik ze even in het zonnetje om te drogen.

Niet zo handig van mij: ik was vergeten Fiene een kliederschort aan te trekken. Achteraf is ze deze keer heel schoon aan het verven geweest, dus ik had geluk haha.

Verrekijker knutselen - aan de slag

 

Stap 2: verrekijker maken

Het zonnetje scheen goed, dus na een half uurtje was de verf al goed droog. Tijd voor mama om in actie te komen, want nu moest de verrekijker in elkaar worden geflanst. Ik koos 2 soorten washi tape voor wat extra versiering en versteviging en 2 kraaltjes om tussen de rolletjes te plakken. Al snel kwam ik erachter dat ik geen lijm had, maar gelukkig vond ik één of andere ‘extreme repair’ lijm – dat leek me ook wel wat haha.

Terwijl Fiene zich bezig hield met stickers plakken en kleuren, begon ik met de gele tape aan de binnenkant. Net even een randje waardoor je niet direct het grijze kleurtje van de wc-rol ziet. Ik plakte de kralen vast met de kluslijm – dat plakte dus echt als een tierelier! De buitenkant beplakte ik met een heel toepasselijk rolletje washi tape dat ik nog had liggen. Met allerlei wilde dieren erop, net als die je in de jungle bij Diego kunt vinden.

Daarna hoefde ik alleen het andere rolletje nog maar aan de kralen vast te lijmen en er koordje aan vast te maken.

 

Het resultaat

Het resultaat: verrekijker knutselen

Samen zijn we best trots op het resultaat! Sowieso het verfwerk natuurlijk, maar ook de verrekijker zelf is prima gelukt! Ok, het is geen lastig knutselwerkje, maar dat wij zo maar even zonder voorbeeld een verrekijker knutselen, dat had ik ook weer niet gedacht!

Gelukkig was Fiene helemaal blij met het resultaat en ging er gelijk mee naar buiten om wilde dieren te spotten. Helaas hebben wij geen olifanten of tijgers in de tuin, maar ze heeft wel een verwilderde fiets gevonden, dus toch een beetje missie geslaagd 😉 .

Door het vele gebruik heeft de verrekijker al wel een paar reparaties achter de rug, maar hij leeft nog! Ik kan wel zeggen dat de lijm goed heeft gewerkt. het karton scheurt namelijk gewoon af en blijft op de kralen zitten haha.

Spelen met de verrekijker

 

Dit was weer een geslaagde opdracht uit de Mama Challenge! Onze invulling is natuurlijk heel anders dan die van de andere deelnemers, kijk bijvoorbeeld eens bij Lodi, Krystle, Merel of Priscilla voor hun knutselwerk!

Knutsel jij vaak met je kindje(s)?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

 Loading InLinkz ...

12 comments on “Mama Challenge 2017 | Verrekijker knutselen – net als Diego

  1. Pingback: Mama challenge, een terugblik - Webkonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.