Mama Challenge 2017 | Picknicken

Afgelopen winter liep Fiene rond met een luierzakje, gevuld met een luier, en riep ‘Dit is onze pikmik!’. Dit zakje zette ze midden in een kring vol knuffels en zichzelf om ermee te spelen dat ze aan het picknicken waren.

Helaas voor haar zat er een gebruikte luier in het zakje en vond ik het toch een beter plan om het ding gewoon weg te mikken haha. Sindsdien heeft ze het er steeds over dat ze een keer wil ‘pikmikken’ en ik beloofde haar dat we dat bij mooi weer een keer zouden doen.

 

Mama Challenge 2017 picknicken

 

Mama Challenge 2017 | Picknicken

Vaak worden dit soort winterse beloftes een beetje vergeten (tenminste.. door mij wel – oeps) en ligt de daadwerkelijke uitvoering er maar net aan of onze peuter er zelf nog over begint. Het is ook een heel leuk idee, maar wel zo eentje die er makkelijk bij in schiet. Dit keer was het echter duidelijk dat het echt zou gebeuren, want het is ook één van de uitdagingen uit de Mama Challenge! Voor meer info: Mama Challenge 2017.

 

Op zoek naar een mooi plekje

Picknicken - plekje verkennen

Wij hebben onze afgelopen weekenden doorgebracht op de camping. We genieten alvast heerlijk van een vakantiegevoel en daar past een picknick perfect bij!

Ondanks dat we midden in de polder staan met onze caravan, was het nog knap lastig om een leuk plekje voor de picknick te vinden! We speurden de omgeving af voor een leuke, open plek op het gras, zonder picknicktafel of iets dergelijks. Je kunt natuurlijk niet zomaar op een weiland gaan zitten, maar het is ook niet echt gezellig om langs de kant van een (drukke) weg te zitten. Daarnaast was het een warme en zonnige dag, dus we gingen ook voor een plekje in de schaduw.

Nadat we steeds wat plekken tegenkwamen dat het nèt niet waren, spotten we ‘ons’ plekje. Een open plek, niet direct langs de (rustige) weg en weids uitzicht over het land. Prachtig! En ook nog eens perfect in de schaduw van de bomen.

Picknicken onder de bomen

 

Let’s Picknick!

Wanneer je eenmaal je plekje gevonden hebt, is het een kwestie van uitladen, kleden op de grond leggen, neerploffen en alles uitstallen. Zeg nou zelf, dat ziet er toch heerlijk uit!

 

We hadden vers afgebakken broodjes en een kleine quiche (niet zelfgemaakt maar zelf gekocht) meegenomen. Daarnaast nog wat stokjes snoeptomaat / mozzarella / basilicum en een bak met gemengd fruit. Wat sinaasappelsap erbij voor de dorst en als extra voor onszelf nog een heerlijk fruitig, zomers wijntje van Barefoot (daarover later meer, want hij is heerlijk!).

 

Picknick - broodjes

We aten twee soorten (afbak)broodjes; harde bruine broodjes met zalm en kleine croissantjes met brie, om je vingers bij af te likken!

 

Check ook vooral Fiene’s camping servies even. Een geweldige set met een caravan en allerlei poesjes en hondjes erop, dat ze een paar jaar geleden van haar opa en oma kreeg. Te leuk toch?! Dit serviesje ligt standaard in de caravan en elke keer als we gaan kamperen is ze er weer helemaal blij mee. Ze moesten dan ook echt met ons mee om op te picknicken.

Picknicken - camping servies

 

Voor herhaling vatbaar

Fiene vond het echt helemaal geweldig en zat de hele tijd te stralen. Wij vonden het zelf eigenlijk ook wel heel erg geslaagd trouwens. Helemaal relaxed op een kleedje met het zonnetje dat af en toe even door de bomen op je gezicht schijnt. Lekker hapje en drankje erbij – op en top genieten. We gaan binnenkort gewoon op zoek naar een nieuw plekje om te picknicken, want dit gaan we zeker nog een keertje doen!

Picknicken - gevuld bordje

 

Deze picknick was één van de uitdagingen uit de Mama Challenge 2017. Iedere deelnemende blogger kiest zelf wanneer ze welke challenge uitvoert, maar deze picknick challenge is in ieder geval al gedaan door Fleur van Miz Flury en Ilse van Kreanimo. Ieder op een eigen manier, dus neem even een kijkje!

Ga jij wel eens picknicken met je gezin?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Linkparty dankzij Miz Flury:

 Loading InLinkz ...

10 comments on “Mama Challenge 2017 | Picknicken

  1. Picknicken staat ook op ons lijstje met dingen om te doen in de vakantie. Ik heb voor mijn verjaardag een hele mooie picknickmand gekregen dus kan niet wachten om deze te gaam gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.