Mama Challenge 2017 | Het Regent

Vandaag weer een opdracht uit de Mama Challenge 2017! Tsja, in Nederland weet je dat het wel eens (of helaas vaker) kan regenen en soms is het best een uitdaging om te bedenken wat je met je kindje(s) kunt gaan doen. Zodra het regent roept Fiene dat ze in de plassen wil stampen, dus een eerste activiteit was snel verzonnen!

 

Mama Challenge 2017 - het regent

 

Mama Challenge 2017 | Het regent

het regent - in de plassen stampen

Ik, als fijne moeder, probeer haar er al een tijdje van te overtuigen dat je dat alleen kunt doen als je je kaplaarsjes aan hebt. Misschien slecht, maar anders springt ze altijd en overal in elke plas die ze tegenkomt en daar zit ik dan weer wat minder op te wachten. Máár, als ze haar kaplaarsjes aan heeft (en dat is vaak in de regen) mag ze los gaan! Wat eigenlijk wel grappig is, is dat ze vaak (niet altijd) heel bedeesd en voorzichtig in de plassen springt en de ‘schade’ alsnog meevalt haha.

 

Het regent - Elsa paraplu

Ons meisje is dol op haar Elsa paraplu. Deze heeft ze in december van Sinterklaas gekregen (die de paraplu overigens bij Primark had gekocht). Je ziet het niet op de foto’s maar de vallende druppels waren heel groot en ik was zelf ook aardig doorweekt. Het was heel benauwd, dus dat was eigenlijk best lekker 😉 . Maar de grap was dat ik zelf zo bezig was met het maken van de foto’s voor deze challenge, dat ik mezelf gewoon vergat! Leuk, zo’n blog haha. Gelukkig zijn we niemand tegengekomen, want toen ik eenmaal binnen was, zag ik een Panda in de spiegel.. oeps!

 

Het regent - Plassen stampen

Fiene heeft trouwens ontdekt dat je naast het stampen ook mooie cirkels in de plassen kunt maken. Ze beweegt dan voorzichtig met haar voetjes en bekijkt vervolgens wat dat met het water doet. Echt mooi om te zien hoe een peuter zo in haar eigen spel op kan gaan!

 

Binnen spelen

Dat stampen in de plassen is natuurlijk hartstikke leuk, maar dat kun je niet de hele dag doen. Op een gegeven moment moet je je kindje toch uit de plassen trekken en weer mee naar binnen nemen. Vaak gaan we ook nog even de deur uit samen, maar we blijven ook gerust lekker thuis saampjes.

Als we thuisblijven speelt ze lekker binnen. Wij hebben het geluk dat ons meisje in juni jarig is en ze haar gekregen ‘binnenspeelgoed’ nog niet zo vaak in haar handjes heeft gehad.

Het regent - binnen spelen

Het komt er eigenlijk op neer dat de regenachtige dagen ons nog prima afgaan en ik mijn ‘trukendoos’ nog niet heb hoeven openen! We kijken ook wel eens een aflevering van Dora of Paw Patrol tussendoor óf zelfs een Disney film, waar ze tegenwoordig helemaal voor gaat zitten!

 

Wil je meer informatie over de opdrachten? Klik dan even hier: Mama Challenge 2017. Ben je benieuwd wat andere deelnemers uit de Mama Challenge doen als het regent? Neem bijvoorbeeld even een kijkje bij Maaike, Josan of Marguerita voor hun invulling.

Wat doe jij met je kindje(s) als het regent?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

 Loading InLinkz ...

3 comments on “Mama Challenge 2017 | Het Regent

  1. Tja die regen hé….. Wat dat betreft hebben we nog niet echt super mooi weer gehad.
    Maar in de regen kun je zeker lol hebben zo heeft ons zoontje pas in zijn zwembroek achter in de brandgang rond gelopen en in de plassen gesprongen haha, geweldig vond hij het!
    Kelly onlangs geplaatst…Co-host Blogfeestje #30My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.