Makkelijke DIY projecten voor de babykamer

Toen ik zwanger was van Fiene had ik al snel bedacht dat ik ook wat accessoires zelf wilde maken of pimpen voor de babykamer. In eerste instantie omdat mijn nesteldrang vanaf ongeveer dag 1 op volle toeren was en dit me lekker bezig hield, maar ook omdat het me een leuke manier leek om het kamertje wat persoonlijker te maken. Ik ben niet super handig, dus het moesten wel makkelijke DIY projecten voor de babykamer worden.

 

Makkelijke DIY projecten:

Oude dekenkist verven

Ik had al jaren een oude houten dekenkist op zolder staan die mijn moeder’s opa ooit zelf heeft gemaakt en uitgesneden (zie de foto’s hieronder ter verduidelijking). Prachtig ding, maar eigenlijk niet mijn stijl, dus stond hij op zolder met het idee om hem misschien ooit een andere kleur te geven. Nu ik zwanger was, vond het dit hét moment en veel schuur- en grond- en verfsessies in de tuin later hadden we een super leuke speelgoedkist voor op Fiene’s babykamertje!

Het opknappen van de speelgoedkist - Makkelijke DIYGeverfde speelgoedkist met schapen knuffels - DIY voor de babykamer

 

Memobord / speldjesbord

Omdat we wisten dat we een meisje kregen, wilde ik graag zo’n memobord / speldjesbord op de babykamer om daar van die minispeldjes voor haar haartjes in te hangen. Helaas zag ik in de winkels steeds net niet de goede kleurcombinaties hangen.

Toen bedacht ik me dat ik dit ook net zo goed zelf kon maken! Tijd voor een volgend DIY project. Altijd maar afwachten of dat lukt natuurlijk, maar het viel reuze mee. Ik kocht een canvas bij de Action, een stofje, opvulling en wat lint bij een stoffenwinkel en een paar grote witte knopen op de markt. We hadden zelf een nietpistool met nietjes in huis, dus ik kon aan de slag! Door de verschillende vakken van het stofje met lint te omranden, lijkt het net of het van verschillende stofjes is gemaakt.

Het maken van een memobord / speldjesbord - Makkelijke DIY

Naam op canvas

Als laatste wilde ik graag iets zelf maken met Fiene’s naam op de muur. Ik had al witte houten letters gekocht bij de Xenos en twijfelde of ik deze wilde voorzien van een stofje of behang of dat ik ze misschien toch gewoon wit wilde houden. Nadat ik het vorige bord had gemaakt, kwam ik op het idee om kleine canvasjes bij de Action te kopen en deze te beplakken met verschillende stofjes en daar overheen de witte letters. Dit idee is het uiteindelijk ook geworden en daar ben ik nog altijd heel blij mee.

Letters op canvas FIENE - Makkelijke DIY

 

Nu twee jaar later, hangen de letters nog steeds boven haar bedje en ook het memo-/ speldjesbord hangt nog boven de kist. Alleen gebruiken we deze kist niet als speelgoedkist, maar als luierkist haha. Ook handig 😉

Hoek van de babykamer - Makkelijke DIY

 

Ik ben nog steeds blij dat ik voor deze makkelijke DIY projecten ben gegaan, want op deze manier hebben we echt een persoonlijk kamertje voor haar gemaakt.

Heb of had jij ook wat zelfgemaakte spullen in de babykamer? Of koop je misschien liever alles nieuw in de winkel?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

18 comments on “Makkelijke DIY projecten voor de babykamer

    1. Ik heb dit ook allemaal gedaan voordat Fiene er was, dat ging toch net even wat makkelijker haha. Maar het blijft wel echt leuk om te doen inderdaad 🙂

  1. Wij hebben dezelfde poppenwagen voor Emily. Haha. Die dekenkist is erg leuk geworden!

    Ik heb zelf 2 kapstokjes gemaakt. Eentje in vorm van een wolkje voor op de baby kamer en een van een stammetje voor in de gang. Verder hebben we zelf het nachtlampje gemaakt en de vogeltjes als schildering op de muur. Als ik dat zo opnoem valt het me eigenlijk niet tegen haha.
    mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…30dbcNL: Waar word ik blij van?My Profile

  2. Wat leuk die dekenkist. Ik ben er nu ook al even mee bezig. Die van mij is alleen wel veel werk, heb hem eerst helemaal in de afbijt moeten zetten omdat er veel was op zat (van heel veel jaren). Dat is er nu af, schuren dus en dan een paar keer verven denk ik. Ben er nog niet uit voor wat betreft de kleur. Vind jouw versie wel een mooi gelukte versie!
    Ellen onlangs geplaatst…Mijn Weightwatchers avontuur: een updateMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.