Maak je eigen bruisballen met de L.O.L. Surprise Bruisfabriek

De verrassingsballen van L.O.L. Surprise zijn zo ontzettend populair dat de collectie dit najaar is uitgebreid. Naast de bekende poppetjes zijn er nu ook bruisballen met bedeltjes verkrijgbaar en als klapstuk zelfs een heuse L.O.L. Surprise Bruisfabriek! Wij mochten met de Bruisfabriek aan de slag en maakten onze eigen bruisballen – wat een hele beleving was.

 

L.O.L. Surprise Bruisfabriek

 

L.O.L. Surprise Bruisfabriek – de inhoud

Naast de fabriek zelf kom je de volgende onderdelen, benodigdheden en accessoires tegen:

L.O.L. Surprise Bruisfabriek - inhoud

 • 2 bolletjes kleurstof, blauw en roze/paars (in de fabriek)
 • 1 bolletje zuiveringszout (in de fabriek)
 • 1 bolletje glitters, goud (in de fabriek)
 • Een trechtertje
 • Een maatschepje (2 in 1 – groot en klein)
 • Een soort schrapertje om de fabriek mee schoon te maken
 • De hendel om de mixer te kunnen laten draaien (aan de achterkant in de fabriek te klikken)
 • Een klein pipetje om water mee te druppelen (in de fabriek)
 • 3 bedeltjes om in de bruisballen te verstoppen
 • 1 extra zakje met zuiveringszout
 • 1 zakje citroenzuur
 • Een duidelijke handleiding waarin het hele proces stap voor stap wordt uitgelegd

 

Voorbereiding

Voordat we beginnen, neem ik eerst even de tijd om alles goed te bekijken. Wat moet er nog worden vastgeklikt? Wat moet er nog losgemaakt worden? Ik klik de hendel nog even vast aan de achterzijde en vul het pipetje vast met water, zodat we zo in één keer aan de slag kunnen gaan.

Hendel vastklikken

 

Ook laat ik Fiene vast de kleur van de bruisbal kiezen (roze/paars – heel verrassend haha) en leg ik alles vast even klaar. Ik ben heel benieuwd wat de bedoeling is, dus pak ik de handleiding erbij en loop het proces even snel door. Die handleiding is dus echt heel handig met allerlei afbeeldingen en duidelijke stap voor stap uitleg. Zeker voor de eerste keer wel een aanrader om die er even bij te houden!

Bruisbal maken

 

Aan de slag!

Helemaal voorbereid gaan we aan de slag – tot grote opluchting van Fiene, want ze wil zo graag beginnen! We beginnen met de gevulde bol met het zuiveringszout (wit). De complete inhoud van deze bol mag met behulp van de trechter in de grote bol worden geleegd. Daarna voeg je met het kleine maatschepje de gewenste kleurstof toe.

 

Vervolgens meng je het geheel door elkaar met het hengsel aan de achterkant. Tijdens het mengen voeg je 20 druppels water toe. Bij ons was het een variatie van druppels en straaltjes door elkaar, dus wij hebben misschien iets meer dan 20 druppels toegevoegd. Als het geheel gemengd is, kan er een schep citroenzuur bij (met de grote maatschep), wat je weer door het mengsel mixt. Dan laat je de helft van het mengsel in de bruisbalvorm ‘vallen’ via het schuifje aan de onderkant van de grote mengbal, waarna je de bedel naar keuze kunt toevoegen (de Surprise!).

Bruisbal maken

 

Vul de vorm met de rest van het mengsel en voeg de glitters toe. Bij het toevoegen van de glitters is het handig om even op te letten of het schuifje openstaat. Je dient het bolletje met de glitters namelijk van boven naar beneden te keren, dus wanneer deze niet goed dicht is, verlies je veel glitters.

Glitters op de bruisbal

 

Dan is het tijd om de echte bruisbal te gaan maken. Zorg dat de bruisbalvorm goed vast staat (op de daarvoor bestemde plek) en draai de vormstamper helemaal naar beneden, zodat de bal goed aangedrukt wordt. Nu is het wachten geblazen, want dit moet een half uurtje zo blijven staan. Ik had eigenlijk verwacht dat het meer tijd nodig zou hebben, maar dat scheelde dus weer!

Bruisbal vormen

 

Na een half uur en een stuk of 20 vragen van Fiene of het al klaar was, mochten we de vorm voorzichtig openmaken. Het zat nog best vast, dus ik was bang dat het toch langer had gemoeten, maar nee – de bal kwam er gelukkig in zijn geheel uit. Het resultaat: een prachtige roze bruisbal met een flinke dosis glitters erop!

Het resultaat: de bruisbal

 

Wat vinden wij?

Toen ik het pakket binnen kreeg en geopend had, was ik een beetje bang dat ik iets te enthousiast was geweest. Het is niet zo dat ik van tevoren had verwacht dat Fiene dit als 3-jarige helemaal in haar eentje zou kunnen, maar ik vond het er ‘in het echt’ eigenlijk best ingewikkeld uitzien. Al snel merkte ik dat ik me druk maakte om niks, want ze vond het helemaal leuk om hier samen mee aan de slag te gaan. Wel vond ze het in het begin lastig om te wachten tot ik alles had voorbereid, maar dat was vooral omdat ze gewoon graag wilde beginnen.

L.O.L. Surprise bruisbal

We hadden afgesproken de bruisbal ‘s avonds in bad te gebruiken, maar daar kon ze uiteindelijk echt niet op wachten. Als verrassing had ik de bedel uitgekozen en ze was zó benieuwd welke het was.. Ook wilde ze heel graag weten hoe die bruisbal er in het water uit zou zien, dus onze eerste zelfgemaakte bruisbal hebben we uiteindelijk in een emmer opgelost.

Het resultaat was een bruisend emmertje vol met gouden glitters en een mooie roze bedel. Ons meisje was helemaal tevreden!

Voor ons is het erg leuk om samen te doen. Het feit dat ze in de avond met haar zelfgemaakte bruisbal in bad mag, maakt het extra leuk! Het fijne is dat de ingrediënten voor de bruisballen ook zelf aan te vullen zijn. Daarnaast kun je de bruisballen natuurlijk ook vullen met andere kleine verrassingen. Variaties zijn eindeloos, dus je kunt er heel lang plezier van hebben. Ik denk dat kinderen vanaf een jaar of 6 helemaal zelfstandig met het de L.O.L. Surprise Bruisfabriek aan de slag kunnen.

 

Zelf aan de slag?

De L.O.L. Surprise Bruisfabriek is onder andere verkrijgbaar bij bol.com:


Wat vind jij van de L.O.L. Surprise Bruisfabriek?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

15 comments on “Maak je eigen bruisballen met de L.O.L. Surprise Bruisfabriek

 1. Ik heb deze gisteren toevallig in het speelgoedboek van de Intertoys gezien en weet nog dat ik dacht: ‘oh, bestond dit maar toen ik klein was…’ niet dat ik er veel aan had gehad ,want we hadden geen bad vroeger. Ik vond hem wel best prijzig, maar ik weet niet hoeveel bruisballen je van het bijgevoegde materiaal kan maken en of het materiaal erg duur is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.