Luisterboeken voor kinderen | Ideaal tijdens een lange autorit

Ter voorbereiding op onze kampeervakantie ben ik een beetje aan het rondkijken voor leuke luisterboeken voor kinderen. Vorig jaar hadden we ook een leuk luisterboek mee, wat ontzettend leuk tijdverdrijf bleek voor onze kleuter! Wat is handig? Luistert iedereen mee of kies je voor een koptelefoon? En waar haal je de luisterboeken vandaan?

 

Luisterboeken voor kinderen

 

Samen of alleen luisteren

Het klinkt ideaal om je kind zelf te laten luisteren met een koptelefoon. Op die manier kun je zelf gewoon je eigen muziek blijven luisteren. Je kunt bijvoorbeeld een luisterboek downloaden op je telefoon (die je vervolgens wel even aan je kindje moet uitlenen). Hierbij moet je wel opletten dat je MB’s niet te snel gaan. Je kunt voordat je op vakantie gaat verschillende Sim Only vergelijken om een zo voordelig mogelijk abonnement met een grotere bundel te kiezen. Dit klinkt niet voordelig voor langere periode, maar wanneer je voor Sim Only van Simyo gaat, kun je dit maandelijks gratis aanpassen.

Wat ook kan, is de boeken van tevoren downloaden en offline luisteren. Dan is het wel handig om dit te downloaden als je met wifi verbonden bent, anders ben je alsnog een flinke hoeveelheid MB’s kwijt.

Vorig jaar luisterden we met elkaar naar een luisterboek van Job en Keetje via de CD speler, wat eigenlijk ook wel heel gezellig was. Fiene gaf af en toe wat commentaar op wat er gebeurde en zo kun je daar direct op reageren. Het scheelt ook dat wij met z’n drieën in de auto zitten. Ben jij onderweg met 3 kinderen in verschillende leeftijden en met verschillende interesses, dan zal het een grotere uitdaging zijn om een verhaal te kiezen dat iedereen wil beluisteren.

 

Waar haal je luisterboeken voor kinderen

Er zijn ontzettend veel luisterboeken beschikbaar. Je kunt ze betaald downloaden via bijvoorbeeld Storytel, maar het kan ook anders. Als jij (of je kindje zelf) een abonnement bij de bibliotheek hebt, kun je de app ‘LuisterBieb‘ downloaden. Je vindt hier regelmatig een nieuw aanbod. Heb je (net als wij) nog een CD speler in de auto? Dan kun je met je abonnement luisterboeken op CD lenen bij de bibliotheek. Met een CD speler kun je natuurlijk ook terecht bij een boekhandel of bol.com voor een ruime keuze in verschillende leeftijdsgroepen.

 

Op deze manier moet het helemaal goed komen met die lange autorit!

Welk luisterboek luisteren jullie graag?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.