Luiers kopen, ga je voor een merk of juist niet?

Luiers kopen.. Het kost bakken met geld en je bent ook nog eens zo door je voorraad heen! Is er een goed alternatief voor de dure merken? Of ben je voor een goede luier toch echt aangewezen op bijvoorbeeld Pampers? Ik vond de prijsverschillen groot genoeg om eens te proberen deze toch nog enigszins goedkoop in te kopen.

Stapeltje luiers - Luiers kopen

 

Luiers kopen in de aanbieding

Toen ik een week of 9 zwanger was van Fiene ontdekte ik een 1+1 gratis aanbieding van de Newborn luiers van Pampers in één van de folders. Ik had me al ingelezen en wist dat die luiers plas-strips hadden, waarop je kunt zien dat je baby geplast heeft. Ik besloot: die heb ik nodig!

Mijn zwangerschap was toen nog natuurlijk nog hartstikke pril en we hadden het ook nog aan niemand verteld. Ik zat nog niet eens op 12 weken! Maar ik moest en zou de luiers kopen, want dát was nog eens een goede aanbieding! Aangezien mijn vriendin toen ook een maand of 5 zwanger was, had ik het voor mezelf goedgepraat om ze te kopen. ‘Ik kon ze immers altijd nog aan haar geven, mocht het misgaan’. Ik haalde Michiel over, die de haast natuurlijk ook niet echt snapte, maar ja – zwangere vrouw… Dus zo gezegd zo gedaan, we gingen naar de winkel (in een ander dorp) en kochten gelijk 6(!) pakken! Ja, ik had al vroeg last van nesteldrang 😉 . Ik ging helemaal blij naar huis, want ‘nu kon ik wel even vooruit als de baby er zou zijn’!

Toen Fiene eenmaal geboren was, bleken deze Newborn luiers van Pampers ook daadwerkelijk heel handig in gebruik en bleek mijn vroege aankoop gelukkig geen miskoop.

 

Wat gaan ze snel op!

Voor ik het wist was mijn voorraad er doorheen. We hadden ook wat Newborn luiers van Kruidvat in huis. Deze zaten in de gratis ‘zwanger-tas’ die ik met mijn Kruidvat pasje kon ophalen. Daarnaast hadden we een luiertaart met luiers van Etos cadeau gekregen. Beide zonder plas-strips overigens, waardoor ik ze in eerste instantie ook nog niet gebruikt had.

Toen Fiene een paar weken oud was, merkte ik dat ik de plas-strips niet meer bekeek. Ik deed een prijsvergelijk en besloot dat het toch echt tijd werd om budget-luiers uit te gaan proberen.

 

Baby in luier - Luiers kopen

 

Budget-luiers testen

De Kruidvat luiers bevielen mij niet zo. Ik vond ze wat harder en plastic-achtig. Ik vind het dan ook altijd grappig om andere reviews te lezen van mensen die juist wel heel tevreden zijn, zo zie je maar: wat voor de één niet werkt, is bij de ander juist prima. Maar op dat moment niks voor ons dus. Toen maar eens de luiers van Etos geprobeerd en dat was een heel ander verhaal; die bevielen ons eigenlijk net zo goed als de luiers van Pampers!

Sindsdien hebben we bijna altijd de luiers van Etos gekocht en natuurlijk het liefst als ze in de aanbieding zijn.

Dus als ik weer een aanbieding spot in de Etos folder, sprint ik naar de winkel en ga ik – net als toen ik 9 weken zwanger was – met mijn armen vol luierpakken de winkel uit. Maar dan met nóg goedkopere luiers en ook nog eens in mijn eigen dorp 😉

 

Welke luiers koop / kocht jij altijd voor je kleintje(s)?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

8 comments on “Luiers kopen, ga je voor een merk of juist niet?

  1. Ik vind die van de etos weet helemaal niet fijn. Wij hebben voor overdag die van de kruitvat en s’nachts de baby is dry van pampers.
    Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…T.B.T ivf verhaalMy Profile

    1. Wat grappig! Wij hebben inderdaad ook nog wel een tijdje de baby dry van Pampers gebruikt voor de nacht, maar later is dat ook gewoon Etos geworden. Daar bleef ze op de één of andere manier toch vaker droog in.

  2. Leuk om te zie hoe verschillend het kan zijn. Toen Julia een baby was hadden wij ook de Pampers Newborn. En nu ben ik net die van de Jumbo aan het uitproberen..

  3. Die van de Jumbo heb ik nog niet gebruikt! Wel een keer die van de Aldi, die waren op zich prima, maar toch wel weer wat harder door een ‘plastic’ laagje erover. Er is genoeg keus in ieder geval 😉

  4. Ik ga toch voor de pampers. In het begin new born. Nu active fit overdag en baby dry ‘s nachts. Ook wel eens kruidvat geprobeerd. Maar ik vind pampers veel prettiger aanvoelen.

  5. Pampers koop ik altijd bij Voordeeldrogisterij. Ik kan daar altijd op een goeie deal rekenen en ik wil gewoon geen ander merk gebruiken. Het absorbeert goed en het zit lekker comfortabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.