Low budget waterpret voor peuters in de tuin of op de camping

Zoek jij een leuke activiteit met water voor je peuter, maar wil je niet meteen een zwembadje of watertafel voor in de tuin aanschaffen? Of misschien ga je kamperen en zoek je makkelijke afkoel ideetjes zonder al te veel mee te hoeven slepen? Lees dan even verder, want deze low budget ideetjes voor waterpret voor peuters staan garant voor een topdag in de tuin of op de camping!

 

Low budget waterpret voor peuters

Maak je eigen watertafel

Heb je geen watertafel? Geen probleem, dan maak je er gewoon zelf eentje! Zet een dienblad op (een lage) tafel waar je kindje aan kan spelen en vul deze met een laagje water. Veel gespetter en plezier gegarandeerd!

 

Emmer water

Soms hoef je alleen een idee, of in dit geval een emmer water, aan te leveren en je zult zien dat je kindje de rest doet. Fiene maakt graag ‘soep’ in een emmer met water. Ik hoef dan ook alleen maar de emmer met water neer te zetten en vervolgens gaat ze haar bloemetjes, gras of bladeren verzamelen – afhankelijk van het soort soepje dat ze maakt haha. Met een stok roert ze de boel goed door elkaar. Ik leg er vaak wat bakjes en sponsballetjes naast, zodat ze haar spelletjes een beetje kan afwisselen.

 

Waterpret voor peuters - waterspuit / emmer water

 

Waterspuit / waterpistool

Natuurlijk, de waterspuit of een waterpistool. Ze zijn in allerlei soorten en maten te vinden en ook de goedkoopste budgetwinkels te vinden. Wil je een blij kind? Met een waterspuit krijg je dit zeker voor elkaar.

 

Overgooien met spons

Ook leuk voor oudere kinderen is, heel simpel, overgooien met een natte spons. Ieder aan een kant met een emmer water naast zich om de spons steeds te vullen. Hoe goed ze ook proberen om te vangen, ze zullen toch goed nat worden en lekker afkoelen!

 

Verven met water

Laat je kindje(s) een schutting, muur of zelfs de straat verven met water. Geef ze een een spons of een veger (gewoon van het veger en blik) en een bak of emmer water en ze kunnen aan de slag! Het oppervlak zal donker kleuren en zo zien ze waar ze gebleven zijn. Als de zon goed schijnt, zullen ze ook nog eens flink door moeten werken, want voor je het weet is het weer opgedroogd haha.

 

Flesjes- / bekervoetbal

Zet voor elk kindje (of voor jezelf en je kindje) een plastic flesje (of bekertje) met water neer en probeer elkaars flesje om te schoppen terwijl je je eigen flesje blijft bewaken. De persoon wiens flesje het eerst leeg is, is de verliezer.

 

Waterpret voor peuters - Flesjesvoetbal

 

Waterballonnen

Als je meerdere kindjes hebt of hebt rondlopen, zijn waterballonnen natuurlijk geweldig. Het begint altijd heel voorzichtig en met veel kreten als ‘Neee.. Ik wil echt niet nat worden!’ en even later is iedereen drijfnat haha.

 

Er zijn vast nog veel meer ideetjes dan ik hier heb genoemd. Heb jij nog een low budget idee voor waterpret voor peuters?
Reacties lees ik heel graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Uitgelichte waterpret afbeelding via Shutterstock.

12 comments on “Low budget waterpret voor peuters in de tuin of op de camping

    1. Heb gelijk even gelezen, wat een toeval! Als ik het eerder had gezien had ik even gewacht met de mijne.. Iets met great minds denk ik haha 😉

  1. Ik heb het idee over de schutting verven, al een keer eerder gelezen. Zo schattig! Mijn zoontje is nu bijna 11 maanden en vindt het heel erg leuk om water overal uit te gooien: bekers, bakjes en de watertafel. Papa en mama natmaken is favoriet, vooral als wij er flink op reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.