Loslaten | Wennen op de basisschool

Het grote loslaten is begonnen.. Fiene is aan het wennen op de basisschool en vanaf volgende week woensdag is dat de plek waar ze de komende 8 jaar naar toe zal gaan. Wat een enorme mijlpaal! Hoe gaat het? Wat vindt Fiene ervan? En hoe voel ik me erbij? Ik geef je even een update.

Lees ook: ‘Wat je kindje moet kunnen voor de basisschool

 

Wennen op de basisschool

 

Bekende plek

Twee weken geleden waren we tussen de middag even langs de basisschool gereden omdat ik nog iets wilde vragen. Ik zag Fiene’s nieuwe juf staan en ik besloot Fiene gelijk even aan haar voor te stellen. Nog voordat ik iets kon zeggen, zei de juf ‘Hey, jij bent Fiene en jij bent al bijna 4! Dan mag je naar de basisschool en ben ik één van je juffen!’ Dat was natuurlijk helemaal leuk. Ons meisje vroeg gelijk ‘mag ik binnenkijken juf?’, wat natuurlijk wel even mocht.

Ons neefje en nichtje zitten op dezelfde basisschool, waarbij Fiene regelmatig mee is geweest om ze te brengen of halen. Fiene is daardoor geen onbekende voor de juffen en voor haarzelf voelt het daar al heel vertrouwd.

 

Wennen op de basisschool

Het is volgens mij op elke basisschool anders, maar bij ons mogen ze twee keer een middag komen wennen voordat ze echt naar school gaan. De eerste keer mag mama blijven en de tweede keer mag ze alleen. Afgelopen maandag was het zover, ze mocht ‘s middags voor het eerst wennen.

Haar vriendinnetje Lotte zit al in dezelfde klas, dus er was sowieso 1 bekend gezicht. Daarnaast kwam ik er die ochtend achter dat een meisje uit haar klas bij de peuterspeelzaal ook voor het eerst ging wennen die middag, dus dat waren er al 2!

Fiene had er ont-zet-tend veel zin in en toen we eindelijk konden gaan wist ze niet hoe snel ze moest lopen om maar op de basisschool te zijn. Fiene werd leuk verwelkomd door de juf én de kinderen. Haar stoeltje stond al klaar en ik mocht er gezellig naast zitten in de kring. Er werden allerlei leuke dingen gedaan en ze genoot volop. Als ze iets anders gingen doen mocht Lotte steeds aan Fiene uitleggen hoe alles werkte en waar ze de dingen kon vinden. Daarnaast heeft ze ook al heel leuk met een aantal andere kinderen gespeeld, uiteraard inclusief Lotte, want die twee vonden het veel te leuk dat ze een middag samen op school zaten.

Aan het eind van de middag vroeg ze aan de juf of ze nog een keertje mocht komen omdat ze het zo leuk had gevonden. Beter kan niet toch!

 

Wennen op de basisschool

 

Hoe voel ik me erbij?

Ik geloof dat ik wel kan zeggen dat ik het allemaal spannender vind dan zij en ik vooral degene ben die moet wennen op de basisschool. Het voelt voor mij wel echt als een soort afsluiting. Kleine meisjes worden groot en dat gaat eigenlijk gewoon veel te snel! ‘Gelukkig’ is het in eerste instantie maar voor even, want de zomervakantie staat al om de hoek, waardoor ik voor mijn gevoel wat extra ‘wen’ tijd krijg.

Het is wel echt een ‘gevoelsdingetje’ hoor, want tegelijkertijd ben ik juist ontzettend blij voor haar dat ze nu naar de basisschool mag. Ze wil er al heel lang heen en ze vindt het zó leuk om nieuwe dingen te leren dat ik eigenlijk al weet dat ze er heel erg op haar plek zal zijn.

Ik vond het wel echt heel erg leuk om er de eerste wen-middag bij te mogen zijn. Je krijgt echt een beeld van hoe het eraan toe gaat in de klas en het doet zó goed om te zien hoe je kind het naar haar zin heeft!

 

Was jouw kindje snel gewend op de basisschool?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.