Loslaten – het uitzoeken van de babykleertjes

Loslaten

Afgelopen zondag heb ik de babykleertjes van Fiene uitgezocht… Voor mij is dat echt een stukje loslaten..

Lange tijd heb ik het zó moeilijk gevonden om er alleen maar aan te denken om Fiene’s te kleine kleertjes uit te zoeken. Alles ging gewoon in kratten en vacuümzakken naar de zolder. Ook de tweedehands kleding die ik van mijn zus en vriendinnen kreeg, heb ik niet weggedaan. Zelfs niet de items die al te klein waren voor Fiene toen ik ze kreeg. Ik bewaarde gewoon alles!

Mijn excuus? Die kleertjes gingen gewoon naar de zolder voor een eventueel volgend kindje. En als dat dan een meisje zou zijn, dan kon ik natuurlijk ook Fiene’s kleertjes weer gebruiken. Dus van rompers tot jasjes; alles is bewaard en samen met losse doeken, dekentjes, slaapzakken, slabbetjes, hydrofiele luiers, babyknuffeltjes en ga zo maar door.

Het resultaat van al die spullen bij elkaar? Een zolder die zo ongeveer ontoegankelijk was geworden door deze bende:

Loslaten - het uitzoeken van de babykleertjes
Ik weet het, dit kan écht niet… En er zit ook nog eens geen enkele opruimlogica in! Alles zit gewoon door elkaar en bij elkaar gemikt..

Ik was me er wel van bewust dat ik heus niet alle kleding ga hergebruiken, maar ik dacht ‘als het zover zou zijn kon ik compleet onder de invloed van de hormonen, heel emotioneel nog even door de stapels wroeten. Even terugdenken aan de tijd dat Fiene in die kleine pakjes paste en op dat moment besluiten of ik een volgend kindje in dat pakje zie of niet.’ Een hele leuke gedachte natuurlijk, maar ik heb het idee dat ik dan helemaal niks meer weg kan doen haha.

 

Tijd om op te ruimen

Michiel heeft ook gewoon gereedschap en andere spullen op zolder staan en werd het intussen wel een beetje zat dat hij steeds tussen de kledingzakken en bakken moest tijgeren, dus die opperde dat het misschien wel tijd werd 😉

Ik moet in een gekke bui zijn geweest, want ik dacht ‘Ja, waarom ook niet! Fiene is bijna 2 dus nu mag het wel een keer.’ Haha, nee ik merk dat ik er een stuk minder moeite mee heb dan bijvoorbeeld een half jaar geleden, dus ik ging ervoor!

Loslaten - het uitzoeken van de babykleertjes

Eenmaal aan het opruimen, zag ik dat ik ook veel items had bewaard die vol met vlekken zaten en er zat zelfs het één en ander tussen wat gewoon kapot was! Dat kon gelijk de vuilnisbak in, want dat ga je ook niet meer weggeven natuurlijk. Ook heb ik echt wel zitten zwijmelen hoor, tussen al die snoepige kleine pakjes en rompertjes *smelt*.. Was Fiene ècht zo klein?!

Na een paar uur(!) uitzoekwerk was ik klaar. Ik heb natuurlijk ook gewoon alsnog het één en ander bewaard en kleertjes die ik niet perse wilde houden en nog goed genoeg waren voor een tweede ronde heb ik in zo’n kledingbak van het Leger des Heils gedaan.

 

Jeetje, wat ruimt dat loslaten op zeg!

Het viel me uiteindelijk een stuk minder zwaar dan ik had gedacht. Ik denk dat ik er ook gewoon klaar voor was nu.

Heb jij de babykleding van je kindje(s) al eens uitgezocht?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

29 comments on “Loslaten – het uitzoeken van de babykleertjes

 1. Mijn kleine is pas 4 weken dus ik heb nog niet heel veel hoeven loslaten. Behalve dan maat 56 😉 hahaha. Ik moet zeggen dat ik het wel even moeilijk vond dat hij zijn schattige, eerste pakje niet meer past. Maar gelukkig komen er weer andere schattige pakjes voor terug in maat 62. Maar het verdwijnt nu bij mij eerst ook op zolder. Dus over een paar jaar schrijf ik ook zo’n blog met zulke foto’s, maar dan zonder roze 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Dingen die ik wil gaan doen met mijn kind(eren)My Profile

  1. Aah 4 weken… nog zo heerlijk klein!! Het eerste maatje is misschien nog wel het meest lastig om los te laten! Ik vind het ook altijd heel leuk om weer andere leuke kleertjes te kopen, dat verzacht ‘de pijn’ en beetje haha

 2. Oh wat goed van je, kan je man weer bij zijn gereedschap 🙂
  Ik heb er ook moeite mee gehad, maar op een gegeven moment wordt het gewoon teveel en moet je wel ruimen. Ik heb nog een paar items bewaard, zijn eerste pakje en rompertje en nog een paar heel mooie pakjes, verder alles in kledingbak gedaan. Bij een eventuele tweede kindje mag ik dus weer shoppen, dat is ook leuk !
  Yvonne onlangs geplaatst…Shoppen: Zomerkleding shoppen voor mijn kleuterMy Profile

  1. Dat is het ook inderdaad. Bij een eventuele tweede ga ik toch ook heus wel weer shoppen – dat kan ik echt niet laten!

 3. Heel herkenbaar 😉 ik vond het ook heel erg lastig. Ik vind het nog steeds heel erg lastig als Janna van maat wisselt. Uiteindelijk als ze naar een grotere maat gaat gooi ik alles op ons bed en ga ik samen Jaa echt samen met mijn man haar kleertjes uitzoeken. Wat willen we bewaren en wat doen we weg. Het hielp mij wel dat ik het nooit echt weg gooide. Maar ik ging het doneren aan stichting babyspullen. Zo weet ik dat ik iemand anders die het minder goed heeft het met net zo veel liefde zal gebruiken als dat wij hebben gedaan. Heel veel succes met alles uitzoeken 😉

  Liefs,
  Jannet

  1. Wat gezellig om het samen te doen! Ik vroeg af en toe zijn mening of we iets zouden houden of niet, maar hij heeft er niet zoveel gevoel bij 😉

  1. Ja, dat ga ik vanaf nu ook maar doen denk ik. Dan wordt het ook wat overzichtelijker..
   Sorry, ik heb gelijk alles weggebracht naar de kledingbakken, dus ik heb nu niks meer in huis wat weg kan (uit zelfbescherming haha – anders zou ik er nog van alles uithalen om toch te bewaren). Ik heb nu ook niks verkocht of zo. Misschien dat ik bij de volgende opruiming een soort instagram-koopjeshoek ga aanmaken 😉

  1. Haha nee hoor, hier nog één!
   Ik moet zeggen dat ik van de eerste kleertjes van Fiene het meeste nog wel bewaard heb hoor.. Ik vond het allemaal nog zó leuk en kon dat nog niet weg doen!

 4. Ik heb laatst alles aan m’n buurvrouw gegegeven….Maar wel gevraagd of zij het dan weer voor mij wil bewaren…. Op dit moment geen drang naar een tweede, maar je weet nooit over een jaar of 2….

  1. Lastig hè!
   Ik ben bij Fiene niet veel verder gekomen dan het wassen van de kleertjes. Alles wat in de vacuüm zakken zat viel gelijk weer om, dus dat vouwen was ik na 1 zak wel zat ;). In de bakken zag het er wat netter uit, dat stapelt ook veel prettiger haha

 5. Wow, wat veel kleertjes! Ik heb denk ik nog niet en kwart gehad voor mijn zoon, haha. Uitzoeken hoef ik niet want zodra hij ergens uitgegroeid is gaat het óf in een kast op zolder om te bewaren voor een volgende, óf ik verkoop het, óf ik geef het weg aan iemand in mijn omgeving of de kringloop/zakvanmax. Maar ik ben dan ook dol op opruimen 😉 En met veel minder kleding hoef je ook niet zoveel uit te zoeken.
  Tessa onlangs geplaatst…Milieubewust leven; het groene gezin?My Profile

 6. O wat herkenbaar! Hier ook dozen vol kleding. Gelukkig heeft mijn zus een dochtertje gekregen, dus gaat alles daar heen. Maar ik vind het toch altijd moeilijk om van bepaalde kleertjes afscheid te nemen ? Terwijl ik ook weet dat in de dozen met een maat groter weer andere leuke kledingstukken zitten ? En achteraf valt het altijd wel weer mee en ben ik blij dat de kast weer is opgeruimd

  1. Een klein nichtje, wat leuk!! Fiene krijgt ook veel van haar grote nicht – echt super!
   Het is echt een beetje dubbel inderdaad, ik kijk ook altijd echt uit naar de volgende maat omdat ik daar ook al leuke kleertjes in heb liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.