De leukste peuter apps voor op je telefoon

Lange tijd heb ik het proberen uit te stellen om ons meisje met mijn telefoon te laten spelen. Ik ben heel zuinig op mijn Samsung toestel en daarnaast vind ik het niet nodig om mijn kind te pas en te onpas te vermaken met een filmpje. Totdat ik mij besefte dat er naast video apps ook hele leuke en educatieve spelletjes apps op te downloaden zijn! Onze peuter weet inmiddels dat ze voorzichtig met mijn telefoon moet doen, dus die ‘angst’ leg ik maar naast me neer. We hebben hele leuke spelletjes ontdekt, dus vandaag deel ik de leukste peuter apps voor op je telefoon!

 

De leukste peuter apps voor op je telefoon

 

De leukste peuter apps voor op je telefoon

Aangezien ik dus trotse bezitter van een Samsung toestel ben, komen deze peuter apps uit de Google Play store. De spellen variëren van educatief tot gewoon leuk om te spelen. Ons meisje wisselt de apps lekker af en kan er zo lange tijd zoet mee zijn, heel handig als de kleurplaat niet meer voldoet tijdens een gezinsetentje buiten de deur!

 

De 5 favorieten (in willekeurige volgorde) van onze peuter zijn op dit moment:

1. Dinosaur Park Frozen World

Het Dino-spel, zoals onze peuter het noemt, is een interactieve game, waarin er allerlei opdrachtjes moeten worden uitgevoerd. Je kindje graaft bijvoorbeeld de botten van de dinosaurus op, maakt ze schoon, zoekt ze op in het donker, grijpt ze uit het water en zet de botten als een puzzel in elkaar zodat de dinosaurus is gevonden.

Voor elk nieuw level moet je eenmalig een filmpje van 30 seconden afspelen om het vrij te spelen. Wanneer je elk level hebt gehad, is het spel gewoon vrij om te spelen.

 

2. Bobo Spelen

Ook als je niks met het blauwe konijn Bobo hebt, is ‘Bobo Spelen‘ een aanrader voor op je telefoon. Wij kijken het televisieprogramma eigenlijk nooit, maar de app is heel divers en uitdagend. Je peuter kan er (educatieve) spelletjes spelen, muziek maken, filmpjes kijken, liedjes luisteren en zelfs Engels leren!

Wanneer je de app opent verschijnt de 3D Speelboom op je telefoon. De boom zit vol met hutten, waarin je kindje van alles kan ontdekken. De spelletjes zijn gericht op plezier maken, avonturen beleven en laten zien wat je kan.

 

3. Pou

Pou is een kleine aardappel-vormige alien, waarvoor je moet zorgen. Het wezentje heeft bijvoorbeeld eten nodig en hij moet gewassen worden. Ook heeft hij de nodige slaap nodig, maar gelukkig zijn er ook handige drankjes te geven waardoor hij weer helemaal vol met energie zit. Pou vindt het heel leuk om te spelen. Je kunt bijvoorbeeld een balletje opgooien, maar er zijn ook allerlei onderliggende spelletjes te vinden in de speelhal.

Sommige spelletjes zijn nog wat lastig voor peuters, andere kunnen al goed. Het is even een kwestie van proberen. De basisverzorging van Pou wordt in ieder geval heel serieus genomen door onze dame.

 

De leukste peuter apps voor op je telefoon

 

4. Peppa Pig: Paintbox

In Peppa’s Paintbox kunnen de mooiste tekeningen worden gemaakt. Naast verf in diverse kleuren, kan je peuter er ook voor kiezen om nog leuke plaatjes op de tekening te plakken. De toevoeging van sterren, bellenblaas of zelf modder (hoe kan het ook anders bij Peppa) maken het nóg leuker om een kunstwerk te maken.

Je peuter kan ervoor kiezen om met Peppa of met George te verven, wat de inhoud van het spel ook net weer even anders maakt.

 

5. Memory Dieren

Een memory spel kan bij peuters niet ontbreken, vind ik. In Memory Dieren kun je drie levels kiezen; Easy, Medium en Hard. Zo kun je voor jouw kindje de juiste moeilijkheidsgraad selecteren. Het leuke aan deze versie is dat je, wanneer je twee dezelfde dieren omdraait, het geluid van het dier te horen krijgt.

 

Bijkomend voordeel; al deze peuter apps zijn helemaal gratis te downloaden in de Google Play store. Overigens werken Peppa’s Painbox, Memory Dieren en Pou naast mijn Samsung S7 ook op mijn verouderde tablet, dus hier heb je niet het nieuwste type voor nodig.

 

Speelt jouw kindje ook spelletjes op jouw telefoon? Heb je nog tips?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

Afbeelding peuter met smartphone via Shutterstock.

9 comments on “De leukste peuter apps voor op je telefoon

  1. Vroeger hadden wij ook van deze educatieve dingetjes op de computer (ja nog in de tijd van de floppy disks) wat een verschil is dit he? 😉 Leuk dat er ook voor deze doelgroep apps zijn waar ze wat van kunnen opsteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.