Lente in februari | buitenleven en een heerlijke stranddag!

Wat waren de temperaturen van het afgelopen weekend een cadeautje! Zo fijn om weer lekker van het zonnetje te kunnen genieten. Hier in de buurt is iedereen de tuin aan het aanvegen, buiten aan het klussen of juist op een stoel in het zonnetje aan het genieten met een kop koffie of thee. Ook krioelt het opeens van de spelende kinderen die uit alle hoeken en gaten lijken te komen. Het is lente in februari!

 

Lente in februari - Scheveningen

 

Lente in februari

Ook wij waren dit weekend buiten te vinden. Terwijl Fiene zaterdagochtend lekker buiten aan het spelen was met een meisje uit de buurt, gingen wij aan de slag in de tuin. Eerst de straat even aangeveegd en opgeruimd en daarna deden we een eerste poging om de jaarlijkse strijd aan te gaan met de groene aanslag. Zo in het heerlijke zonnetje was dat echt geen straf! Die middag hadden we nog een verjaardag, maar we besloten ‘morgen gaan we op pad’, want zondag gaven ze nóg beter weer op!

 

Scheveningen

Waar kun je beter heen om van het mooie, zonnige lenteweer te genieten dan op het strand? Dus, op naar Scheveningen. Dat dachten blijkbaar meer mensen, want jeetje wat was het druk!

Lente in februari - Scheveningen

Het grappige van dit weer is dat je qua kleding echt alles op straat ziet. Ik zag mensen in korte broek en een shirtje (wat ik toch echt nog wel wat fris vond), mensen in dikke winterjassen met warme sjaal (wat mij dan weer wat warm leek) en alles wat ertussen past. Heerlijk om je op de boulevard te nestelen en lekker rond te kijken.

 

Het strand

Fiene kon niet wachten om het strand op te gaan. Zodra ze het zand in stapte, gingen de schoenen en sokken uit, helemaal leuk! Ze zei van tevoren dat ze niet bij de zee wilde (veel te koud), maar al snel stond ze erin. Eerst voorzichtig voelen met één teentje en vervolgens gillen dat het zo koud voelt en nog geen 5 minuten later staat ze er in te springen en moet ik haar broek gaan opstropen voordat ze klets nat is. De eerste ‘kastelen’ zijn al gebouwd en het eerste zand heeft al in de bilnaad gezeten, kortom een top stranddag!

Lente in februari - Scheveningen

 

Lente in februari - Scheveningen

 

Lente in februari - Scheveningen

Alsof het écht lente was, haalden we als afsluiter nog even een ijsje op de pier, die we opaten met uitzicht op het strand en de zee.

 

Zoals het er nu uitziet, krijgen we komend weekend een herhaling op dit fijne lenteweer!

Heb jij nog iets speciaals gedaan?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

One thought on “Lente in februari | buitenleven en een heerlijke stranddag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.