La Cucaracula | hilarisch spel met een razendsnelle kakkerlak

Ken jij de populaire Cucaracha bordspellen van Ravensburger al? Er is nu een nieuwe variant; La Cucaracula: een spel voor echte vampierjagers! In La Cucaracula gaat het om een vampier-kakkerlak, die zich in een mysterieus spookslot bevindt.

 

La Cucaracula

 

La Cucaracula

De vampier-kakkerlak, de Cucaracula, beweegt zich letterlijk door het kasteel terwijl hij zijn spookslot probeert te verdedigen. Er lopen namelijk kinderen in het slot, die kaarsen bij zich dragen. En vampier-kakkerlakken houden niet van licht! In dit spel verzamel je zoveel mogelijk kaarten-fiches, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Wanneer de Cucaracula tegen je pion aankomt, moet deze in de kinderkamer (startveld) gezet worden en mag je één van je kaarsen-fiches inleveren. Deze fiche wordt in de achterwand gezet.

La Cucaracula

Wanneer er geen kaarsen-fiches meer op het spelbord liggen of wanneer de achterwand vol is, begint fase 2 van het spel. Nu kun je namelijk proberen de kaarsen terug te verdienen met behulp van de katapult! Per kaarsen-fiche in jouw kleur mag je drie keer proberen de vampier-kakkerlak met een katapult naar de maan te schieten. Als het je lukt, krijg je je fiche weer terug. Wie aan het eind van het spel de meeste kaarsen-fiches heeft, is de winnaar.

Je speelt La Cucaracula met 2 tot 4 spelers en het is geschikt voor iedereen vanaf circa 6 jaar. Meer informatie vind je op www.ravensburger.nl.

 

Inhoud van het spel

Het spel bestaat uit de volgende onderdelen:

1 vampier-kakkerlak inclusief batterij (HEXBUG® nano®)
1 driedimensionaal spelbord (bestaande uit diverse onderdelen)
1 katapult
38 fiches
4 speelfiguren
1 dobbelsteen
1 duidelijke handleiding

 

Spelen maar!

Voordat je het spel kunt gaan spelen, moet je eerst het één en ander in elkaar zetten om het spookslot te realiseren. De wanden moeten omhoog en alle muren moeten erin. Het is even een werkje, maar het staat allemaal duidelijk omschreven in de handleiding. Bijkomend voordeel: als je het eenmaal een keer in elkaar hebt gezet, kan het meeste gewoon bij het opbergen in elkaar blijven. De volgende keer kun je dus eigenlijk direct aan de slag. En, het moet gezegd worden, het is zeker de moeite waard!

La Cucaracula

 

We speelden het spel de eerste keer met de spelregels erbij, want dat blijft altijd even wennen met een nieuw spel. Al snel werd duidelijk wat de bedoeling was. Wel was direct duidelijk dat dit spel niet saai kan worden! De vampier-kakkerlak dendert de hele tijd zenuwachtig door het spel heen, waardoor je constant op je hoede moet zijn. Dit werkt ook echt op de lachspieren!

Je kunt het spel overigens ook op andere, gevorderde manieren spelen. Zo heb je extra regels voor ‘professionele vampierjagers’, waarbij je bijvoorbeeld de maan kunt verkleinen om het lastiger te maken door de opening te katapulteren. Ook kun je het spel als team spelen, waarbij ook knoflook-fiches in het spel komen.

 

Wat vinden wij?

Wij vinden La Cucaracula nóg leuker dan we van tevoren bedacht hadden. Het beestje lijkt écht op een kakkerlak en dat ding gaat als een speer door het slot, zo grappig! Je moet er ook goed op letten dat alles goed vast zit, anders zou hij zo het slot uitrennen.

La Cucaracula

 

Het opzetten van het spookslot kostte wat tijd, maar dat komt ook omdat het met beleid moet gebeuren. Het slot zelf is van karton en dat moet natuurlijk voorzichtig gevouwen worden. Er zitten allerlei kunststof verbindingsstukjes en voetjes bij, waardoor het geheel wat steviger wordt. Hierdoor kan de kakkerlak lekker zijn gang gaan.

Een heel leuk spel, inderdaad vanaf een leeftijd van ongeveer 6 jaar. Fiene vindt het ook heel erg leuk, maar speelt het wel met hulp. Neef en nicht (9 en 7) zijn ook fan en kunnen het gewoon zelfstandig spelen.

De katapult geeft het spel echt iets extra’s. Zeker voor kinderen een geweldig onderdeel!

 

Ken jij de spellen van La Cucaracha al? Welke is jouw favoriet?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.