Komkommertijd | Minder bloggen of niet?

De zomervakantie, oftewel de komkommertijd is in volle gang en ik lees de ene na de andere aankondiging van bloggers die aangeven tijdelijk niet of even minder te bloggen. Dit zet mij ook aan het denken… Even niet bloggen – dat is misschien wel even lekker.. of juist toch niet? Het lijkt me hoe dan ook handig om jullie even op de hoogte te houden van mijn plannen.

 

Komkommertijd

 

Komkommertijd

Minder bloggen of zelfs even helemaal niet? Hoe simpel de vraag ook lijkt, ik vind het best een lastige. Nee, ik wil niet tegen heug en meug tot ‘s avonds laat aan het bloggen zijn in de vakantie om toch maar iets te plaatsen, maar dat lijkt me normaal gesproken ook niet de bedoeling. Ik blog omdat ik het leuk vind en ik merk juist dat de zomer ook inspireert. Helemaal niet bloggen lijkt me voor nu dan ook niks.

Daarnaast zet ik 3 keer per week (maandag / woensdag / vrijdag) een blog online, dus ik heb niet de druk van ‘elke dag leveren’ zoals veel andere bloggers wel hebben.

Maar ja, die komkommertijd.. Mijn bezoekers, jullie, hebben natuurlijk ook vakantie en je zou je kunnen afvragen voor wie ik dan nog blog. Voorlopig heb ik echter nog geen daling maar zelfs een aardige stijging in bezoekers gezien, dus dat argument valt voor nu nog even weg.

 

Vooruit bloggen?

Misschien een paar weken vooruit bloggen dan? Dat schijnt voor sommige bloggers ook goed te werken. Even flink knallen en een week of 3 (of zelfs meer) vooruit schrijven en daarna totale vakantie en de beentjes omhoog. Dat klinkt best goed, toch? Maar ook dat zie ik niet gebeuren.. Een week – prima! Dat gebeurt vaker. Meer dan dat vind ik lastig, want dan schrijf ik precies weer over onderwerpen die ik juist nú zou willen plaatsen en dus niet wil bewaren.

Hier en daar een los onderwerp zou misschien kunnen, maar als ik voor 3 weken alles zou inplannen, dan ben ik het gevoel kwijt.. Dan heb ik geen idee wat er op mijn eigen blog speelt en dat wil ik niet. Misschien denk ik er volgend jaar anders over, maar voor nu blijf ik liever doorschrijven.

 

Komkommertijd - blijven bloggen

 

Wat is de planning?

Maar wat is nu dus eigenlijk de planning? Nou, om een lang verhaal kort te maken (welkom in mijn warrige hoofd), ik blijf in principe gewoon doorgaan zoals ik altijd doe. Met een héél klein slagje om de arm, een ‘stel dat’ scenario, zal op de vaste dagen gewoon een blog verschijnen. En mocht het er echt niet van komen, dan is dat maar een keer zo.

Sorry, jullie zitten met mij opgescheept deze zomer! 😉 .

 

Lees / blog jij gezellig door in de vakantie?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Afbeeldingen via Shutterstock.

 

10 comments on “Komkommertijd | Minder bloggen of niet?

 1. Ik blijf in de vakantie gezellig door lezen. En bloggen, maar ja ik blog maar 1 x week dus heb niet de druk dat een blog op tijd klaar moet zijn. Merk wel dat de bezoekersaantallen lager liggen dan normaal.
  Yolanda onlangs geplaatst…De lekkerste BrowniesMy Profile

 2. Een ieder moet het ook doen zoals die het in zijn/haar hoofd heeft toch?
  Ik heb, om meerdere redenen, een stop ingelast..
  Ik wil na de vakantie ijzersterk terugkomen en meerdere ideeën vastleggen..
  Voor nu wil ik even tijd.. écht tijd voor mijn kinderen vrij maken.
  Christa onlangs geplaatst…Ik had het opgegeven | hoe is het nu?My Profile

 3. Ik merk het ook wel die komkommertijd en vraag me dan inderdaad ook af voor wie ik dan blog. Ik denk dat ik wel even wat gas terug neem tijdens de vakantie en daarna weer lekker met het bloggen bezig ga zijn.
  Lisette onlangs geplaatst…7 x Speelhoek TrofastMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.