Knutselen zonder geknoei met de glanskaarten van SES Creative

Ken je dat? Heb je net je hele huis aan kant, heeft je kindje het geweldige idee om te gaan knutselen.. Het resultaat: overal glitter, verf en andere knutselresten én natuurlijk een prachtig kunstwerk als resultaat. Zelf heb ik de wens van een opgeruimde tafel maar losgelaten, want ‘een dag niet geknutseld is een dag niet geleefd’ lijkt Fiene’s motto op het moment. Als ik dan een leuk knutselpakketje in handen krijg waarmee ze kan knutselen zonder geknoei, is dat best prettig voor een keertje!

 

SES Creative glanskaarten

Met deze knutselset kan je kindje prachtige kunstwerken maken. Het pakket bevat 4 voorbedrukte kaarten met een eenhoorn, fee, bloem en een vogeltje. Daarnaast zitten er 4 vellen met glansfolie in het pakket om de kaarten mee te versieren.

Knutselen zonder geknoei - glanskaarten SES Creative

 

Aan de slag!

We begonnen (natuurlijk 😉 ) met de eenhoorn. De witte vlakken op de kaart hebben een beschermlaagje die je eraf kunt halen, waarna je een plaklaag overhoudt (net als bij een sticker eigenlijk). Hier leggen we vervolgens een velletje gekleurde folie op en wrijven het goed aan. Dan trekken we we de folie er weer vanaf, waarna het plakkerige gedeelte bedekt is met folie. Zo kun je de hele kaart afgaan en alle vakjes naar wens inkleuren met de verschillende vellen glansfolie. Heel gemakkelijk en leuk; het lukte Fiene (4 jaar) dan ook prima in haar eentje!

Knutselen zonder geknoei - glanskaarten SES Creative

Wel is het zo dat de folie soms niet in één keer goed pakt, waardoor ze wat witte vlekjes in het gekleurde vlak hield. Later kwamen we erachter dat je die heel gemakkelijk opvult door de glansfolie er nog eens op te leggen en dit nog even goed aan te drukken.

 

Knutselen zonder geknoei

Is het echt net zo knoei-vrij als beloofd? Jazeker! Het enige afval dat je hebt na het knutselen zijn de velletjes die van de stickers afkwamen en voor de rest gebruik je alleen folies op de kaarten. Met recht knutselen zonder geknoei! In het begin deden we trouwens best zuinig met de folie, want ‘stel dat je niet genoeg hebt’, maar de vier vellen zijn echt ruim voldoende.

Knutselen zonder geknoei - glanskaarten SES Creative

Fiene vond het ook echt heel leuk om te doen en heeft ze gelijk alle vier gemaakt. Je ziet direct resultaat en voor je het weet heb je een prachtig glitterkunstwerk gemaakt!

Echt een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar!

 

Heb jij ook altijd zo’n rommel van het knutselen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

2 comments on “Knutselen zonder geknoei met de glanskaarten van SES Creative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.