Knutselen met papierstroken van SES Creative

Knutselen is altijd een goed idee bij ons meisje. Regelmatig wordt de (meestal net opgeruimde) kast overhoop gehaald om spulletjes te verzamelen voor een nieuw knutselwerkje. Daarom ben ik altijd zo blij met de knutselpakketten van SES Creative, dan heb je alles wat je nodig hebt in één doosje. Toen Fiene laatst de kast weer opentrok met een knutselmissie, kon ik net op tijd roepen dat ik nog wel een leuk pakket voor haar had; knutselen met papierstroken!

 

Knutselen met papierstroken

Met dit leuke pakket van SES Creative ga je aan de slag met papierstroken. Vouw, draai en plak de papierstroken volgens de instructies en maak de leukste figuren.

Knutselen met papierstroken

Het knutselpakket bevat:

  • Knipvellen
  • Bedrukte vormen
  • Lijm
  • Schaar
  • Handleiding

 

Aan de slag

Nadat ik Fiene verteld had wat de bedoeling was, kon ze aan de slag! First things first; welk diertje wil je maken? Ze zijn allemaal zo leuk, dus dat was nog best lastig kiezen, haha. Ze koos voor de eekhoorn, want die maak je met een muizentrapje en dat vindt ze altijd leuk om te doen. Dan is het tijd om te knippen, want voor elk figuur moet je eerst zelf de stroken uitknippen. Er zit een schaar bij het pakket, maar die is rood en niet roze (…) dus Fiene pakte ook haar eigen schaar er nog bij. Het pakket is bedoeld voor kinderen van 3-6 jaar, al denk ik dat kinderen van 3 jaar nog wel een beetje hulp nodig zullen hebben.

Knutselen met papierstroken

De lijm die bij het pakket zit, is erg prettig. Ik zag mezelf al met allerlei plakwerkjes in mijn handen om alles goed tegen elkaar aan gedrukt te houden, maar de lijm droogt ontzettend snel, zonder vervelend te zijn voor kinderen. Ideaal dus. Met de bedrukte vormen maak je de figuren helemaal af.

Ze had echt de smaak te pakken, want uiteindelijk heeft ze bijna alles in elkaar geknutseld! We hebben nog een paar figuren over, die ze op een later tijdstip nog wil knutselen. Dit kan prima, want er is nog genoeg lijm over en het potje is goed afsluitbaar.

Het resultaat

 

Ik zeg het vaker, maar wat zijn de knutselpakket van SES toch ideaal! Deze is ook echt weer een aanrader voor een gezellige knutselmiddag.

Knutselen jullie ook graag met papierstroken?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

2 comments on “Knutselen met papierstroken van SES Creative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.