Knutselen met hout | bomvol creatieve ideeën

Wij kregen laatst een ontzettend tof boek opgestuurd, wat direct uitnodigt om ermee aan de slag te gaan. Het gaat om ‘Knutselen met hout’, dat bomvol creatieve ideeën staat!

Knutselen met hout - kat

Knutselen met hout

Het boek is een soort houtwerkplaats, waarin meer dan 150 creatieve ideeën verzameld zijn voor kleine en grote handen. Denk aan krokodillen met schors, vogels van takjes, een lattendoolhof, houtwol-hazen, een pollepeltheater, fruitkistentrein en nog veel meer! Allerlei leuke ideeën om te zagen, timmeren, boren en ook veel schilderen, lijmen en natuurlijk spelen.

Door alle tips en tricks uit het boek ontdek je waar je allerlei soorten hout voor de knutselprojecten kunt vinden, welk gereedschap je het beste kunt gebruiken of hoe je een plank zaagt.

Titel: Knutselen met Hout
Auteur: Sabine Lohf
Formaat: 19,5 x 25,4 cm
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Omvang: 164 pagina’s
ISBN: 978 90 5116 759 7
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Adviesprijs: € 19,95

Op zoek naar hout

Voordat je kunt beginnen, moet je natuurlijk eerst op zoek naar hout. Wij hebben aardig wat bomen achter ons huis staan, waar Michiel met Fiene op zoek ging naar wat geschikte exemplaren. Al snel kwamen ze terug met een hele verzameling grote en kleine takken, stukken boomschors en zelfs een kastanje.

Zelf hebben we nog een voorraadje aansteekhout voor de open haard liggen, waar ook prima mee te knutselen valt. Nadat Michiel nog wat spijkers, schroeven en gereedschap en Fiene haar verfspullen erbij had gepakt, konden we aan de slag!

Knutselen met hout

Wat maken we?

Na wat inspiratie opgedaan te hebben in het boek, begonnen we niet al te moeilijk met het geraamte van een houten huisje. Al snel heeft Fiene (en wij ook) de smaak van het knutselen met hout te pakken en maken we nog meer! We speuren het boek door en gingen voor de volgende projectjes:

  • Vrolijk houten huisje van aanmaakhoutjes
  • Vogeltjes van korte takjes
  • Een bankje voor Fiene’s L.O.L. poppetjes van aanmaakhoutjes
  • Een kat van takken, een stuk boomschors en een kastanje
Knutselen met hout

Bij het houten huisje en de bank heeft Fiene zelf ook getimmerd, maar bij de kat heeft ze het timmer- en schroefwerk even aan haar vader overgelaten. Zij was in de tussentijd ook druk met het verven van de andere werkjes!

Al het hout verven

Omdat het allemaal unieke stukken hout zijn, kun je de voorbeelden uit het boek op je eigen manier namaken én er een eigen draai aan geven. Zo blijft het toch je eigen kunstwerk!

Project kat

De kat wilde Fiene (hoe kan het ook anders) het allerliefst maken. In het voorbeeld is deze kat gemaakt van een tak met 4 zijtakken. Zie dat maar eens te vinden… Niet dus! Gelukkig voor Fiene liet Michiel zich daar niet in tegenhouden en hij schroefde wat losse takjes aan een lange tak en voila, een kattenlijfje! Voor het hoofdje kon hij een stuk boomschors gebruiken dat hij met een zaag bewerkte tot het een kattenhoofdje was.

Het verfwerk was weer voor Fiene. Nadat ze de kleuren gemengd had (ze wilde een roze met lila kat..), kon ze aan de slag. Toen alle verf gedroogd was, kon het gezichtje getekend worden en de inmiddels roze kastanje als neus ingezet worden door hem met een spijker op de boomschors te tikken.

kat maken

Deze prachtige kat staat inmiddels te pronken op Fiene’s kamer – wat is ze trots op haar werk!

Uit de achtertuin

Hoewel het voor sommigen misschien heel logisch is om met gesprokkeld hout aan de slag te gaan, is dit voor mij echt een eye opener. Wat ontzettend leuk dat je dit dus allemaal gewoon kunt maken met vondsten uit de achtertuin!

Vogels en huisje

Een takje is meestal gewoon een takje.. Maar als je er wat verf op smeert, heb je opeens een vogeltje gemaakt! Meer is er in dit geval niet voor nodig. Echt, te leuk dit!

Bankje - knutselen met hout

Zoals je ziet zijn de L.O.L. Surprise dames helemaal tevreden over hun roze chill bank. Zo kunnen ze heel relaxed de laatste gossip doornemen.

Het mag duidelijk zijn, wij zijn ontzettend enthousiast over dit creatieve boek! We hoeven ons voorlopig ook niet te vervelen, want er staan nog genoeg ideetjes in! Daarnaast krijg je vanzelf nog meer leuke plannen als je eenmaal aan de slag gaat.

Knutselen jullie wel eens met hout?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.