Knutselen | Filigraan stickerkaarten van SES Creative

We zijn weer aan het knutselen geweest! Deze keer met de Filigraan stickerkaarten van SES Creative. Iets wat mij toch wel een beetje een gevoel van nostalgie gaf, want dat oprollen van dit soort papierstrookjes deed ik vroeger zelf ook! Deze versie is natuurlijk veel leuker, want dit zijn niet alleen stroken, maar er zitten hele leuke stickerkaarten bij om te versieren.

Lees ook: Diamond Painting voor kids

Filigraan stickerkaarten

Filigraan stickerkaarten

Het filigraan pakket van SES Creative bevat zes verschillende stickerkaarten, een hele verzameling papierstrookjes in allerlei kleurtinten, een handleiding en een speciale pen om de strookjes me op te rollen.

Filigraan stickerkaarten

De strookjes rol je op met het filigraan pennetje. Eerst doe je het strookje tussen het gleufje van de pen en vervolgens draai je het pennetje op terwijl je de strook met je andere hand strak houdt, om er een mooi rolletje van te maken. Als het strookje opgerold is, kun je het velletje van de stickerkaart afhalen en het rolletje erop plakken.

Filigraan pen

Aan de slag!

We beginnen natuurlijk met het uitzoeken van de kaart waarmee Fiene wil beginnen. Ze spot een roze poedel en ja hoor, die wordt het! Maar dan maken we er wel een regenboog poedel van.

Stroken rollen

Het rollen van de papierstroken is nog wel ‘een dingetje’. Het is nog best lastig om de strook helemaal op te rollen én op z’n plek te houden. Daarnaast moet je echt even kijken hoe groot het vakje is waarop het rolletje moet komen. Bij een groot vlak is het handig om de strook op lengte te houden, maar vaak werkt het beter om de strook in 2, 3 of zelfs 4 stukken te knippen. Je kunt het rolletje ook wat strakker oprollen om hem kleiner te maken, maar dan schoten ze bij ons weer sneller van het velletje af.

In het begin wilde Fiene het heel graag zelf doen en ze kreeg het op een gegeven moment ook echt voor elkaar. Het ging alleen niet snel genoeg naar haar zin, dus hebben we even een taakverdeling gemaakt. Fiene koos de kleuren, knipte de strookjes indien nodig door en plakte de rolletjes op het stickervel. Ik werd gedoopt tot ‘rolletjesmaker’.

Filigraan stickerkaarten plakken

Door ons teamwork ging het allemaal een stuk sneller, maar omdat er zoveel rolletjes nodig zijn om alle vlakjes te vullen, was het nog een aardig werk om het af te maken. Aan het eind had Fiene dan ook geen zin meer om de bloemetjes nog te doen en hebben we het zo gelaten. Ze is echt typisch een meisje dat graag snel resultaat ziet en dit duurde voor haar eigenlijk nèt iets te lang.

Ze was overigens wel heel erg blij met het resultaat, want het is dan ook echt een pracht-poedel geworden.

Regenboog poedel

Aanrader?

Zeker wel! Het is namelijk een ontzettend leuk knutselpakket. Ons 5 jarige meisje vond het ook heel erg leuk, totdat ze doorhad dat het zoveel werk was. Ik denk dat dit zeker een aanrader is voor kinderen die wat meer geduld hebben dan onze dame of iets ouder zijn. Wij hebben het pakket hierna aan mijn nichtje van 8 gegeven, die hier echt voor ging zitten en het heel erg leuk vond om zelf de mooiste kaarten te maken!

Hebben jullie al ervaring met filigraan?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.