Kinderfiets kopen | Waar moet je op letten?

Aangezien ons kleutermeisje tot nu toe steeds op tweedehands fietsjes heeft gefietst, hebben we bedacht dat we de volgende keer een nieuwe kinderfiets kopen. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe fiets? Ik ging op onderzoek uit!

 

Kinderfiets kopen

 

Kinderfiets kopen

Het is ontzettend leuk om samen met je zoon of dochter een nieuwe kinderfiets te gaan kopen. Een eigen fiets, zelf uitgekozen – écht een mijlpaal! Het belangrijkste punt voor je kind is natuurlijk het uiterlijk van de fiets. De kleur, een eventuele opdruk, wel of geen mand(je), wellicht wat versnellingen.. Gaan we fietsen uittesten in de winkel? Of gaan we de fiets online bestellen? Allemaal soorten en opties die zeker belangrijk zijn om over na te denken. Voordat het zover is, is het verstandig om eerst zelf even op onderzoek uit te gaan welke fiets het meest geschikt is.

 

Waar moet je op letten?

Grootte van de fiets

Een heel belangrijk punt: een fiets moet niet te groot zijn voor je kind. Als ouder ben je snel geneigd om een fiets op de groei te kopen, want ‘ze groeien zo snel’, maar dit is niet verstandig. Ten eerste fietst dat niet fijn en ten tweede is het ook een stuk lastiger om de fiets onder controle te houden (wat natuurlijk gevaarlijk kan zijn).

Het lijkt heel lastig om te bepalen wanneer een fiets goed op maat is, maar je moet ervan uitgaan dat je kind bij de trappers kan komen én met een voet op de grond kan staan. Extra hulpmiddel: de onderstaande tabel geeft weer welke maat je kunt aanhouden bij welke lengte / leeftijd.

Maattabel kinderfiets kopen

 

Veiligheid

Naast de juiste fietsmaat is het belangrijk dat de kinderfiets veilig is. Is de fiets voorzien van verlichting, reflectoren en eventueel banden met veiligheidsstrepen? Je wilt natuurlijk dat je kindje in alle seizoenen goed zichtbaar is op de weg! Check ook of de kettingkast gesloten is en of de fiets jasbeschermers heeft.

 

Soort fiets

Als de bovenstaande punten zijn uitgekristalliseerd, is het tijd voor het leuke deel. Samen op zoek naar een mooie fiets. Laat de verschillende opties zien en bepaal welke fiets het beste bij hem of haar past. Misschien wel een mountainbike of juist een transportfiets met een grote rieten mand.

 

Een kinderfiets kopen kost even wat voorbereiding, maar als het goed is, hebben ze er dan ook lang plezier van!

Vond jij het ook zo leuk om een kinderfiets uit te zoeken?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

Hier moet je op letten

Logo MetMirjam

One thought on “Kinderfiets kopen | Waar moet je op letten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.