Kinderen? Een ongelukje in huis is zó gebeurd!

‘Geen stuiterballen in de woonkamer!’ ‘Voetballen doen we buiten!’ ‘Niet zo dichtbij de vissenkom met dat zwaard!’ Allemaal uitspraken die zó vanzelfsprekend klinken, maar kinderen weten vaak wel een reden te verzinnen waarom deze activiteiten binnen nodig zijn. Maar een ongelukje in huis is zó gebeurd.

 

The Mommy Scenario TAG - Rommel

 

Ongelukje in huis

Als je nog met z’n tweetjes bent, sneuvelt er heus wel eens iets. Vaak gaan deze ongelukjes niet verder dan een wijnglas dat de vaatwasser niet overleeft of een bord dat per ongeluk uit je handen valt. Wanneer er kinderen in je leven komen, merk je dat het aantal brokstukken fors omhoog gaat. Elektrische apparaten worden per ongeluk (dat hopen we dan maar..) uit de muur getrokken, vazen staan niet meer veilig in het raamkozijn of Dora wordt zo hard aangewezen op de televisie dat het apparaat ervan omvalt..

Vergeet ook vooral niet je telefoon van een stevig hoesje te voorzien! Ik herinner me nog een nieuwe telefoon, waarvoor ik nog een hoesje zocht. Mijn kleine dame had het toestel te pakken voor ik er erg in had en liet het met het scherm naar beneden op de grond vallen. Je raad het al.. vol met barsten, ik kon er niks meer mee!! Gelukkig waren wij dus goed verzekerd en kon het toestel gerepareerd worden.

Ieder huishouden heeft ook een inboedel verzekering (ik ben verzekerd bij FBTO). Maar welke schade dekt deze verzekering nu eigenlijk wel en niet?

 

(Allrisk) inboedelverzekering

Welke verzekering past bij jouw situatie? Wanneer je je wilt verzekeren voor schade door ongelukjes in huis, heb je niet voldoende aan alleen een inboedelverzekering. Een ‘gewone’ inboedelverzekering dekt namelijk schade aan je inboedel voor bijvoorbeeld diefstal, brand of stormschade. Niet de schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

Bij FBTO kun je dit indekken door voor een allrisk inboedelverzekering te kiezen. Deze verzekering dekt ook schade die je per ongeluk zelf aanricht. Voor eventuele schade die je kind buitenshuis aanricht, heb je echter een aansprakelijkheidsverzekering nodig. In beide gevallen geldt vaak een eigen risico waarmee je rekening dient te houden.

 

Lees ook: Wat moet je regelen voordat je kindje is geboren?

Doe niet zo overdreven!

De reactie van je kind? ‘Mam, doe niet zo overdreven!’. Ik snap het ook wel, want negen van de tien keer gaat het ook gewoon goed.. Dat is natuurlijk ook het geval met ongelukjes, het zijn altijd de uitzonderingen. Maar als het die tiende keer tóch mis gaat, merk je hoeveel water er eigenlijk in zo’n vissenkom zit!

De meeste ongelukjes in huis hopen we te voorkomen met opvoeding en wat opgestelde regels zoals hierboven genoemd. Voor alle momenten die nèt even anders lopen hebben we de geruststelling van een goede verzekering.

 

Sneuvelt er bij jullie ook meer sinds er kinderen zijn?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Afbeelding via Shutterstock

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.