Kinderboekenweek 2018 | Win de nijntje en nina XL editie

Vandaag gaat de Kinderboekenweek 2018 van start! De week loopt van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober en het thema is Vriendschap met als motto ‘Kom erbij!’ Speciaal voor de Kinderboekenweek 2018 is de klassieker van Dick Bruna ‘nijntje en nina’ in groot formaat verkrijgbaar en die kan jij winnen!

 

Kinderboekenweek 2018

 

Vriendschap

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap. Een ontzettend belangrijk onderwerp, want vrienden maken leer je als kind. De fijne momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel als het niet lukt om aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

Van 3 t/m 14 oktober zal er op school, in de bibliotheek en in de boekenwinkel veel in dit thema voorbij komen. Een mooi én leuk onderwerp om met kinderen te behandelen, want vrienden doen heel veel leuke dingen met elkaar!

 

Nijntje en nina XL editie

Speciale uitgave voor de Kinderboekenweek 2018

Nina woont heel ver van haar vriendin nijntje vandaan. Nu komt ze met het vliegtuig naar nijntje toe om te logeren! Dit mooie boek over de vriendschap tussen de twee vriendinnen van verschillende afkomst sluit goed aan bij het Vriendschap thema van de Kinderboekenweek 2018: ‘Kom erbij’.
Hoera! Nina komt bij nijntje logeren. Samen met vader en moeder pluis haalt nijntje haar vriendin van het vliegveld. Nijntje en nina kletsen honderduit en gaan lekker buitenspelen. Dan is het tijd om naar bed te gaan. Welterusten!
nijntje en nina Fiene ‘leest’ nijntje en nina graag voor aan haar pop Feda (hier zelfs in matching pyjama’s). Ze kan natuurlijk nog niet echt lezen, maar ze noemt alle letters één voor één op en vraagt mij daarna wat ze gelezen heeft. Leuk om te zien dat nijntje favoriet blijft!
Titel: nijntje en nina (XL editie)
Tekst en Illustraties: Dick Bruna
ISBN: 978-90-5647-767-7
Uitgeverij: Mercis Publishing B.V.
Adviesprijs: € 8,95

 

Win de XL editie van nijntje en nina

Speciaal voor de kinderboekenweek 2018 mag ik een mooi exemplaar van nijntje en nina (XL editie) weggeven!

nijntje en nina

Hoe doe je mee?

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet en doe dit met een geldig e-mailadres
 • Volg MetMirjam op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook


Daarnaast zou ik het enorm waarderen (niet verplicht) als:

 • je me ook volgt op Twitter en / of Instagram
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

De winactie loopt tot en met vrijdag 12 oktober.

 


De winnaar van de XL-editie van ‘nijntje en nina’ is:

 • Betti Scheringa

Van harte gefeliciteerd, heel veel leesplezier 🙂


 

Is er bij jou in de buurt nog iets speciaals georganiseerd voor de Kinderboekenweek?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Dit artikel bevat affiliate links.

88 comments on “Kinderboekenweek 2018 | Win de nijntje en nina XL editie

 1. Mijn dochter,3, heeft met nijntje een innige vriendschap gesloten! Daar naast is ze dol op boekjes. Ik doe graag voor haar mee voor deze mooie xl uitgave.

 2. Lijkt me een heel leuk boek voor onze dochters. We love Nijntje. Op school schenken ze wel aandacht aan de kinderboeken week. Zo word er een extra verhaal voorgelezen door de bieb mevrouw.

 3. Die zouden wij wel heel graag winnen 🙂
  Nijntje blijft favoriet, leest leuk en snel en plaatjes zijn zo leuk!

 4. Wat gaaf zo’n XL boek van Nijntje. Ik doe heel graag mee voor ons zoontje Jesse van 2,5 jaar 🤗 Bij ons zijn in de bibliotheek allerlei dingen te doen vanmiddag, hebben hebben wij geen tijd om daarheen te gaan, want onze dochter viert vanmiddag haar kinderfeestje.

 5. Wat gaaf zo’n XL boek van Nijntje! Ik zou hem graag winnen voor ons zoontje Jesse van 2,5 jaar 🤗 Bij ons zijn er in de bibliotheek vanmiddag allerlei activiteiten te doen rondom te Kinderboekenweek. Helaas hebben wij geen tijd om daarheen te gaan, want onze dochter viert vanmiddag haar kinderfeestje.

 6. Wat zou ik deze graag willen winnen voor mijn jongste meisje, over 2 weken wordt ze 2 jaar en ze is dol op Nijntje! Hebben ook net haar kamer omgetoverd tot Nijntje kamer. En haar tweede favoriete ding: boekjes lezen! Wat een gouden combi, een boek van Nijntje!

 7. Wauw super gaaf daar zou ik mijn vriendin haar zoontjes heel blij mee kunnen maken die zijn helemaal weg van nijntje en haar vriendjes

 8. Wat een heerljk formaat en nu kunne we zowel thuis als op school nog beter de avonturen van Nijntje voorlezen en de leukste gesprekjes hebben met elkaar. Ik doe reuze graag aan de verloting mee! Zo gaan we van start met de Kinderboekenweek.

 9. Wat leuk! Ik doe heel graag mee voor onze peuter! Hij is nu echt toe aan verhaaltjes en dan is dit boek perfect! Hij is een groot fan van Nijntje en zo kunnen we heerlijk knus onder een dekentje en boekje lezen in deze donkere maanden. Ik ga duimen!

 10. Wat ontzettend leuk, we hebben/hadden het kleine boekje er al van, enkel is deze aardig stuk gelezen..dus doe heel graag mee voor het mooie grote boek!! Dat zou me dochtertje erg leuk vinden want dit boekje is echt leuk!

 11. Ik doe heel graag mee voor ons zoontje Arvin 🙂 hij is net 1 geworden! En vind het erg leuk om samen met mama boekjes te lezen😁🍀

 12. Wat een super leuke winactie van Metmirjam.com! Ik doe heel graag mee voor onze zoontjes van 5 jaar en 8 weken voor het leuke boek van Nijntje!

 13. Ik wil hem graag winnen voor een vriendin. Zij is zwanger van haar eerste kindje en zelf heel erg fan van Nijntje. Dan is het toch leuk om dat boek aan haar te geven.

 14. Ik wil hem graag winnen voor een vriendin. Zij is zwanger van haar eerste kindje en zelf heel erg fan van Nijntje. Dan is het toch leuk om dat boek aan haar te geven.

 15. Erg leuk voor mijn kleine man die boekjes lezen geweldig vindt! Zeker zo’n groot boek. Hij wijst alles aan en benoemt het en als hij het niet weet en je het voorzegd probeert hij het gelijk na te zeggen ❤️ Erg leuk om samen nieuwe boekjes te ontdekken zo

 16. Ik doe graag mee voor mijn dochter! Ze is een echte boekenwurm en Nijntje doet het natuurlijk altijd goed.

  Wij zijn vandaag naar de bibliotheek geweest. Daar waren allemaal verschillende activiteiten rondom de kinderboekenweek. Was erg leuk!

 17. Omdat ik in blije verwachting ben van onze eerste spruit.
  En ik dit een leuk boekje vind om samen voor te lezen ook aan mijn neefje van bijna 1jr.
  met Nijntje maak je vriendjes!!

 18. Heel graag doe ik mee voor mijn jongste kleindochter van 4 jaar.
  Zij is vast heel blij met dit super boek van nijntje.
  Ik heb om privéredenen geen facebook, maar heb geliked en geloved op Bloglovin.
  Hoop dat ik voor haar mee mag doen.

 19. Ik doe heel graag mee om kans te maken op het leuke boek van Nijntje en Nina in de XL editie. Ik zou het geweldig leuk vinden om hiermee mijn kleinkind mee te kunnen verrassen. Ik volg je pagina via facebook!!

 20. Wat leuk! Onze kinderen zijn gek op Nina en Nijntje.
  Op school besteden ze doorgaans ieder jaar aandacht aan de Kinderboekenweek inclusief leuke afsluiting met een kijkmiddag voor de ouders.
  Dit jaar valt de Kinderboekenweek samen met het 50jarig bestaan van de school en staat de hele week in het teken van het 50 jarig bestaan…
  In de bibliotheek is een gratis toegankelijke muzikale voorstelling met het thema van de kinderboeken week dus dat ik ook erg leuk 🙂

 21. Wat leuk! Mijn zoontje (9 maanden) weet inmiddels zelf al de boeken te vinden. Daar ben ik als (voor)lezende moeder heel blij mee 🙂 we zouden deze graag samen lezen!

 22. Ik loot graag mee voor dit leuke Nijntje en Nina boek! Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie, op je bericht gereageerd, geliked en gedeeld), Twitter (@Glambertgirl77) en Instagram (Truusje26).

 23. Hi Mirjam,

  Ik doe graag mee voor mijn kleine Nijntje-fan. Al 3 jaar kan er niets tippen aan Nijntje Pluis, en afgelopen week heeft hij erg enthousiast dit boek in de winkel aangewezen.
  Dus ik denk, ik waag net als de rest een gokje 🙂 om mijn kleintje blij te maken.

  Groetjes, Carmen

 24. Wat leuk! Graag waag ik een poging voor mijn eigen Nijntje & Nina, oftewel; Lennon & Lily 🙂 Wat zouden ze dit te gek vinden, mama ook!

 25. Wat een superleuke winactie! Ik doe heel graag mee! Ons pleegdochtertje is een groot Nijntjefan én heeft sinds kort een donker (adoptie) nichtje… Het lijkt me geweldig als ons pleegdochtertje dit boek cadeau kan doen aan haar nieuwe nichtje (beide zijn bijna twee jaar)… <3

  Oh ja, ik volg je op IG, FB en twitter 🙂

 26. 🍁🍂Wat een leuke actie🎉🎉 Wij doen graag mee voor onze kleine man! Hij is al dol op zijn Nijntje muziekje en knuffel. 🐰 Hopelijk mogen we hem ook blij maken met dit geweldige boek🍂🍁

 27. Wauw.. wat een leuke actie! 🎉 Ik doe graag mee voor mijn kleine nichtje. Hopelijk mag ik haar blij maken met dit fantastische boek! 🐰📖👶

 28. Dit zou mijn kleine Nijn fan helemaal top vinden! Ben niet actief op FB maar volg op Bloglovin, loved/saved en gedeeld op G+.

 29. Hoi hoi,

  Ik volg je overal! Facebook Claudia Diependaal en op Instagram Diependaal en op Twitter Clautje35 geloof ik. Die heeft wat jaren uitgestaan 😉. Dat boek zo leuk voor mijn neefje!

 30. Ik doe graag nog op het nippertje mee aan deze leuke actie! Mijn dochtertje is helemaal gek van “Nana” oftewel Nijntje :). Zo’n groot boek met NIJNTJE zal haar super blij maken! 🙂

  (Ik doe mee via Facebook Jet Ola 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.