Kijk mee #1 | Slaapfeestje, pech en een carnavalsoptocht

Afgelopen weekend was er eentje met een gouden randje. Te leuk om niet te delen, dus heb ik weer even een foto overzichtje gemaakt. Het was een vol weekend met een slaapfeestje, een carnavalsoptocht en helaas ook nog pech. Kijk je mee?

 

Vakantie

Vrijdag haal ik Fiene eind van de ochtend uit school. Deze keer heeft ze nu niet alleen weekend, maar ook nog eens vakantie! We maken er een hele leuke week van en dat begint natuurlijk met een top weekend! Terwijl we samen aan het lunchen zijn, komen er ook nog eens twee leuke pakketjes binnen, dus dat is nog eens extra geluk hebben.

 

Kijk mee #1

Het eerste pakketje proberen we gelijk na de lunch uit. Het zijn plakkerige balletjes van Crayola, genaamd Globbles. We lachen wat af! Hier vertel ik je komende week meer over.

Verder ontving ik ook een hele toffe film, die perfect was voor het geplande filmavondje van later die dag: Smallfoot! Ook hier lezen jullie snel meer over (en daar valt ook iets bij te winnen).

Kijk mee #1

 

 

Slaapfeestje

De hele week is Fiene al aan het aftellen tot vrijdag. Vanmiddag komt nicht Lynn namelijk bij ons en ze blijft ook nog eens logeren. PARTY PARTY!! Elke ochtend komt ze uit bed en roept ze als eerste hoeveel nachtjes ze nog moet slapen tot het slaapfeestje en nu was het eindelijk vrijdag!

 

Kijk mee #1

Eerder die week wilde ze ook samen een lijstje maken (kind van d’r moeder 😉 ). Ze vroeg me op te schrijven wat ze allemaal met Lynn wilde doen op het slaapfeestje, want ze had zoveel leuke ideeën en wilde niks vergeten.

 

Halverwege de middag was Lynn er en kon het feest beginnen. Die twee hebben het voor elkaar gekregen om bijna het hele lijstje af te werken en nog allerlei extra dingen te doen. Ze vermaakten zich zoals altijd super en ze kwamen alsnog tijd tekort.

Kijk mee #1

Na het eten en badderen was het tijd voor het filmavondje mét dekbedje erbij. Michiel en ik zaten samen aan tafel in het schemerlicht te eten, want ik had beloofd dat ze lekker in het donker mochten kijken. Ging prima zo, haha.

Ze keken naar Smallfoot, die we die dag binnen hadden gekregen. Helemaal leuk, want ze hadden de film allebei nog niet gezien, alleen de trailer! Hij viel heel goed in de smaak, dus die kijken we de komende week vast nog een keer.

Kijk mee #1

Na de film was het bedtijd voor de meiden. Ze sliepen lekker snel na de drukke dag en Michiel en ik konden zelf weer op de bank ploffen. Wij keken nog even wat tv en maakten het zelf ook niet te laat, we hadden nog genoeg plannen voor zaterdag!

 

Carnavalsoptocht

Zaterdagochtend werden we wakker met niet één, maar twee kletskousjes in huis, gezellig! Even aankleden en snel ontbijten, want vandaag gaan we naar een carnavalsoptocht! Ja, carnaval is pas volgende week, maar in de Wouwse Plantage vieren ze het altijd een week eerder en dat kwam nèt even wat beter uit.

Kijk mee #1

Voordat we vertrekken, wordt er nog even flink gedanst. De meiden hadden namelijk de avond ervoor niet genoeg tijd voor het geplande K3 optreden en daar baalde Fiene wel een beetje van. Lynn was zo lief om het alsnog even te doen, zodat ze het toch kon afvinken.

Tijd om te gaan! Eerst reden we richting mijn zus om haar en mijn neefje op te halen. Vervolgens reden we met z’n allen richting de Wouwse Plantage. Totdat de auto opeens klonk alsof hij ging opstijgen…

Kijk mee #1

Snel de auto aan de kant en wat bleek, de pijp naar de uitlaat was losgeschoten! We wisten niet zeker of de uitlaat zelf nog wel goed vast zat, dus heeft Michiel de ANWB gebeld, die er met een uur hoopte te zijn.

Na ongeveer een uur kwam er inderdaad een geel autootje met een vriendelijke, kundige dame aangereden, die er een koppelstuk tussen heeft gezet. Toen ze klaar was vroeg ze of Michiel de auto even wilde starten, waarna de accu leeg bleek! Echt hoor.. hoe groot is die kans en wat een geluk dat ze er nu nog was! De accu is gelijk vervangen en uiteindelijk konden we weer op pad.

Kijk mee #1

 

Ondanks onze pech waren we tóch op tijd voor de carnavalsoptocht, hoewel het plan was om voor de optocht nog even naar Rosada Outlet te gaan, maar dat hebben we nu niet meer gered.

Kijk mee #1

Kijk mee #1

Wat was het weer leuk en jeetje mina wat zat de temperatuur mee zeg! De sfeer was top, we stonden heerlijk in het zonnetje en de praalwagens zagen er weer super uit. De kinderen vonden het ook helemaal leuk!

 

Kijk mee #1

Deze ANWB auto was onze favoriet, want dat was al de tweede van de dag voor ons 😉 .

 

Na de optocht besloten we alsnog even naar Rosada Outlet te rijden – we waren er nu toch!

Kijk mee #1

Leuk om weer even rond te kijken, maar helaas zijn we niet geslaagd (vorige keer wel) en rijden we weer richting huis.

Nadat we mijn zus en de kinderen thuis hebben afgezet en onze eigen straat inrijden, zegt Fiene dat ze het zo’n leuke dag vond. Of eigenlijk twee dagen die voelen als één hele lange, leuke dag. Volgens haar kon het alleen maar nóg leuker worden als we ook nog sushi zouden gaan eten. Tsja.. wij zijn heel makkelijk over te halen. JUMMIE!

Kijk mee #1

 

Die avond kijken Michiel en ik naar Wie is de Mol?, waarbij de laatste afvaller voor de finale naar huis is gegaan. De (mijn) mol zit er nog in! Ik twijfelde nog de het afgelopen week, maar ik ga vanaf nu weer vol op Merel!

Kijk mee #1

 

Chill-dag

Zondag wordt een fijne chill-dag. ‘s Morgens eerst even rustig opstarten met een lekker warm bad en verder gewoon even niks. Heerlijk!

Fiene hangt rond in haar poezenpak (onesie) en aangezien het zonnetje weer uitnodigt om naar buiten te gaan, weet ze niet hoe snel ze weer op de schommel moet springen!

Kijk mee #1

 

Het is buiten toch wat frisser dan het lijkt en uiteindelijk wil ze toch liever even binnen spelen. De Wii is erg in trek op het moment, dus ze gaat weer even een spelletje spelen. Deze keer gaat ze skiën.

Kijk mee #1

 

Omdat we ‘s middags nog een verjaardag hebben, kleed ik Fiene toch even om. We besluiten lekker met de fiets te gaan en als we wat vroeger vertrekken, kunnen we eerst nog even naar de kinderboerderij. Daar komen we erachter dat er gisteren maar liefst 3 lammetjes geboren zijn! Ze zijn echt mega schattig.

Kijk mee #1

 

Kijk mee #1

 

Eind van de middag fietsen we weer naar huis. Fiene trouwens op een veel te kleine fiets, maar de fiets die we voor haar hebben staan is nog nèt te groot voor haar. We gaan nu toch maar even op zoek naar een fietsje dat er precies tussen valt, want dit is eigenlijk ook niks.

Kijk mee #1

 

Tot zover ons heerlijke, bomvolle weekend! Het is weer voorbij gevlogen..

Hoe was jouw weekend?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.