Kerstboek | De zeven kersttruitjes

Bij kerstmis hoort een mooi kerstboek, vind ik! Een mooi, warm verhaal waarin duidelijk wordt dat het goed is om te geven en te delen. De zeven kersttruitjes is zo’n boek, waar ik je graag meer over vertel.

Lees ook: Kerstmis van Dick Bruna

De zeven kersttruitjes

De zeven kersttruitjes

Vogeltje heeft al zijn warme truitjes aan zijn vrienden gegeven. Wat lief!
Maar dan is het kerstavond.
Vogeltje is alleen en heeft het koud…

Vogeltje wast en strijkt zijn zeven warme truitjes voor de komende koude dagen voor Kerst. Hij gaat er dagelijks even op uit en komt steeds weer een ander dier tegen dat het heel erg koud heeft. Hij besluit steeds zijn truitje weg te geven aan het andere dier (zelfs als het andere dier het truitje eigenlijk niet helemaal past), totdat hij geen truitje meer over heeft.

De zeven kersttruitjes

En dan, op de allerlaatste dag voor kerst, heeft hij het zelf ijskoud en valt uiteindelijk verkleumd in slaap op een dak..

Titel: De zeven kersttruitjes
Tekst en illustraties: Jan Fearnley
Formaat: 25 x 29 cm
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Omvang: 40 pagina’s
NUR: 273, 274, 227
ISBN: 978 90 5116 743 6
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Adviesprijs: € 14,95

Wat vinden wij?

Zoals ik al aangaf, bij kerstmis hoort ook een mooi kerstboek. De zeven kersttruitjes valt absoluut binnen deze categorie! Dit is aan de buitenkant ook direct zichtbaar door de mooie omslag van het boek. Sowieso verklapt de titel al genoeg, maar ook de mooie rode rand aan de zijkant van het boek en de glinsterende sneeuwvlokjes stralen de kerstsfeer helemaal uit.

De inhoud doet er zeker niet voor onder! De illustraties zijn heel mooi en lieflijk en passen perfect bij het lieve verhaal van het gulle vogeltje.

De zeven kersttruitjes

Fiene kijkt op haar manier naar het boek. Ze checkt eerst de 7 kersttruitjes en bepaalt welke zij het mooist vindt en telt af tot de minst mooie. De diertjes die het zo koud hebben vindt ze ontzettend zielig en ze is dan ook heel blij dat het vogeltje zo lief is om zijn eigen truitjes weg te geven. Wel vindt ze het lastig om te zien dat hij ook zijn laatste trui weggeeft, want nu heeft hij het zelf zo koud! Gelukkig komt alles goed en is het niet voor niks geweest.

Geven aan anderen, een mooi onderwerp om aan te snijden binnen je gezin! Aan de hand van dit boek gaat dit heel gemakkelijk.

Lezen jullie ook graag kerstboeken rond deze tijd van het jaar?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.