Kamperen met een caravan? Doen! (ook met een kleintje)

Kamperen met een caravan? Ja!
Ook met een kleintje? Zeker weten!

 

Kamperen met een caravan

Een jaar of 4 geleden hebben wij de caravan van mijn schoonvader overgenomen. Een nu 25 jaar oude Adria Prima, met een luifeltje erbij. Voor ons tweetjes helemaal perfect! Michiel was al een die-hard kampeerder, maar ik niet. Maar kamperen met een caravan (niet met een tent) wilde ik wel proberen, het leek me eigenlijk wel leuk om lekker op pad te gaan, van plek naar plek met ons eigen huisje bij ons. We hebben het oude besje een kleine facelift gegeven door de bruine kastdeurtjes en tafel te beplakken met een frisse witte kleur, de bruine vloer te beplakken met vinylplaten en de kussens van de kleine zithoek provisorisch te voorzien van een nieuw stofje. Ook hebben we de grote zithoek opgeofferd voor een vast bed met matrassen. Wij waren helemaal tevreden. En de vakanties met de caravan waren ook echt super! Niks geboekt en gewoon gaan waar je wilt, heerlijk!

 

 

 

Kamperen met een kleintje

Toen werd ik zwanger van Fiene. We zagen het al helemaal zitten met zo’n ukje erbij en konden eigenlijk niet wachten om te gaan. Ik ben in juni 2014 bevallen en ik durfde het toch niet helemaal aan om met zo’n klein moppie op pad te gaan, dus zijn we een weekje naar een bungalowpark geweest en verder lekker thuis gebleven.

Maar afgelopen zomer zijn we er helemaal voor gegaan! Ruim van tevoren hebben we de caravan van de stalling gehaald en gekeken welke aanpassingen er nodig waren om met z’n drietjes te kamperen. We kwamen tot de conclusie dat er geen campingbedje in de caravan paste, dus we moesten een ‘vast bed’ maken van het kleine zitje. Of iets van een demontabele afscherming. Waar we in ieder geval zeker van waren was dat we dit niet elk slaapje zouden opbouwen en afbreken. Dit betekende wel dat we geen zitje meer zouden hebben in de caravan, dus hadden we een voortent nodig die op onze caravan past. Fingers crossed dat we die konden vinden… Ook hebben we hele dunne gordijntjes hangen, die weinig licht tegenhouden. Fiene is gewend om op een hele donkere kamer te slapen, dus ik wilde ook daar iets voor verzinnen. Gezien de leeftijd van de caravan is het absoluut zonde van het geld om echte verduisteringsgordijntjes te kopen, dus dat was nog een uitdaging.

 

Kamperen met caravan en voortent

 

Oplossingen

Via Marktplaats vonden we na een tijdje een passende voortent en voor Fiene’s bed en de verduistering hadden we passende en low budget constructies verzonnen. We zijn eerst een weekendje gaan testen in Nederland en kwamen tot de conclusie dat dit echt wel moest gaan werken! Het was gelukkig donker genoeg en ze sliep prima in haar grote bed. Ook de voortent paste prima en dit was ook echt een aanwinst, want zo konden we ‘s avonds toch lekker vertoeven!

We zijn uiteindelijk bijna 4 weken naar Frankrijk geweest en we vonden het écht een succes! Het was natuurlijk wel anders dan de voorgaande jaren, maar wat hebben we genoten met onze kleine meid. Ze deed het super en tijdens haar slaapje(s) hadden wij heerlijk de tijd voor elkaar. En wanneer ze wakker was kon ze heerlijk kruipen, stappen en spelen rond de caravan. Omdat Fiene nog niet los liep, hadden haar loopauto meegenomen. Dit is absoluut een goede keuze geweest, want ze vond het geweldig om lekker de campings af te struinen! Onze boodschappen planden we in op het heetst van de dag. In de supermarkt is het heerlijk koel en zo kon onze kleine dame ook niet verbranden. Eind van de middag gingen we lekker zwemmen (en als er geen zwembad of een heel druk zwembad was, zetten we zelf klein badje voor haar op bij de caravan).

De lange autoritten vielen gelukkig ook niet tegen, ik had me dan ook aardig voorbereid. Mijn tips kun je hier lezen. Dus, mocht jij nog over twijfelen om een keer te gaan kamperen met een caravan… ik kan alleen maar zeggen: gewoon doen 🙂 !

 

Dreumes met loopauto

 

Ruimtegebrek

Als ik dan toch een ‘nadeel’ van onze vakantie moet noemen, dan was misschien toch een beetje ruimtegebrek. We hadden natuurlijk wel een voortent nu, maar we waren toch steeds van alles in en uit de caravan aan het slepen, want als Fiene sliep konden we niet naar binnen, anders zou ze wakker worden. Op zich niet een heel groot probleem, maar met pijn in ons hart hebben we toch besloten dat we een iets grotere caravan gaan kopen en onze trouwe vriend dus moeten verkopen.

Wat de volgende caravan gaat worden weten we nog niet, maar dat we ook dit jaar weer gaan kamperen, dat staat vast!

 

Hoe ziet jouw favoriete vakantie eruit? Ook kamperen? Met een caravan of liever een tent? Of helemaal anders; een verre reis of een all inclusive hotel in bijvoorbeeld Turkije (ook heerlijk!)?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

7 comments on “Kamperen met een caravan? Doen! (ook met een kleintje)

  1. Pingback: Kamperen met een dreumes - wat neem je mee? | MetMirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.