Kamperen | Kindervriendschap zit in een klein hoekje

Kinderen sluiten best snel vriendschappen, heel simpel, open en vooral mooi om te zien. Meestal gebeurt dit met kindjes rond de eigen leeftijd, maar op vakantie gaat dat soms net even anders. Dat bleek tenminste bij ons meisje van net 3, die op de camping een vriendschap opbouwde met een jongen van 7. Een kindervriendschap zit in een klein hoekje!

 

Kamperen om de hoek

De hele maand juli stond onze caravan op een camping, zo’n 20 minuutjes van ons huis vandaan. Van donderdag eind van de middag tot dinsdagochtend heel vroeg in de ochtend was dat ons huis en vertrokken we op werkdagen vanaf de camping naar ons werk. Dit deden we vorig jaar voor het eerst voor een paar weken en dat is ons ontzettend goed bevallen! Het heerlijke gevoel van vakantie zonder daar ook maar een werkdag voor op te hoeven nemen. Wat een luxe!

Trekker rijden op de camping

Ons meisje vond het ook heerlijk en al snel was ze gewend aan de ‘vakantiemodus’. Lekker spelen met water en speelgoed, af en toe een stukje rijden op één van de trekkers die op de camping stonden – helemaal prima!

 

Kindervriendschap op vakantie

Kindervriendschap op vakantie

Na één dag maakte ze contact met Wessel van 7 jaar oud. Ik bedacht me dat hij er waarschijnlijk niet op zat te wachten om met een peutermeisje ‘opgescheept’ te zitten. Al snel bleek dat hij het reuze gezellig vond en steeds bij ons langskwam om met Fiene te voetballen of te spelen.

Wessel bleek het zoontje van de campingeigenaren te zijn en was dus altijd in de buurt om te spelen! Aangezien wij een maand bleven staan, was dit voor Wessel ook heel gezellig.

Het schattige was ook dat hij heel zorgzaam naar Fiene was. In de speeltuin hielp hij haar als ze weer eens onhandig was en liet haar bijvoorbeeld zien hoe ze veilig uit het klimhuisje kon klimmen. Fiene was dól op Wessel en vroeg bij alles ‘Mag Wessel ook mam?!’ zo grappig.

 

Leeftijd maakt geen verschil, toch?

Kindervriendschap op vakantie

Ondanks dat Wessel vroeg of we volgend jaar weer terugkomen naar de camping, vraag ik me af of het volgend jaar nog zo leuk zal zijn. ‘Dan is Fiene 4!’ zei hij enthousiast! ‘Inderdaad! En jij al weer 8.’ zei ik. Bij jonge kinderen hoeft het bij het spelen niets uit te maken dat het ene kindje ouder is dan de ander. Maar bij een bepaalde leeftijd houdt dit eigenlijk wel op.

Op een gegeven moment is het echt niet meer stoer om met ‘kleine kinderen’ te spelen. Dan heb je als jongen (of meisje) helemaal geen zin om alleen dingen te doen die het jongere kind mag en wil je gewoon met leeftijdsgenootjes spelen of ‘hangen’. En dat is ook logisch, vind ik!

Maar wat was het leuk om die twee nu zo samen te zien. Als een grote broer lette hij op ons kleine meisje. Het kleine meisje dat enorm naar hem opkeek en trots bij hem achterop de skelter zat. Haar vriendje dat met haar wilde voetballen. Ons niet meer zo hele kleine meisje dat vriendschappen sluit op de camping. Niet meer bij papa en mama blijft rondhangen, maar ‘de hort op’ wil.. Voor ons mooi en toch ook wel lastig tegelijk, ons meisje wordt toch echt groter.

 

Weer naar huis

Uiteindelijk kwam daar zondag toch ook het moment van naar huis gaan. Dat vonden ze allebei helemaal niet leuk en er werd nog snel even gevoetbald. Wessel vroeg nog een paar keer of en wanneer we nog eens terugkwamen en Fiene wilde steeds met Wessel kroelen. Maar aan de andere kant was het ook wat het was en is het ook gewoon goed. Zo simpel gaat dat nu gelukkig nog bij een kindervriendschap.

Kindervriendschap - samen voetballen

Fiene vraagt nog wel naar Wessel en als ik dan aangeef dat hij op de camping is, dan is het ook prima. Gelukkig maar, want ik gok dat dat over een jaar of tien wel anders is en er dikke tranen zullen vloeien bij het afscheid van vakantievriendjes en -vriendinnetjes.

 

Hoe gaat dat bij jullie met kindervriendschappen op vakantie?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

5 comments on “Kamperen | Kindervriendschap zit in een klein hoekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.