Wanneer is het juiste moment voor een hond in je leven?

Je ziet het vaker, na de zomervakantie besluiten mensen opeens voor een hond te gaan. Het klinkt als een logisch moment; je bent er tenslotte net tussenuit geweest, dus je hebt alle tijd voor je nieuwste huisgenoot. Lekker kroelen en ravotten – leuk! Daarnaast is het weer nog zó lekker, dat de dagelijkse wandelingen alleen maar leuk zijn! Zo klinkt een hond in je leven eigenlijk best heel gezellig.. En als dan ook nog eens een dochter hebt die heel graag een diertje zou willen, dan is de verleiding soms best groot.

 

Band tussen hond en kind - samen spelen

 

Een hond in je leven

Wij hebben zelf geen hond, maar tot voor kort had mijn moeder er wel één. Een schattige kruising tussen een beagle en een basset, genaamd Bibi. Aangezien mijn moeder altijd op Fiene heeft gepast tijdens mijn werkdagen, was Bibi ook echt een beetje van Fiene. Helaas is Bibi in de zomervakantie overleden en heeft Fiene nu geen hondenvriend(innet)je meer. En waar Fiene voorheen altijd om een poesje vroeg, is deze vraag nu uitgebreid naar ‘of een hondje mam, die zijn ook heel leuk’. Ik snap wel wat ze bedoelt, want een hond is natuurlijk heel gezellig, super lief en altijd in de buurt.

 

Niet alleen voordelen

Toch is het goed om ook over de ‘nadelen’ of bijkomende verantwoordelijkheden na te denken. Want ik zou bijvoorbeeld denken aan een schattige pup, want dat zou Fiene echt geweldig vinden. Je moet je alleen wel beseffen dat het flink wat tijd kost om een pup zindelijk te maken en op te voeden.

Daarbij kost het hebben van een huisdier gewoon geld. Sowieso in de eerste aanschaf van de hond en toebehoren zelf, maar dit zijn eenmalige kosten die je vaak nog wel wat kunt drukken. Zo kun je bijvoorbeeld voordelige hondenbenches kopen bij Brekz.nl. Je hebt ook te maken met bijvoorbeeld dierenartskosten, hondenbelasting en voer en die kosten blijven terugkomen.

Een hond kost natuurlijk niet alleen tijd als hij nog pup is. Een hond moet gewoon altijd meerdere keren per dag uitgelaten worden, door weer en wind. Een pup kost ook erg veel tijd! Kunnen we hem leren om ook alleen thuis te blijven? Of blaft hij dan de hele buurt bij elkaar? We moeten natuurlijk ook gewoon werken… Trouwens, wie laat de hond uit als we allebei aan het werk zijn?

 

Je begrijpt het waarschijnlijk al, er komt geen nieuwe hond in leven. Ik deelde al eerder waarom wij nu geen kat nemen en dat maakt het nemen van een hond nog lastiger!

Heb jij een huisdier?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Logo MetMirjam

 

 

 

 

2 comments on “Wanneer is het juiste moment voor een hond in je leven?

  1. Wat een schatje dat hondje.
    Wij hadden vroeger toen we nog geen kinderen hadden, 10 jaar een Ierse Setter gehad, een rekel, die voortdurend weg liep. Zo bewerkelijk. Maar wel een lieverd.

    Soms, nu ik kleinkinderen heb, zit ik wel eens te dromen , van het hebben van een klein gehoorzaam hondje. Maar mijn gezonde verstand komt gelukkig steeds om het hoekje kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.