Jubileumeditie Sjakie en de chocoladefabriek

Wie is er niet groot mee geworden; de bijzondere verhalen van Roald Dahl! Het is dit jaar al weer 50 jaar geleden dat Sjakie en de chocoladefabriek voor het eerst in Nederland werd uitgegeven. Daarom is er een gouden jubileumeditie uitgebracht, die ik ter review opgestuurd kreeg. En ik ben maar wat blij met deze classic!

 

Sjakie en de chocoladefabriek

 

Sjakie en de chocoladefabriek

Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd…

Sjakie en de chocoladefabriek

Titel: Sjakie en de chocoladefabriek (jubileumeditie)
Door: Roald Dahl
Illustraties: Quentin Blake
Omvang: 192 bladzijden
ISBN: 978 90 261 4560 5
Uitgeverij: De Fontijn
Verschenen: 17 april 2018
Prijs: verkrijgbaar vanaf € 24,99

 

Gouden jubileumeditie

Sjakie en de chocoladefabriek

De gouden jubileumeditie is voorzien van een speciale magnetische boekenlegger, namelijk het Gouden Ticket voor de toegang tot de chocoladefabriek.

 

Sjakie en de chocoladefabriek

Sowieso mag Roald Dahl naar mijn idee in geen enkele boekenkast ontbreken, maar deze speciale full colour editie is helemaal een aanwinst op de boekenplank, die letterlijk blinkt door het goud op snee. Met recht een gouden jubileumeditie te noemen!

 

Sjakie en de chccoladefabriek

Het boek heeft een wat groter lettertype, waardoor lezende kinderen ook zelf in het boek kunnen beginnen. Het bijzondere taalgebruik van Roald Dahl is af en toe misschien wat lastig, maar doordat hij zichzelf vaak herhaalt in andere woorden, wordt het vanzelf duidelijk. Zie ook hierboven: ‘We moeten niet teuten! We moeten niet treuzelen! We hebben nog minder tijd te verliezen dan ooit! We hebben nog enorm veel te doen vandaag!’

 

Deze jubileumeditie van Sjakie en de chocoladefabriek is een prachtig boek waar we nog lang gebruik van zullen maken!

Wat is jouw favoriete Roald Dahl verhaal?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

3 comments on “Jubileumeditie Sjakie en de chocoladefabriek

    1. Oja, Sjakie en de chocoladefabriek werd op de lagere school voorgelezen. Daarom is dat boek helemaal een jeugdherinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.