TIP voor onderweg | Job en Keetje een vrolijk luisterboek voor kleuters

Kort geleden had ik ook al een tip voor tijdens de lange autorit (de Travelbingo) en vandaag heb ik er weer een top-tip voor je. Wat dacht je van het vrolijke luisterboek Job en Keetje, met herkenbare en grappige verhalen voor kleuters!

 

Job en Keetje

 

Job en Keetje

Job en Keetje spelen eigenlijk elke dag wel met elkaar: in de lente gaan ze naar de kinderboerderij en bouwen ze net als de meerkoeten een nestje. In de zomer spuiten ze elkaar nat in de tuin, gaan ze naar het strand en krijgt Keetje haar eerste echte fiets. In de herfst ontdekken ze een muis in huis en spelen ze veel binnen – ze verzinnen zelf de gekste spelletjes. En in de winter wordt Keetje ziek, zetten ze hun schoen en spelen ze kerstmisje.

Het luisterboek bestaat uit twee CD’s met ieder 23 verhaaltjes, waaronder zelfs een liedje. Leuk detail: de verhalen worden voorgelezen door de schrijfster van het vrolijke luisterboek.

Titel: Job en Keetje
Door: Lizette de Koning
Omvang: 2 CD’s
Leeftijd: 4+
ISBN: 978 90 216 7884 9
Uitgeverij: WPG Kindermedia
Verschenen: 6 juni 2018
Adviesprijs: € 10,99

 

Wat vinden wij?

Toen wij vroeger met de auto op vakantie gingen, luisterden mijn zus en ik altijd sprookjes in de auto, wat we echt heel leuk vonden. Toch had ik er zelf nog helemaal niet aan gedacht om ook zoiets voor Fiene in de auto te kopen. Totdat ik een ontzettend leuk persbericht kreeg waar onder andere het luisterboek van Job en Keetje in stond. Ik was direct enthousiast, helemaal toen wij het luisterboek opgestuurd kregen ter review!

 

Job en Keetje

 

‘Oh jeetje, oh jeetje, hier zijn Job en Keetje..’ klinkt het uit de boxjes. Een vrolijk en catchy liedje dat onze kleuter direct mee begint te zingen – dat is een goed teken! Je wordt vanaf het begin van de eerste CD meegenomen in de levens van Job en Keetje, die elkaar in het eerste verhaaltje leren kennen. Ze maken alledaagse dingen mee op een grappige manier. Heel herkenbaar voor ons meisje, die dan ook geboeid bleef luisteren.

Wij kozen ervoor om Job en Keetje gewoon in de autoradio op te zetten, waardoor we zelf ook meeluisterden. Er zijn wel eens van die kinderverhalen of programma’s die echt niet aan te horen zijn voor volwassenen, maar dit vonden wij echt niet vervelend! Mocht je hier nu echt niet op zitten te wachten, overweeg dan een koptelefoon voor je kindje te gebruiken, want het viel hier echt goed in de smaak.

 

Heb jij wel eens aan luisterboeken gedacht voor onderweg?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

 

3 comments on “TIP voor onderweg | Job en Keetje een vrolijk luisterboek voor kleuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.