Je kind kwijt… je moet er niet aan denken!

Je kind kwijt zijn… Daar moet je toch niet aan denken! Het is mij gelukkig (nog) nooit overkomen, of in ieder geval niet langer dan een paar seconden. Maar het is wel echt één van mijn ouderlijke angsten.. Dat je opkijkt naar je kindje dat net nog zo lekker aan het spelen was, en er opeens niet meer zit. De gedachte alleen brengt al de rillingen op mijn rug.

 

Speeltuin

 

Ik was zelf als kind kwijt

Ik ben zelf als kind kwijt geweest. Tijdens een drukke avondvierdaagse waar we langs de weg bij een parkje stonden te kijken. Het ene moment stond ik netjes naast mijn moeder en het volgende moment was ik nergens meer te bekennen. Waarschijnlijk zag ik een vlinder voorbij fladderen en ging ik erachteraan, want zo snel zijn kleine kinderen afgeleid. Gelukkig was er een oplettende man die zag dat er een klein meisje alleen stond te huilen en die sprak mij aan. Hij zette mij vervolgens op zijn nek en zei ‘We gaan je mama zoeken, als je haar ziet mag je heel hard roepen!’. Op deze manier stak ik ook boven de massa uit en was ik beter zichtbaar. Na 20 minuten zag mijn moeder mij op zijn schouders zitten en je kunt je voorstellen wat een opluchting dat was.

Tegenwoordig ben je als ouders gelukkig al een stuk beter bereikbaar. Bij een dagje uit kun je bijvoorbeeld je mobiele nummer op een arm van je kindje schrijven, puur ‘voor het geval dat’. Al is dit al een stuk minder betrouwbaar als er zonnebrandcrème of zelfs water bij komt kijken.. En laat dat nou precies de ingrediënten van een fijne zomerdag zijn.

 

SOS armbandje

Goedgemerkt heeft hier heel handige alternatieven voor, zoals het SOS Naamplaatje en het SOS Naambandje. Hier kun je de naam van je kindje en je telefoonnummer plaatsen, wat afgelezen kan worden als je kind kwijt is. Wij mochten een SOS Naambandje reviewen en die laat ik je dan ook graag zien.

SOS Naambandje - naam

 

Een SOS Naambandje kost € 7,95 per stuk en is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en 3 verschillende maten. Fiene koos (uiteraard 😉 ) de roze en we namen voor haar de kleinste maat, 14 cm (ook verkrijgbaar in 16 of 18 cm). Wij kozen ervoor om aan de ene zijde haar naam en een merkje te plaatsen (we kozen voor het hartje) en aan de andere kant mijn telefoonnummer. Aangezien dit armbandje toch ook erg fijn zal zijn op vakantie in het buitenland, plaatsten we de landcode +31 voor mijn telefoonnummer.

SOS Naambandje telefoonnummer

 

Het armbandje is heel erg sterk en watervast en de gegevens zijn onuitwisbaar in het bandje gegraveerd. Het naambandje is ook te gebruiken voor medische informatie, zoals bijvoorbeeld een allergie van je kindje.

 

Op pad met het naambandje

Fiene zelf is ook erg blij met haar mooie armbandje, want zij ziet het als een mooie accessoire! Door het vrolijke kleurtje staat het ontzettend leuk en het past dan ook perfect bij haar kleurrijke garderobe haha.

Natuurlijk weet ik dat ik nog steeds net zo goed op haar moet letten als voorheen, maar het idee dat ze nu mijn telefoonnummer om haar armpje draagt, geeft me toch wel een heel fijn gevoel!

 

Ben jij je kindje wel eens even of langer kwijt geweest?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Afbeelding speeltuin via Shutterstock.

5 comments on “Je kind kwijt… je moet er niet aan denken!

  1. Of ik zelf kwijt ben geweest weet ik niet maar ik ben wel mijn zoontje kwijt geweest.
    Hij was net een jaar en we waren bij de zeeman. Ik zette hem twee tellen op de grond om een broek uit het rek te pakken. Toen ik me opdraaide was hij weg. Met het hele personeel de winkel rond geweest , buiten de straat , sloot en andere winkels door gerend tot ik van wanhoop ongeveer stond te huilen en een van de medewerkers van zeeman met hem naar buiten kwam.
    Hij was met een boekje achter een stelling gekropen.

  2. Ik helaas wel.als moeder van 3 moet je soms ogen teveel hebben. Ik let altijd zo goed op, soms tot ergersnis van mijn man. “Rustig maar schat, hij staat daar.” Maar die ene dag in de kinderboerderij ging het eventjes mis. Ik dacht dat mijn man ze in het oog had en leerde “loslaten”. Tot mijn man kwam zeggen dat hij overal gezocht had naar de jongste. Ik denk dat het 5minuten heeft geduurd maar het leken uren. En alle kinderen beginnen op elkaar te lijken. Opeens vond ik hem, wenend op het terras bij de ober met een ijsje in de hand. Hij was blijkbaar ons komen zoeken en wij hem aan de andere kant. Ik wil dit nooit meer meemaken!! De gedachten die dan door je hoofd gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.