Jaarlijks overstappen, doe jij het?

Jaarlijks overstappen van energieleverancier, wij doen het eigenlijk niet. Al jaren zitten we bij dezelfde leverancier en het bevalt prima. Het lijkt toch te veel moeite om elk jaar alle energieleveranciers af te struinen en uit te zoeken wie nu echt de goedkoopste is. En dat voor een paar tientjes per jaar.. Maar toch lees ik steeds steeds vaker dat het aardig wat meer geld kan lonen om over te stappen.

 

Overstappen van energieleverancier

 

Opdringerige verkopers

Eerlijk gezegd heb ik ook altijd een beetje een negatief gevoel bij het overstappen, wat eigenlijk niet helemaal terecht is. Dit komt waarschijnlijk door de soms opdringerige telefoontjes en bezoekjes aan de deur van energiebedrijven. Fijne mensen die je letterlijk uitlachen wanneer je netjes aangeeft geen interesse te hebben en graag bij de huidige leverancier blijft. Die ook nog even zeggen dat je ‘echt heel dom bezig bent als je niet overstapt’ – want zo haal je mij echt over natuurlijk.. NOT!

Ook heb ik wel eens een akkefietje gehad aan de deur, waarbij 1 van de 2 mannen opeens naast me stond in de gang – zo brutaal! Bij dit soort acties is het vaak ook de bedoeling dat je direct overstapt. Je kunt er niet nog even over nadenken of het één en ander even overleggen met je partner. Het is nu direct of anders geldt de actie niet. Tsja, dan niet!

 

Overstappen via telefoon

 

Zelf op zoek naar goedkope energie

Wanneer je zelf op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier en er bewust voor kiest om over te stappen, hoef je je ook niet te laten overhalen door een energieverkoper aan de telefoon of aan de deur. Dan doe je je eigen onderzoek, waar heel veel tijd in gaat zitten, óf je kiest voor een prijsvergelijkingssite – want dat kan dus ook!

Energie vergelijken is een aardige klus waar veel tijd in gaat zitten, maar ik ben erachter dat je deze zoektocht niet zelf hoeft te doen. Via Overstappen.nl kun je dit heel gemakkelijk jouw gegevens invullen en vervolgens ontvang je een persoonlijke top 3 van energieleveranciers. Hierbij kunnen de besparingen oplopen tot maar liefst € 450,00 per jaar! Dat vind ik dan toch wel de moeite.

 

Toch overstappen?

Ik denk dat het voor ons toch eens tijd wordt om hier even serieus naar te kijken. Zeker als het ook nog eens weinig moeite hoeft te kosten. Wij zitten al zo lang bij dezelfde leverancier dat de besparing voor ons echt wel eens een aanzienlijk bedrag kan zijn.

 

Stap jij jaarlijks of regelmatig over van energieleverancier? Wat is jouw ervaring?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Afbeeldingen energievergelijk en call center via Shutterstock.

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

8 comments on “Jaarlijks overstappen, doe jij het?

  1. Ik werk op de energie markt, ja als verkoper, nee niet langs de deuren. 450 euro per jaar is echt niet realistisch, zelfs niet met een hele dikke cashback van 200 euro of meer. Ja als je een torenhoog verbruik hebt, en al meer dan 250euro per maand betaald. Je kunt het best via de site van de leverancier overstappen, daar word je veel netter en beter voor gelicht. Je boete word vaak volledig vergoed. En zeker nu, de tarieven weer omhoog gaan kun je een overeenkomst voor langere tijd aangaan. Gaan ze tarieven over een jaar of 2 weer zakken, kun je altijd nog over. Boete word toch vergoed 😉 kies een leuk cadeau uit (een zonder abonnements kosten) , stroom en gas hebben we toch nodig haha.
    Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Floor| Unboxing: De Blije Doos van PrenatalMy Profile

  2. Ik ben weleens ooit overgestapt en bleek toen duurder uit te zijn. Nu zitten we al jaren terug bij Essent, waar ik ook heel tevreden ben over de klantenservice, want die is ook niet bij alle bedrijven even goed. We betalen met zijn tweetjes ook niet zoveel aan gas en stroom, dus het is de moeite niet zo.
    Tamara TS onlangs geplaatst…Mijn Favoriete Bloggers deel 3 & Spam je blogMy Profile

  3. Wij zitten ook goedkoop maar zou eigenlijk ook allang weer moeten overstappen. Vind het echt een gedoe om een goed vergelijk te maken. Het gaat niet alkeen om de kwh prijs nml.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.