Inspiratie | Peuterbed van Ikea

Ons peutermeisje slaapt op het moment nog in haar ledikant, maar er komt toch echt een moment waarop ze over zal gaan naar een groter bed. Misschien een peuterbed of wellicht direct een groot bed.. Lastige keuze! Ik ging op onderzoek uit en ik kwam tot de conclusie dat de kans heel groot is dat we kiezen voor een peuterbed van Ikea.

Ik zet de leukste kinder- en peuterbedden van Ikea even op een rijtje.

Inspiratie | Peuterbed van Ikea

BUSUNGE

Peuterbed van Ikea - BUSUNGE

Een echt meidenbed! Maar wees niet getreurd jongensmama’s, hij is ook verkrijgbaar in blauw én in wit. Het is een meegroeibed, dat aangepast kan worden aan de lengte van je kind. Dit vind ik wel een fijn systeem, want hierdoor ligt je kindje niet gelijk in een groot bed. En als je kindje weer wat gegroeid is, schuif je het bed in de volgende stand en hoef je ook niet wéér een nieuw bed aan te schaffen.

 

MINNEN

Peuterbed van Ikea - MINNEN
Dit is ook een meegroeibed, hetzelfde principe als bij het type Busunge. Hierbij is het frame van metaal, wat het bed wat romantischer maakt. Ook heel erg schattig. Dit frame is ook verkrijgbaar in het zwart, maar dat vond ik zelf wat minder mooi.

.

KRITTER

Peuterbed van Ikea - KRITTER

Dit is weer echt een peuterbed, dat een stuk kleiner is dan een eenpersoonsbed. Ikea heeft er verschillende, maar deze vind ik er echt uitspringen met de schaapjes in het hoofdbord. Ook heel fijn: dit peuterbed is inclusief zijsteun, zodat je kindje er niet zo makkelijk uitvalt.

 

KURA

Peuterbed van Ikea - KURA laag

Dit bed is in dit rijtje eigenlijk een beetje de vreemde eend in de bijt. Het is namelijk geen peuterbed, maar een eenpersoonsbed met een vaste lengte. Het bedframe vind ik heel erg gaaf! Je kunt er een soort hemelbed van maken of een grote tent of het frame opleuken me gezellige kleine lampjes of … – Noem maar op, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat ook heel gaaf is; als je kindje wat ouder is, kun je het frame omdraaien, waardoor je een hoogslaper krijgt:

pe171477

Hartstikke leuk toch!?

.

Voorlopige keuze

Als ik nu een keuze zou moeten maken voor Fiene, denk ik dat ik voor het eerste bedje (BUSUNGE) zou gaan en waarschijnlijk ook in de roze uitvoering. Het feit dat dit bed niet gelijk zo heel groot is spreekt mij ook erg aan. Zo blijft mijn kleine meisje toch nog een beetje klein 😉 en hoeven we het bed pas uit te schuiven als ze echt wat groter is.

.

Hoe oud was jouw kindje toen jullie voor een groter bed gingen? En kozen jullie voor een peuterbed, meegroeibed of gelijk een eenpersoonsbed?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

23 comments on “Inspiratie | Peuterbed van Ikea

 1. Wij hebben het schaapjesbed van Ikea. Mijn dochter is nu 4 jaar en slaapt er sinds een ruim jaar in. Ze kan er nog zeker een paar jaar in blijven. Voor een echt eenpersoonsbed vind ik haar nog zo klein.

 2. Wat toevallig, zat er net aan te denken, wat wij moeten gaan doen met Giulia. Ene kant wil ik een peuterbed, want zo blijft ze nog even klein en aan de andere kant is een eenpersoonsbed makkelijker, want dan zijn we voorlopig even klaar. Goede reden om maar eens een bezoekje aan Ikea te brengen.
  marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #10My Profile

 3. Wij hebben het Gulliver bed van Ikea. Onze zoon ging er met 1,5 in. Hij klom uit z’n ledikantje en hij kreeg een paar maanden later toch een andere kamer omdat ik zwanger was van zijn zusje. Vanaf het begin ging het goed. Sinds kort heeft hij de Kura en onze dochter de Gulliver. Ze was nog geen 1,5 en sliep niet meer. Uit nood hebben we dit geprobeerd. Vanaf de eerste nacht hebben we onze nachten weer terug. Wel hebben we hem omgedraaid staan zodat ze nog helemaal omrand is. Ze viel wel uit bed. Zelfs met alleen een kleine opening aan t voeteneind. Dit vind ze prima en wij dus ook.
  Marianne onlangs geplaatst…Shoplog | De nieuwe herfstkleding van Marianne en co.My Profile

  1. Dat leek mij inderdaad ook maar bij het meegroeibed kun je een matras inclusief verlengstukken kopen. En ik denk dat ik gewoon voor een eenpersoonsdekbed zou gaan en die wat meer instop..

 4. Wij hadden de voorganger van het schaapjesbed, gewoon met suffe spijltjes. Die was overigens ook prima. Ze hebben er allebei in geslapen. En mijn jongste slaapt nu nog op de matras als ze bij ons of bij haar broer komt logeren. Dat is wel handig namelijk, zo’n extra matrasje in huis, dat je nog gewoon makkelijk optilt en overal neerlegt.
  Sjoukje – meergeldminderstress.nl onlangs geplaatst…7 kledingwinkeltrucs waar we nu nooit intrappen. Toch?My Profile

 5. Wij hebben dat busunge IKEA bed. Ik vind het superhandig dat je het kan uitschuiven. Lars lag toen hij bijna drie jaar was in een gewoon bed. Wil ik bij sara ook rond die leeftijd gaan doen. Nu ligt ze nog prima in haar ledikantje. IKEA heeft wat dat betreft echt leuke kinderbedden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.