De inhoud van mijn koelkast – Vakantie style

Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn koelkast. Geen idee waarom, maar ik vind het altijd heel erg leuk om te zien hoe de koelkast er bij een ander uit ziet. Dus toen ik dit onderwerp in de inmiddels bekende 30 Day Blog challenge zag staan, vond ik het tijd om de inhoud van mijn koelkast ook met jullie te delen! Zeker omdat ik het ook als verzoekje had ingediend bij Mathiske en zij de inhoud van haar koelkast al heeft gedeeld 🙂

 

Vakantie style

Zoals wel vaker doe ik het nèt even anders, want we zijn namelijk nog steeds in Frankrijk op vakantie met onze caravan, waar een klein koelkastje in zit. Ook hebben we een elektrische koelbox in de voortent, zodat we ook onze drankjes lekker koel kunnen houden met het warme weer. Daar krijgen jullie nu dus de inhoud van te zien 🙂

 

De inhoud van mijn koelkast

Laten we beginnen de inhoud van mijn koelkast(je).

De inhoud van mijn koelkast

De deur:

 • Bovenste vak:
  Wat lekkere fruityoghurtjes (heerlijk en zoveel keuze!) en aan het eind een halve reep chocolade voor bij de koffie – het is tenslotte vakantie 😉
 • Middelste vak:
  Een barbecue saus, samourai saus  en een kebab saus. Daarnaast nog 2 bakjes yoghurt en een tube tomatenpuree, wat overigens super handig is.
 • Onderste vak:
  Een kiwi-sapje, bakboter, melk (nog niet eerder gekocht in Frankrijk maar deze komt uit het koelschap en is gewoon heerlijk), Pastis – onze Franse alcoholische guilty pleasure en natuurlijk een fles water.

 

De koelkast zelf:

 • Bovenste rij:
  Een bakje met een soort cheese dippers, waar Fiene helemaal dol op is. Daarnaast een bakje Griekse yoghurt om sausjes te maken en eronder een lekker kaasje.
 • Middelste rij:
  Van alles voor op brood: boter, heerlijke Franse paté, plakjes kaas en plakjes mortadella en daarnaast van die driehoekjes (smeer)kaas en een lekker Frans kaasje.
 • Onderste rij:
  Cherrytomaatjes, komkommer, nog een fles melk en wat perziken in een zakje.
 • Vak onderaan:
  Kippenpootjes, jummie 😉

 

De inhoud van mijn koelbox

De inhoud van mijn koelbox

Omdat de koelkast nogal snel vol zit én omdat het ook heel handig is om nog een koeling te hebben als Fiene ligt te slapen, hebben in de voortent nog een extra koeling. Dit is dus een elektrische koelbox en daar past nog verrassend veel in!

We gebruiken deze koelbox over het algemeen alleen om flessen met drinken te koelen.

De inhoud van mijn koelbox

Voor de duidelijkheid heb ik alles er even uitgehaald.

Van links naar rechts:

 • Water, zowel een grote fles als wat kleine flesjes voor onderweg of bij het zwembad
 • Gin, tonic en citroenlimonade – voor een heerlijke Gin-Tonic met een twist
 • Orangina, dit drinken we eigenlijk alleen op vakantie en dan is het heerlijk
 • Rosé – hoeft geen uitleg toch?! En nee, dit is niet de enige fles die we hebben 😉
 • Perziksap, zowel een grote fles al kleine flesjes – deze vakantie ontdekt en ik vind het verrassend lekker!

Ik ben wel echt heel blij met deze extra koeling, want wat is er nu lekkerder dan een heerlijk koud drankje op een snikhete zomerdag?!

 

Tot zover de inhoud van mijn koelkast én koelbox op vakantie!

Het erge is eigenlijk, dat we ondanks dat we nu 2 koelingen hebben, we nog steeds koeling tekort hebben haha. We hebben dus nog een aparte groente en fruitschaal buiten de koeling. Op zich niet erg, want dat heb ik thuis ook allemaal niet in de koelkast, maar bij een graadje of 35 zou dat toch best lekker zijn – Ach je kunt niet alles hebben 😉

 

Het meest onmisbare item in de koelkast op vakantie is voor mij denk ik toch wel de wijn het water. Op een hele warme dag is dat toch hetgeen dat het meest tegen de dorst helpt!

Wat is jouw meest onmisbare item in de koelkast op vakantie?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

4 comments on “De inhoud van mijn koelkast – Vakantie style

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.