Indoor uitje | Miniworld Rotterdam

Met de koude (gevoels)temperaturen van het moment, ben je vast op zoek naar een leuk indoor uitje. Laat ik nou een hele leuke tip voor je hebben! Breng eens een bezoek aan Miniworld Rotterdam, verrassend leuk voor jong en oud!

 

Miniworld Rotterdam

 

Indoor uitje

Vorig jaar rond deze tijd hadden we met vrienden afgesproken om een dagje uit te gaan, inclusief Fiene. In de ochtend hadden we prima weer, maar ‘s middags regende het alleen maar. We zochten een indoor uitje en kwamen uiteindelijk uit bij Miniworld Rotterdam, de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. Dit was écht verrassend leuk voor ons allemaal!

Ik bedacht me van de week dat dit wel weer een leuk uitje zou zijn en besefte me dat ik er eigenlijk helemaal nog niet over geblogd heb!

 

Miniworld Rotterdam

De bijzondere miniatuurwereld heeft een oppervlakte van maar liefst 535 m²! Laat je verrassen door herkenbare Nederlandse polderlandschappen, de vele treinen, prachtige havens van Rotterdam, Kinderdijk en nog zó veel meer. Er is ontzettend veel te ontdekken, je ziet steeds weer iets nieuws.

Als volwassene kijk je je ogen uit, omdat je steeds van alles herkent en je vervolgens verbaast over de kleine details in de miniwereld. Kinderen kijken met andere ogen en ontdekken de meest gekke taferelen, die wij weer over het hoofd zien.

In Miniworld Rotterdam duurt een dag geen 24 uur, maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het donker en wordt de miniatuurwereld verlicht door duizenden kleine lampjes. Een bijzonder gezicht met allerlei mooie avond- en ochtendkleuren.

 

Miniworld Rotterdam

 

Speurtocht

Vorig jaar was Fiene hier nog een beetje te klein voor, maar ze hebben ook speurtochten om het bezoek nog leuker te maken voor kinderen. Er zijn verschillende speurtochten voor kinderen van 4 tot 12 jaar, waarbij ze op zoek gaan naar leuke details of zelfs verstopte scènes. Daarnaast krijgen ze een aantal vragen waar ze het antwoord op moeten vinden.

Dit kun je trouwens ook prima met een kinderfeestje doen, daar hebben ze speciale arrangementen voor.

 

Algemene gegevens

Miniworld Rotterdam is dagelijks geopend tijdens schoolvakanties en feestdagen. Daar buiten zijn ze op woensdag t/m vrijdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen:
– Kinderen t/m 2 jaar: gratis
– Kinderen 3 t/m 11 jaar: € 7,70
– Volwassenen: € 11,70

Extra info
– Miniworld Rotterdam ligt op 350 m afstand van Rotterdam Centraal
– Parkeren kan in parkeergarage P2 van het Groothandelsgebouw, direct onder de attractie
– Toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder validen

Adresgegevens
Miniworld Rotterdam
Weena 745
3013 AL Rotterdam
010-2400501
www.miniworldrotterdam.com

 

Miniworld Rotterdam

 

Ben jij al eens bij Miniworld Rotterdam geweest?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.