Verrassend indoor uitje met je kindje: de Intratuin

Afgelopen zaterdag gingen we even naar de Intratuin om een paar kruidenplantjes te kopen voor in de tuin. Fiene had geen zin om in de kar te zitten, dus die stapte lekker zelf rond. Normaal gesproken zit ze eigenlijk altijd in het karretje (in de supermarkt wil ze dat vaak niet, maar op de één of andere manier zijn de karren van Intratuin een stuk interessanter om in te zitten), dus dan sjezen we snel die winkel door, pakken we wat we nodig hebben, racen we naar de kassa en daarna hop, snel weer de auto in. Dus een indoor uitje? Nee, dat was het nooit.

Maar nu merkten we eigenlijk hoe leuk de Intratuin is voor kleine kinderen! Zodra we binnenkwamen, rende ze naar de vogelhuisjes, waar ook nog eens echte vogeltjes bij zaten en rondvlogen, dat kon dus echt niet beter voor Fiene. We konden op ons gemakje de kruiden uitzoeken die we in onze tuin wilden hebben en Fiene stond steeds in de buurt vogels te spotten of aan de bloemen te vertellen hoe mooi ze waren.

Diertjes kijken - indoor uitje Intratuin

Toen we weer een stukje verder liepen, kwamen we bij een enorme opstelling stenen dieren voor in de tuin. Een hele verzameling aan allerlei verschillende dieren, Fiene vond het geweldig! Ze heeft eerst de hele boel even van een afstandje staan te bekijken en riep ‘ooooooh’, om daarna dichterbij alle diertjes aan te wijzen en te benoemen.

Uiteindelijk had ze alle diertjes wel een keer benoemd, geaaid of zelfs gekust en konden we weer door. Eerst weer wat rijen met plantjes en de canvassen voor in de tuin, waar ook vaak weer een diertje op staat, dus Fiene was weer onder de pannen 😉

Visjes kijken - indoor uitje Intratuin

Vervolgens kwamen we bij de vissen. Ze hebben echt heel veel verschillende vissen, die natuurlijk ook allemaal bekeken moesten worden. Maar de allerkleinsten waren eigenlijk nog het leukst, want dat noemde Fiene de baby-visjes en daar stond ze dan helemaal bij de verkneuteren ‘aaaaaaw baby vishh’.

Een stukje verder was het dierenvoer en allerlei dierenbenodigdheden. Alleen de verpakking van honden- en kattenbrokjes vindt Fiene al heel leuk, want daar staan natuurlijk allerlei leuke hondjes en poesjes op, maar de grootste klapper van de dag was toch echt wel dit:

Pluche hondjes aaien - indoor uitje IntratuinEen pluche Golden Retriever mét puppies, die ook nog eens bewegen! Fiene vond ze zó lief!! Ze bleef ze maar om de beurt aaien en ook echt heel voorzichtig, zoals ze ook bij echte hondjes doet. Toen we hier weer vandaan liepen zei ze ‘doei hondjes’, kregen ze allemaal nog een aai en liep ze zwaaiend met ons mee. Dat viel me alles mee, want ik dacht ‘die krijg ik nooit meer mee’!

Aangezien het intussen lunchtijd was en ze bij de Intratuin ook een eettentje hebben, besloten we om er maar helemaal een dagje uit van te maken en ook gelijk even een broodje te eten. Dit smaakte prima! En ook daar vlogen wat vogeltjes rond, dus Fiene was weer helemaal in haar element haha. Na het eten gingen we richting kassa was ons bezoek aan de  Intratuin voorbij.

Wat eigenlijk een snel Intratuin-tripje zou zijn, werd onverwachts een heel leuk indoor uitje! En nog goedkoop ook, want als je niet blijft eten, kan het gewoon helemaal gratis. Ik had er nooit bij stilgestaan dat dit, buiten de kersttijd om, ook een leuk uitje zou zijn, maar ik kan het helemaal aanraden.

Ga jij wel eens naar de Intratuin als indoor uitje?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

20 comments on “Verrassend indoor uitje met je kindje: de Intratuin

 1. Leuk he!!
  Wij wonen vlakbij intratuin dus soms als we niks te doen hebben lopen we even daarheen
  Kinderen vinden het altijd heel erg leuk om er even te kijken en ze krijgen een kleurplaat bij de kassa dus bij thuiskomst meteen weer wat te doen 🙂

  Bij onze intratuim hebben ze trouwens geen dieren meer alleen nog vissen..dat vinden ze wel jammer vonden ze namelijk altijd leuk om te kijken
  ByLeen onlangs geplaatst…Top 5 Sexy MannenMy Profile

  1. Kleurplaat? Die hebben we niet gezien haha. Hier ook alleen visjes inderdaad! Gelukkig weet Fiene niet dat ze eerst nog meer diertjes hadden 😉

 2. Ja! Elisa vind de vissen helemaal geweldig! Ze kijkt echt haar ogen uit, ook de konijntjes en andere diertjes vind ze leuk! Handig en goedkoop uitje 😉 vooral met kerst is het super leuk daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.