Hoera, fijne dag | Het prentenboek voor nachtbrakers

Is jouw kindje wel eens wakker midden in de nacht? Zo wakker dat hij of zij klaar is om te spelen? Dan weet je dat het lastig is om jouw kindje ervan te overtuigen dat het toch echt nog steeds slaaptijd is. Hoe kun je je kindje leren dat het ‘s nachts geen speeltijd is? Prentenboek ‘Hoera, fijne dag’ kan hier een handvat in zijn.

 

Hoera, fijne dag

Voor alle ouders die wel eens wensen dat hun klaarwakkere kind eindelijk gaat slapen.

 

Hoera, fijne dag!

‘Hoera, fijne dag!’ is een leuk bedtijdverhaal over geduld en vriendschap. Het boek heeft grappige illustraties in lieve, zachte kleurtjes.

Midden in de nacht is Uil klaarwakker. Ze gaat langs haar vrienden om te vragen of ze met haar willen spelen, maar ze krijgt steeds hetzelfde antwoord: ‘Niet nu! Ik wil slapen!’, het is dan ook niet voor niks nacht. Nadat ze iedereen af is gegaan, gaat ze teleurgesteld terug naar huis omdat niemand met haar wilde spelen. Maar, als de zon opkomt staan haar vrienden op haar te wachten.

 

Hoera, fijne dag

 

Titel: Hoera, fijne dag!
Door: Brian Won (tekst & illustraties)
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Omvang: 40 bladzijden
ISBN: 978 90 261 4559 9
Uitgeverij: De Fontijn
Prijs: verkrijgbaar vanaf € 12,99

 

Wat vinden wij?

Hoera, fijne dag

 

Ik moest wel lachen, want ik kon gelijk merken dat Fiene een goede slaapster is. Op de eerste pagina zegt Uil dat hij helemaal wakker is en zin heeft om te spelen, waarop Fiene zegt ‘Hoe kan dat nou, het is nacht!’, want de maan is ook in zicht. Gelijk een goed moment om dat te beamen en nog eens aan te stippen dat de nacht écht voor slapen bedoeld is. Naarmate we verder in het boek lezen, wordt duidelijk dat de vrienden van Uil er ook zo over denken, wat ze als een bevestiging ziet dat ze gelijk had 😉 .

Ook ziet ze allerlei grappige details in de illustraties, die mij op het eerste gezicht nog niet waren opgevallen. Altijd verrassend hoe kinderen met andere ogen naar dingen kijken dan volwassenen!

Onze conclusie: een leuk boek met een handige boodschap!

 

Is jouw kindje ook wel eens klaar om te spelen midden in de nacht?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.