Hieperdepiep Hoera! Fiene is 4 jaar!

Hieperdepiep en 4 x Hoera, want Fiene is vandaag 4 jaar geworden! Ongelofelijk hoe snel het gaat met die kleine grote meid! Hoewel ik dit ieder jaar vind, is het nu wel een beetje extra, omdat ze nu ook nog eens naar de basisschool mag. Voor Fiene’s gevoel was ze eigenlijk zaterdag al jarig, want dat is de dag dat we haar verjaardag hebben gevierd. Wat was het weer een heerlijke dag!

 

Even terug in de tijd..

Ieder jaar rond Fiene’s verjaardag dwalen mijn gedachten regelmatig af. Even terug naar de tijd dat ze nog in mijn buik zat, ik 2 weken over tijd was en natuurlijk eindelijk haar geboorte. Dat kleine mensje dat al die tijd in mijn buik zat, lag nu in onze armen! Niet te geloven dat je zo’n prachtig kind zelf gemaakt hebt! Ik kijk wat foto’s terug en denk aan wat ze allemaal al geleerd heeft en wat een leuk persoon ze al is geworden in die 4 jaar..

Fiene als baby

Hoewel ik normaal geen foto’s van Fiene’s gezichtje deel, wilde ik vandaag toch een keer een soort van uitzondering maken met deze babyfoto, waarop ze 2 weken oud is. Ik weet ook echt gewoon nog dat ik deze foto maakte! – slik –

Ok.. tot zover mijn emotionele moedergevoelens haha.

 

Ik ben jarig!

Zaterdagochtend werden we wakker, omdat we wat gemopper vanuit Fiene’s kamertje hoorden. Ze was geloof ik niet met het beste beentje uit bed gekomen en was ook helemaal vergeten dat het háár dag was. Ze kwam suffig onze kamer inlopen, waar ze de ballonnen zag hangen (die we de avond ervoor hadden opgehangen) en riep blij ‘Ik ben jarig!’ – daar was ons vrolijke meisje weer!

Ze zag haar cadeautjes al liggen en was reuze nieuwsgierig wat erin zat. Ze weet ons al heel lang te vertellen dat ze zo graag een echte camera wil hebben om zelf foto’s te maken, maar ik had nog een beetje aangehouden dat het lastig te kopen was, dus dat ze er maar niet te hard op moest rekenen. Natuurlijk had ik het al even in huis, maar zo was het toch nog een beetje een verrassing 😉 .

Het eerste pakje ging open.. Daar zat een mooie roze tas in. Hmm.. de twijfel sloeg even toe of het mama misschien toch niet gelukt was, maar al snel zag ze een plaatje van de VTech Kidizoom op de verpakking staan. Dit tasje is namelijk om haar camera in te bewaren! Snel pakte ze het andere cadeau uit en daar was ‘ie; ‘haar camera’! Daar moest ze natuurlijk direct mee aan de slag.

Fiene 4 jaar

 

Voorbereidingen verjaardagsfeest

Het was droog, dus na het ontbijt begonnen Michiel en ik met het klaarzetten van de tafels en stoelen in de tuin. Zo fijn om verjaardagen buiten te kunnen vieren! Terwijl wij bezig waren, heeft Fiene alles gedocumenteerd haha. Ze was (en is nog steeds) niet bij het ding weg te slaan.

Fiene 4 jaar

 

Dit jaar gingen we voor helium in de ballonnen. Het staat altijd zo mooi en tegenwoordig kun je dat toch wat makkelijker kopen. We hadden geen idee hoe lang de helium z’n werk blijft doen, dus dat klusje bewaarden we voor de dag zelf. Maar goed ook overigens, want eind van de avond kwamen ze stuk voor stuk weer naar beneden. Ik had een hele leuke ballonnen via AliExpress gekocht en hoopte maar dat ze de helium ‘aankonden’ en dat ging gelukkig prima! De overkapping in de tuin kwam nu in ieder geval wel erg goed van pas.

Helium ballonnen

 

Feest: Fiene is 4 jaar!

In de middag was het dan eindelijk écht feest. Een tuin vol visite en natuurlijk hadden ze allemaal een cadeautje voor Fiene meegenomen! Sommige cadeautjes waren zelfs zo groot en zwaar, dat ze besloot dat ze deze het beste ondersteboven kon uitpakken 😉

Fiene 4 jaar

Toen de meeste mensen binnen (buiten) waren, was het tijd om te zingen en kaarsjes uit te blazen. Fiene mocht op een stoel staan en de rest zong voor haar, wat ze heel leuk vond, maar waar ze ook wel een beetje verlegen van werd. Eenmaal bij Hieperdepiep Hoera aangekomen was ze er wel overheen en riep ze heel hard mee.

We hadden een fototaart bij de Hema geregeld en Fiene mocht kiezen wat voor plaatje erop zou komen. Ze wilde het liefst iets met poesjes, maar eigenlijk wilde ze ook wel een Frozen taart. Ze ging een beetje heen en weer en besloot uiteindelijk toch dat ze poesjes wilde, want ‘dan doe ik wel een Frozen taart als ik 5 word…’. Het leuke is dat je de zijkanten van zo’n taart ook kunt voorzien van een plaatje, dus ik had een poezen / Frozen taart gemaakt, waar ze heel blij mee was.

Fiene 4 jaar - Taart

 

Ballonnen oplaten

En als je dan toch een keer heliumballonnen hebt, is het natuurlijk wel zo leuk om er eind van de dag ook eentje in de lucht te laten! Glunderend stond ze samen met neef Jack en nicht Lynn met de ballonnen in de hand en bijna tegelijk lieten ze ze los. Dat vonden ze ook echt heel leuk om te doen en het was nog even spannend of ze niet in de bomen zouden waaien!

Fiene 4 jaar

 

Fiene 4 jaar

 

Het was weer een geslaagde verjaardag met veel lol, cadeautjes, speelplezier, lekkers en gezelligheid, precies hoe een verjaardag hoort te zijn!

Vandaag is ze écht jarig. Echt 4 jaar oud en dus echt een kleuter. En om dat te vieren gaan we vanavond gezellig met z’n drietjes uit eten. Zij mocht kiezen waar ze heen wilde en ze koos haar lievelingsrestaurant (ja echt, onze kleuter heeft een lievelings haha). Wij zitten vanavond dus heerlijk aan de zalm en garnalen bij de wok – voor ons ook echt geen straf!

Ben jij ook altijd wat sentimenteler / emotioneler rond je verjaardag van je kindje(s)?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

2 comments on “Hieperdepiep Hoera! Fiene is 4 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.