Plog: Hiep Hiep Hoera – Fiene is 2 jaar!

Fiene is gisteren 2 jaar geworden!


Wat is het toch bijzonder om je eigen kleine meisje zo te zien groeien. Van een kleine tere baby naar een heerlijke peuter van 2 jaar die er lekker op los kletst en speelt. Dat mini babyhoofdje dat in twee jaar verandert in een heel eigen(wijs) koppie met schattige blonde haartjes in staartjes. Eerst alles maar hulpeloos moeten ondergaan en nu steeds meer met een eigen mening zelf wel even vertellen wat ze op haar boterham wil.

Ze wordt gewoon steeds meer een eigen persoontje en dat is echt iets heel moois. Er zijn genoeg momenten waarop je het ziet gebeuren en waarop je ziet dat ze weer iets nieuws leert, maar op haar verjaardag en de periode daar omheen sta je er toch meer bij stil.. Tenminste, ik wel. Ik heb het idee dat de meeste moeders dit wel doen haha – even lekker emotioneel de afgelopen 2 jaren doornemen.


Maar nu even klaar met de afgelopen 2 jaar en focus op gisteren! Wat was het een heerlijke dag.. Ik kon gewoon niet kiezen welke foto’s ik wil laten zien, dus ik heb er maar gelijk een Plogje van gemaakt! Kijk mee naar de dag dat onze kleine meid al weer 2 jaar werd 🙂

De ochtend – even samen en voorbereidingen

Toen Fiene wakker werd, hebben we eerst even met z’n drietjes bij ons in bed geknuffeld en verteld dat ze nu toch echt jarig was! Ze noemde gelijk de ballonnen, taart, slingers, hoera en cadeautjes op die bij een verjaardag horen haha.

 

Fiene 2 jaar

Daarna gingen we snel naar beneden, want daar stond haar cadeau klaar! Ze kreeg het bekende Ikea keukentje met pannetjes en pollepels van ons en de opa’s en oma’s, wat we de avond ervoor in elkaar hadden gezet (wat een werk is dat nog zeg!) en ik daarna had ingepakt. Ze was al zwaar onder de indruk van het grote cadeau, ze zei ‘Woooow’ en terwijl ze het papier aan het scheuren was, zei ze het nog een paar keer haha. Eenmaal uitgepakt was ze er heel blij mee en trok ze gelijk de kastjes open om ‘bakanoni’ (macaroni) en soep te maken.

 

Fiene 2 jaar

Ook hadden we een 2e hands Little Tikes Cosy Coupe via Marktplaats gekocht en gepimpt (DIY volgt nog), die in de tuin klaarstond onder een paar plaids. Fiene heeft eerst even lekker met haar keukentje gespeeld en toen we naar buiten gingen om de boel klaar te zetten voor de visite van ‘s middags zag ze het meteen staan en was ze reuze benieuws wat er onder die plaids zou zitten!

 

Fiene 2 jaar

Onder een enthousiast ‘Oooooh’ trok ze gelijk het deurtje open. Na een aantal keer deurtje open / deurtje dicht ging ze erin en begon ze enthousiast te sturen. Check – weer een geslaagd cadeau.

 

Fiene 2 jaar

Aangezien het zaterdag al prima weer was, waren we alvast begonnen met het versieren van de tuin. Omdat ze zulk mooi weer opgaven, besloten we onze partytent op te zetten, zodat de visite zo veel mogelijk in de schaduw kon zitten. Anders zit je ook maar te bakken op je stoeltje. Ook hebben we een overkapping achter in onze tuin, dus daar konden we ook al het één en anders versieren, dus dat zag er al gezellig uit met al die tule pompoms en vilten vlaggenlijn erin (klik hier voor de easy DIY). Maar aangezien je het toch nooit weet met het Nederlandse weer (voor hetzelfde geld valt er ‘s nachts toch nog een grote bui) deden we de rest gewoon zondagochtend. En terwijl wij de slingers en ballonnen ophingen en de verdere aankleding afmaakten, was Fiene helemaal zoet met haar nieuwe speelgoed.

 

Fiene 2 jaar

Omdat we haar verjaardag vanaf 14.00 uur vierden, lag Fiene al vroeg in bed voor haar middagslaapje. Fiene sliep gelukkig ook vroeg, dus het was precies goed getimed! Wat op zich al heel bijzonder is, want ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar als ik iets in mijn hoofd heb qua slaapjes-planning, is Fiene meestal het tegenovergestelde van plan 😉

 

 

De middag – het feest

Fiene was gelukkig op tijd weer wakker en kreeg haar mooie feestjurkje aan. Ze vond zichzelf ook helemaal mooi – zo lief om te zien en wat is ze dan ook echt een meisje.

 

Fiene 2 jaar

De visite stroomde lekker binnen en Fiene vond het hartstikke leuk! Ze kan het af en toe nog wel eens een beetje heftig vinden als er visite binnenkomt, maar daar had ze eigenlijk helemaal geen last van vandaag. Toen er aardig wat mensen waren, hebben we voor haar gezongen en kreeg ze een stukje taart met 2 kaarsjes. Ze vond het helemaal super dat er voor haar gezongen werd en met het ‘Hieperdehiep Hoera’ gedeelte wist ze niet hoe hard ze ‘Hoeraaaaa’ moest zingen. Taart eten vond ze ook absoluut geen straf en die smikkelde ze zo naar binnen.

 

Fiene 2 jaar

Er waren allemaal kindjes waarmee ze kon spelen en dat vond ze helemaal super. Ze vond het ook heel leuk om de cadeautjes uit te pakken en kreeg hier ook genoeg hulp bij haha. Ze was ook heel blij met wat ze kreeg, zo lief om te zien! We legden de cadeautjes in eerste instantie ook aan de kant, anders heb je allerlei opengescheurde verpakkingen en is de helft al kwijt voordat ze er echt mee gaat spelen. Maar dat vond ze gelukkig ook helemaal geen probleem.

 

Fiene 2 jaar

Ze kreeg ook een Puky loopfietsje en haar grote neef en nicht stonden gelijk te trappelen om haar even uit te leggen en te leren hoe het werkt – hoe lief!!

We hebben een extra koelkast in de schuur staan, die we op verjaardagen altijd vullen met bier / wijn / fris en we zetten dan ook allerlei plastic bekertjes in de schuur klaar. Dus na de koffie en gebak is het volledig ‘self service’ en pakt iedereen zelf wat hij of zij wil drinken. Echt ideaal, ook voor ons – want op deze manier heb je zelf ook wat meer tijd om te kletsen met de visite. Verder hadden we pakjes drinken voor de kinderen klaar staan en een bak met kleine zakjes chips en snoepjes. Zo hoefden we in principe alleen nog even de hapjes neer te zetten en aan te vullen en ijsjes uit te delen.

 

Fiene 2 jaar

Doordat het zulk lekker weer was, konden we het heerlijk in de tuin vieren. De kinderen vermaakten zich gelukkig wel. Er stonden wat fietsjes van Fiene, we hebben een glijbaantje in de tuin en we hadden wat bellenblazen neergezet die de kinderen konden pakken. Achter onze tuin is ook een grasveldje met een speeltuintje, dus de wat grotere kindjes konden daar ook heen. Het ging helemaal prima zo!

 

Fiene 2 jaar

Eind van de middag ging iedereen weer op huis aan en aten wij nog wat restjes terwijl Fiene nog een beetje kon spelen. Fiene was de hele dag lekker aan het snaaien geweest, dus die zat ook al goed vol haha. We waren van plan om patatjes te bestellen, maar dat hebben we uiteindelijk maar niet meer gedaan.

Wat zijn die 2 jaar toch voorbij gevlogen! En wat hebben we toch een heerlijk meisje..

Wij hebben genoten van onze ehm.. Peuter! Geniet jij ook zo van je kleintje(s)?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

16 comments on “Plog: Hiep Hiep Hoera – Fiene is 2 jaar!

    1. Bedankt! We konden het inderdaad niet beter treffen qua weer! Ze is ook echt heel blij met haar keuken, zó leuk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.