Het waterschaap | Prachtig prentenboek over doorzetten

Het voorjaar brengt niet alleen meer zon en opbloeiende natuur, maar ook nieuwe prentenboeken! Eén van die nieuwe boeken is ‘Het waterschaap’. Een leuk boek over een schaap dat graag wil zwemmen. Hij krijgt de nodige tegenslagen voor zijn kiezen, maar zet toch door!

 

Het Waterschaap

 

Het waterschaap

“Manfred wil zwemmen. Echt héél graag. De andere schapen vinden het een slecht idee, maar Manfred zit uren aan de waterkant te dromen over de vlinderslag, snorkelen en bommetjes maken in de sloot. Alleen… hoe krijgt hij dat voor elkaar?”

Het Waterschaap

Titel: Het Waterschaap
Auteur: Annelies van Uden
Illustraties: John Rabou
Formaat: 29,5 x 22,2 x 0,9 cm
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Omvang: 32 pagina’s
ISBN: 978 90 5116 672 9
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Adviesprijs: € 14,95

 

Wat vinden wij?

Om te beginnen vind ik het idee van een schaap dat wil zwemmen echt té leuk. Manfred het schaap wil ook nog eens niet zomaar zwemmen, maar écht zwemmen met een diploma en een duikbril! Vervolgens zie je het schaap een bommetje maken, terwijl hij zijn neus dichtknijpt met zijn hoefje. Geweldig. Het boek valt niet alleen bij mij maar ook bij Fiene goed in de smaak.

 

Het Waterschaap

 

Het waterschaap is een positief prentenboek met prachtige illustraties. Het verhaal wordt op een mooie manier uitgebeeld, waardoor kinderen het heel verhaal ook echt kunnen zien. Manfred wil ontzettend graag zwemmen. Hij probeert van alles en steeds gaat het mis. Toch blijft zijn wil om te zwemmen groot en geeft hij het niet op! Uiteindelijk lukt het hem toch om zijn droom te verwezenlijken. Een hele mooie boodschap voor kinderen.

 

Het Waterschaap

 

Het verhaal leest fijn door en past erg goed in het voorjaarsthema. Door de mooie illustraties is het ook echt een leuk boek voor kinderen om zelf doorheen te bladeren.

 

Welk boek lezen jullie graag in het voorjaar?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Het waterschaap

2 comments on “Het waterschaap | Prachtig prentenboek over doorzetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.