Iedereen het nieuwe jaar goed begonnen? Hier is het niet gelukt..

‘Nou, jullie zijn het nieuwe jaar goed begonnen!’, heb ik al regelmatig schertsend gehoord. Snotterend, bibberend en met heel veel slaap zijn we de eerste weken doorgekomen en als je denkt dat het eindelijk over is, begint het ‘feest’ gewoon weer opnieuw!

 

Het jaar goed begonnen

Ik zeg het trouwens niet helemaal goed, want met Oud & Nieuw hadden we nog nergens last van. Ik was zelfs eindelijk van mijn verkoudheid af! Dus eigenlijk zijn we het jaar in theorie goed begonnen. Heel goed zelfs, want we waren gezellig een weekendje weg met z’n drietjes. Fiene was ook wakker tijdens de jaarwisseling en ze had het zó naar haar zin! In plaats van sterretjes kochten wij een hysterisch lampje voor haar, met allerlei kleuren. Om 12 uur kreeg ze deze ‘vuurwerklamp’ en deden we alle lichten uit, terwijl zij ons (lekker warm binnen) vermaakte met een ‘vuurwerk’ lichtshow. Nog voor één uur lag ze al weer heerlijk te slapen en onze nacht was ook prima. Een goed begin dus..

 

Het jaar goed begonnen

 

Kwakkelen

Na een dag of twee begonnen Michiel en ik een beetje te kwakkelen. Het begon met een ‘niet fit’ gevoel, waar je met wat paracetamol overdag nog wel op door kan en in de avond al snel je bed verkiest. Na een paar dagen bleek het toch echt niet over te gaan en werden we toch echt allebei ziek. Eerst Michiel en zodra hij leek op te knappen, was ik ook geveld. En als het daar nu bij zou blijven, dan was het echt al wel even genoeg geweest!

Maar op de één of andere manier blijven we echt kwakkelen! Michiel dacht opgeknapt te zijn maar kwam na een dag toch weer bibberend thuis met koorts. De tissues, neussprays en keelsnoepjes zijn niet aan te slepen geweest en al kwakkelend gingen we weer door – wat moet je anders! Voordeel was trouwens wel dat we het voor elkaar hebben gekregen om Fiene niet mee te slepen in onze malaise.

 

Eindelijk opgeknapt

Hoewel ik vorige week echt wel een dieptepuntje bereikte toen ik wéér een nacht aan het hoesten was geweest en uiteindelijk ‘s morgens helemaal op en beroerd wakker werd, heb ik het gevoel dat we er eindelijk echt vanaf aan het komen zijn. Ja, we zijn allebei nog steeds verkouden en we doen het nog een beetje rustig aan, maar ik hoop echt dat het nu klaar is. Mag ook wel, want het is intussen al eind januari!

 

Toch nog niet helemaal klaar

Wie mij op Instagram volgt en mijn foto van gisteren heeft gezien, weet dat het toch nog niet helemaal klaar is, want Fiene is ziek. Sinds maandag is ze echt snotverkouden en dinsdag werd ze hoestend en proestend wakker en moest ze overgeven. Zo sneu..

Eigenlijk moest ik gewoon werken, maar ik heb vrij genomen om bij mijn meisje te zijn. Zo fijn dat dat zo kan bij mijn werkgever! Gelukkig duurt het bij kinderen vaak niet lang, dus ik hoop maar dat ze snel weer is opgeknapt.

Het jaar goed begonnen

 

Hoewel je het een ander nooit gunt, is het ‘fijn’ om te horen dat meer mensen hier de afgelopen tijd last van hebben gehad en ook maar bleven kwakkelen. Het heerst echt enorm en wij hebben dus ook mee mogen doen.

Ben jij het jaar goed begonnen? Of ben je ook ziek geweest?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

One thought on “Iedereen het nieuwe jaar goed begonnen? Hier is het niet gelukt..

  1. He bah, wat rot! 🙁 Ik ben de eerste week ziek geweest, toen nog 2 weken misselijk en heb een oorontsteking… Niet echt dus. En toen ging op 6 januari ook mn hamstertje nog dood. Op 31 januari vieren wij opnieuw oud en nieuw haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.