WIN | Het Grote Geschiedenis Doeboek – Schatgraven!

Laat je kinderen helemaal educatief verantwoord op ontdekkingstocht gaan door de geschiedenis! Met Het Grote Geschiedenis Doeboek – Schatgraven gaan kinderen terug in de tijd, op zoek naar oude schatten.

Het Grote Geschiedenis Doeboek

Het Grote Geschiedenis Doeboek

In Het Grote Geschiedenis Doeboek gaan kinderen op zoek naar de mooiste historische schatten. Zo maak je je eigen bottenketting, duik je naar schatten op de zeebodem en bouw je je eigen vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Het Grote Geschiedenis Doeboek is door de redactie van Historisch Nieuwsblad speciaal gemaakt voor kinderen van 8-12 jaar. Het neemt kinderen mee op reis door de wereldgeschiedenis van de Prehistorie tot de Tweede Wereldoorlog. Het boek staat boordevol weetjes, quizzen, puzzels en knutselideeën waarmee kinderen alles leren over geschiedenis, terwijl ze ondertussen urenlang plezier hebben.

Schatgraven

Na drie succesvolle edities komt het Historisch Nieuwsblad met een vierde versie; Schatgraven. Dit nieuwste Grote Geschiedenis Doeboek staat vol met talloze historische feitjes, spannende puzzels en sterke verhalen. Kinderen maken kennis met onder meer de Egyptenaren, Etrusken, Vikingen, goudzoekers en ontdekkingsreizigers.

Het Grote Geschiedenis Doeboek

Wat vinden wij?

Het Grote Geschiedenis Doeboek is een ontzettend leuke manier om kinderen met geschiedenis bezig te laten zijn. Het stevige boek staat vol met leuke doe-opdrachtjes, waardoor kinderen spelenderwijs allerlei verrassende feitjes over de geschiedenis te weten komen.

De indeling van het boek is erg afwisselend, waardoor kinderen lang geboeid blijven. De ene keer maken ze een leuke puzzel, de andere keer komt er een uitdagende doe-opdracht voorbij. Hoe maak je bijvoorbeeld een schatkaart? Of hoe kun je je eigen Spartaanse schild maken? Te leuk toch?! Ook vind je er allerlei spannende verhalen en grappige feitjes over diverse uiteenlopende onderwerpen uit de geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een schat verstopt lag in een bunker in de dierentuin van Berlijn?

Het Grote Geschiedenis Doeboek is een echte aanrader voor op vakantie of juist lekker thuis!

Piraten

Win je eigen Doeboek

Wil jij kans maken op dit creatieve, leerzame doeboek? Doe dan snel mee met de winactie en maak kans op jouw eigen exemplaar!

Hoe doe je mee?

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet en doe dit met een geldig e-mailadres
 • Like de Facebookpagina van MetMirjam
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook

Daarnaast zou ik het enorm waarderen als je:

 • me ook volgt op Instagram en / of Pinterest
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

De winactie loopt tot en met 22 mei.

De winnaar is bekend:

 • ANNA V.

Anna krijgt ook persoonlijk bericht.

Voor wie doe jij mee met de winactie?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

55 comments on “WIN | Het Grote Geschiedenis Doeboek – Schatgraven!

  1. Jaaaa ik maak super graag kans voor onze zoon. Door zijn autisme is hij gefascineerd door alles wat met geschiedenis te maken heeft!

 1. Leuk boek! Ik zelf vond geschiedenis het leukste vaak, en merk dat mijn zoontje van 8 het ook erg leuk vind. Dit kunnen we dus samen doen!

 2. Mijn zoon heeft dit jaar voor het eerst geschiedenis op school en hij vindt het ontzettend interessant. Hij baalt dan ook dat de school sinds de coronacrisis alleen nog maar taal en rekenen geeft. Met dit boek komt hij de zomervakantie dus wel goed en blij door!

  1. Doe graag mee voor mijn tien jarige meid. Erg nieuwsgierig. Dit is een perfect boek voor haar.
   (Ben er zelf ook erg benieuwd naar).
   Hou van educatieve boeken.

 3. Wat leuk zeg. Mooi om op een laagdrempelige manier met geschiedenis bezig te zijn. Leuk voor de zomervakantie.

 4. het perfekte verjaardagskado voor mijn kleinzoon, verras hem maar met dit prachtige exemplaar

  1. Wow, wat een supergaaf boek! Een van de grootste interesses van mijn zoontje is geschiedenis. Hij zal dit boek verslinden 😊

   1. Wat een leuk boek. Mijn dochter is dol op geschiedenis en heeft 100 vragen. Super leuk zou dit doeboek voor haar zijn.

 5. Als geschiedenisdocent wil je dit altijd winnen voor je kind. Onze zoon Milan zou dit erg leuk vinden.

 6. Ik doe mee voor mijn nichtje Amaly die achter huis in de zandbak al druk aan het oefenenen is met schatgraver, ik denk dat ze met dit boek wel de nodige inspiratie opdoet om IND toekomst de nodige schatten te vinden.

 7. Ik doe graag mee voor Job! Leuk vak op school dus dit komt zeker goed van pas in deze tijd. Hij mist deze vakken op school nu heel erg omdat ze veel rekenen en taal doen.

 8. Ik doe graag mee voor onze zoon Thijs van 7. De afgelopen weken heeft hij alles opgezocht over de Romeinen, schilden gemaakt, gladiatoren gevechten gehouden. Hij wilde nog meer dingen maken, op internet konden wij niet veel andere maak dingen vinden. Zo’n doeboek lijkt me ideaal. Om op een Leuke manier over de geschiedenis te leren.

 9. Super leuk zo’n doeboek! Ik doe graag mee voor mijn kleine schattenjager (yep, dan verstoppen we speelgoedschatten in huis om te zoeken).

 10. Super leuk. Geschiedenis staat nu even niet op het lesprogramma bij mijn kinderen, dus dit zou een leuke manier zijn om ze toch wat geschiedenis mee te kunnen geven.

 11. Wat een leuke winactie, ik waag ook graag een kansje voor dit schatgravers boek! Ik volg je via Facebook (Mooie rooie, je bericht geliked en gedeeld) en Instagram (Truusje26).

 12. Ik doe heel graag mee voor mijn kleinzoon, zijn favoriete vakken op school zijn geschiedenis en lezen . Ik maak hem erg blij met dit Grote Geschiedenis Doeboek.
  Zou het niet leuk zijn dat ik dit voor hem in een tasje aan de deur kan hangen en dan even samen handkusjes werpen naar elkaar.
  Om privéredenen heb ik geen facebook, maar volg Bloglovin.
  Waag graag een kansje voor hem.

 13. Wat vreemd. Ik dacht dat ik al meegedaan had, maar ik zie mijn naam er niet tussenstaan.
  Daarom probeer ik het nog een keer. Ik ken namelijk een leergierig jongetje die dit boek vast heel interessant zal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.