Herfst | Krijg jij genoeg vitamines binnen?

Het is herfst! En hoe trouwens.. want het weer was er ook gelijk naar. De herfst begon dit jaar kletsnat, winderig en koud. Gelukkig hebben we nu toch weer even wat fijnere temperaturen, maar of al die schommelingen nou zo goed voor je zijn..? Ik weet niet of jij het ook al gemerkt hebt, maar ik heb het eerste gekuch en gesnotter al om me heen gehoord! Tijd om even de herfstbalans op te maken; krijg jij genoeg vitamines binnen?

 

Vitamines binnen

 

Vitamines

De herfst is hét seizoen om goed op je vitamine-inname te letten. Wanneer je voldoende en gevarieerd eet, krijg je in principe je dagelijks benodigde vitaminen binnen. Vitamines kunnen je helpen om bijvoorbeeld je immuunsysteem te ondersteunen en zetten bepaalde voedingsstoffen om in energie. Maar eten we wel goed genoeg? In ons drukke leven schiet de gezonde maaltijd er wel eens bij in, waarmee je die belangrijke vitamines eigenlijk ook van tafel veegt. Je kunt ervoor kiezen een extra voedingssupplement te slikken, zoals een multivitamine. Zo krijg je toch voldoende voedingsstoffen binnen als aanvulling op je gezonde voeding.

Er zijn multivitamines voor verschillende leeftijdscategorieën; voor kinderen, volwassenen en 50 plussers. Ook voor zwangeren is er een speciale multivitamine, zodat je zeker weet dat je de aanvulling krijgt die jouw lichaam op dat moment nodig heeft.

 

Vitamine D

Waar we de komende tijd vooral op zullen inleveren, is onze vitamine D inname. De zon is een belangrijke bron hiervan, maar in de herfst en de winter zitten we nu eenmaal een stuk vaker binnen en bovendien schijnt de zon in het najaar ook gewoon minder. Daarnaast zijn we lekker ingepakt met warme kleding, dus heeft de zon ook weinig huid om op te schijnen. Heel jammer, want juist in de herfst kun je deze vitamine goed gebruiken, aangezien het onder andere een rol speelt bij het verbeteren van je weerstand en het je immuunsysteem ondersteunt. Gelukkig kun je ook hier een supplement van slikken, waardoor je toch genoeg binnenkrijgt.

Wanneer je deze of andere vitamines voor 22.00 uur via Flinndal.nl bestelt, heb je ze de volgende dag al in huis. De vitamines zitten in een zakje in plaats van een potje, waardoor ze gewoon door de brievenbus kunnen!

Vraag eerst advies aan je arts of apotheker als je naast je eigen medicijnen nog vitamines wilt gebruiken.

 

Voor de natuurlijke vitamines staan er bij ons veel groenten en fruit op de boodschappenlijst, waarmee we de verkoudheden en griepjes zo lang mogelijk uit proberen te stellen!

Let jij extra op de vitamines in de herfst?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Logo MetMirjam

 

 

 

One thought on “Herfst | Krijg jij genoeg vitamines binnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.