Help, wij doen ook mee met de spinner rage!

In onze directe omgeving zijn aardig wat gezinnen met (iets) oudere kinderen dan ons peutermeisje. Binnen deze gezinnen zien we dan ook diverse rages voorbij komen. Allerlei (spaar)items die ‘iedereen heeft’ en de bewuste gezinsleden natuurlijk ook echt ‘nodig hebben’! Ik ken het zelf ook nog wel van vroeger en spaar nu gewoon gezellig mee haha. Ik was vorige maand nog in de veronderstelling dat wij daar nog niet mee te maken hebben, maar nu blijkt dat wij ook mee doen met de rages, of in ieder geval de spinner rage.

 

Rages van vroeger

Als ik terugdenk aan vroeger, dan kan ik me ook wel een aantal rages herinneren. Items die vanuit het niets razend populair zijn en opeens overal uitverkocht zijn. Ik kan me nog herinneren dat je niet op school kon verschijnen zonder een ketting of armband met kleine plastic speentjes eraan in allerlei kleuren. Totdat bekend werd dat ze kankerverwekkend waren overigens – daarna zag je ze nergens meer… Ook herinner ik me nog de kleine trol poppetjes met hun gekleurde lange haartjes. Yup, ik heb ook volop gespaard in de 90’s haha.

 

 

Spaaracties

Ook de spaaractie rages in de supermarkten zijn voor niemand meer nieuw. Denk bijvoorbeeld aan de Flippo’s die je bij de chips kon sparen en, iets recenter, de Wuppies van Albert Heijn rond het WK voetbal in 2006.

Voornamelijk de Albert Heijn weet kinderen steeds te prikkelen om een plaatjesboek gevuld te krijgen, waardoor er ook flink geruild wordt op het schoolplein of zelfs door ouders via social media. Ik neem ze ook altijd aan als ik er ben, want er is altijd wel een kindje in de omgeving die enthousiast aan het sparen is en tot nu toe is Fiene hier toch nog niet mee bezig.

 

De spinner rage

En nu is daar de spinner rage. Voor sommigen misschien zelfs al voorbij, maar bij ons opeens in volle gang. Zoals dit vaak gaat bij jonge kindjes, kijkt ons meisje op naar haar grote neef en nicht, die natuurlijk ook al even met spinners lopen.

Michiel had er laatst ergens twee gekregen en had ze klaargelegd voor ons neefje en nichtje. Toen Fiene deze zag liggen, dacht ze dat die voor haar waren ‘Oooh, heb ik ook een spinner?!’ en was dan ook enigszins teleurgesteld toen dat niet zo bleek te zijn haha. Daar hadden we nog even niet bij stilgestaan.. oeps!

Ik besloot even bij AliExpress te kijken en daar vond ik zelfs een kleinere versie, heel handig voor kleine peuterhandjes! En voor die € 0,67 hoef ik het ook niet te laten haha. Na een week of twee werd de spinner bezorgd en kon ze helemaal los met haar eigen exemplaar.

 

 

Intussen ‘spint’ ze erop los en trots laat ze ons weten waar ze het allemaal op kan. ‘Maaam, hij doet het ook op mijn knie!’ en ‘Kijk!! Op mijn neus!’ haha. Ze is trouwens ook erg trots op zichzelf in dit filmpje en wil dan ook regelmatig nog even terugkijken hoe snel haar spinner daar wel niet gaat.

 

Toch eigenlijk best leuk om te zien hoeveel lol ze met zo’n speelgoedje kan hebben!

Wordt er bij jou thuis ook nog met spinners gespeeld? Of is de rage al weer over?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

11 comments on “Help, wij doen ook mee met de spinner rage!

  1. ik ben niet helemaal mee met de spinner rage
    maar lijkt mij ontzettend leuk voor de kids
    iedere generatie zijn rages natuurlijk 😉

    liefs
    Karlien

  2. Wij wilden eerst ook niet zo’n ding aanschaffen; ik was bang dat het in het haar in de knoop zou raken etc. ;). Maar toen kregen ze onverwachts eentje van hun opa en oma en ja, toen konden we er niet meer onderuit, haha. Ze hebben er een tijdje fanatiek mee gespeeld, maar hij ligt nu alweer te verstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.