Help, mijn peuter heeft een playdate – zonder mama!

Het is vrijdagochtend. We zijn net aangekleed en naar beneden gegaan en ik zeg voor de vijfde keer tegen Fiene dat ze een hap van haar boterham moet nemen die ik voor haar neus heb gezet. Terwijl ik aan de tafel zit en me opmaak / social media check / Fiene’s elastiekjes uitzoek / koffie drink, kijkt Fiene televisie en eet ze tussendoor haar boterham op. Een typische ochtend waarop Fiene naar de peuterspeelzaal moet en we alles tegelijk doen.

 

Een peuter playdate

Peuter playdate

Ik hoor mijn telefoon gaan en zie dat ik een appje van mijn vriendin heb. ‘Wil Fiene vanmiddag komen spelen?’ Fiene zit samen met haar dochtertje op de peuterspeelzaal en nu mag mag ze daarna nog even mee om te komen spelen. Ik vraag aan Fiene hoe ze over deze peuter playdate denkt en ze antwoordt met: ‘Jaaaa, dat wil ik!!’. Ik stuur haar enthousiaste reactie terug en de afspraak voor die middag is gemaakt. Super leuk! Haar vriendinnetje is al eens eerder bij ons thuis komen spelen en dat ging hartstikke goed, dus buitenhuis moest dat vast ook goed komen.

Met mijn vriendin spreek ik af dat ik haar om een uur of 3 weer kom halen. Intussen alweer iets te laat racen we naar de peuterspeelzaal en na samen een puzzeltje gedaan te hebben ga ik met mijn hoofd vol plannen weer naar huis. Ik heb genoeg te doen en nu ik Fiene pas halverwege de middag weer hoef op te halen, heb ik echt alle tijd – handig!!

 

Takenlijstje afwerken

Eind van de ochtend begint het te kriebelen… Mijn takenlijstje is al aardig afgewerkt en als ik op de klok kijk, zie ik dat ik normaal gesproken over 3 minuten had moeten vertrekken om Fiene weer op te halen. ‘Oh, dat duurt dus nog wel even..’ Ik besluit vroeg te lunchen (alleen.. SAAI) en na de lunch wat voor mezelf te doen door nog even aan mijn blog te werken.

Tussendoor krijg ik een leuke foto van Fiene in een prinsessenjurk – ze glundert en heeft het heerlijk. Fijn! Ze is dan wel bijna drie, maar toch vind ik het eigenlijk heel wat voor mijn kleine meisje dat ze bij een vriendinnetje aan het spelen is. Volgens mij deed ik dat zelf pas op de basisschool!

 

Tijd voor mezelf

Ik klap mijn laptop open staar een tijdje naar het beeldscherm. Niks. ‘Het is te stil’ vertel ik mezelf. Tegelijkertijd weet ik dat dat het niet kan zijn, want het Fiene slaapt ook vaak ‘s middags en dan is het net zo rustig. Ik doe de radio aan en ga weer zitten. Mijn handen liggen op het toetsenbord en daar blijft het bij.. Ik kijk weer op de klok: ‘13.45’. Nee, nog niet. De laptop klap ik dicht, want dit gaat ‘m niet worden, en ik bedenk me dat de ramen eigenlijk ook wel een beurt kunnen gebruiken – ‘Of heb ik daar geen tijd meer voor?’ Ik kijk op de klok: ‘13.50’.. Tijd genoeg, maar ‘geen zin’ (alsof ik daar normaal wel zin in heb..) en besluit er toch maar niet voor te gaan.

Na 10 minuten app ik mijn vriendin: ‘Komt het uit als ik eerder kom? Ik verveel me een beetje..’. Lachend appt ze terug ‘Ik ga zo een kop koffie doen, doe je gezellig mee?’. Jaaa, dat was een goed idee! Ik sprong in de auto en reed er naartoe. Terwijl de meiden heerlijk buiten aan het spelen waren (nee, ik was niet gemist), zaten wij ook gezellig op het terras even bij te kletsen met een kop koffie.

 

Weer even wennen

Ik merk dat niet Fiene, maar ík degene ben die aan nieuwe dingen moet wennen. Ik weet dat ik me over Fiene niet druk hoef te maken. Natuurlijk kan ze een keer vervelend zijn, maar ze zal het niet vervelend vinden om ergens heen te gaan of naar huis willen. Ze is altijd enthousiast en vindt eigenlijk alles leuk om te doen. Zeker als ze ook nog eens bij bekenden is, zoals nu! Deze peuter playdate zonder mama was voor haar juist heel erg leuk.

Niet zij, maar ik ben degene die het lastig vind. Ik ben het die haar mist en het gek vind om haar niet om me heen te hebben. Ik had zeeën van tijd, maar er kwam maar weinig uit mijn handen. Toch best gek dat je hier zo’n onwennig gevoel door kunt krijgen. Het is maar goed dat ik intussen heb gemerkt dat het voor mij vaak een kwestie is van ‘je moet het een keer meemaken’ en dat het daarna gewoon goed is 😉 .

 

Hoe oud was jouw kindje toen hij / zij voor het eerst bij een vriendje of vriendinnetje ging spelen? Was dat ook een peuter playdate?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Afbeeldingen via Shutterstock.

 

12 comments on “Help, mijn peuter heeft een playdate – zonder mama!

  1. Op peuterspeelzaal nee…ik durfde het nog niet. Sinds in groep 2 kom er een klasgenoot tijdens lunch. Dan af en toe mijn zoon bij hem ..om en om… Deze week bij ons lunchen en volgende week bij hun. En graag heb ik liever nummer WA van de ouders zodat wij kunnen makkelijk contact als er wat is. (hope natuurlijk alles goed gaat) en tot nu toe gaat alles goed.
    Dhini onlangs geplaatst…APOTEK huidverzorgingsproductenMy Profile

  2. Ooooh wat is dit herkenbaar. Alsof je met je ziel onder je arm loopt! Het went vanzelf gelukkig en dan denk je: is het nu al drie uur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.