Help! Mijn peuter wil niet likken..

Ja, ik snap het.. het is een rare titel over ‘niet likken’ en het klinkt heel tegenstrijdig, maar het is echt wat het is..

Mijn peuter wil niet likken

Help! Mijn peuter wil niet likken

Wat is er tijdens de warmere dagen nou lekkerder dan een heerlijk koud ijsje?!

Zodra Fiene ergens een ijsje of een plaatje van een ijsje ziet, is ze helemaal enthousiast en wil ze ook een ijsje. Maar als ze dat heerlijke ijsje eenmaal in haar handje heeft, is dat ook het enige wat ze ermee doet.. vasthouden. Want likken aan een ijsje? Dat doet ze niet!

Er zijn al meerdere raketjes in onze eigen magen verdwenen tijdens het voordoen hoe je zo’n ijsje nu eigenlijk eet. En dan doet ze het ook ‘droog’ na – dus zonder een ijsje.. En als we dan denken ‘ja hoor.. ze heeft het ook een keer in de gaten..’ en haar een ijsje geven, gebeurt er weer helemaal niks..

We hebben verschillende ijsjes uitgeprobeerd, maar nee, onze dame wil het niet. Ze is op zich wel bereid om stukjes ijs in een bakje te eten, maar ook dat gaat niet van harte. Sowieso vindt ze het ook erg koud (ja, duh..) en dat vertelt ze dan ook heel de tijd.

En hoe tegenstrijdig: ze wil zo graag ook een ijsje eten!

Ik dacht ‘we halen een softijsje, die duwen we een beetje als grapje in haar snuitje en dan gaat ze er vanzelf mee verder’. Fijne actie van mama.. Daar werd ze dus alleen maar heel verdrietig van *oeps*.

Maar wat dan? Nou, we gaan ervan uit dat ze vast vanzelf ook een keer gewoon een ijsje wil eten en gelukkig hebben we een manier waarop ze wél lekker van een ijsje kan genieten!

Kijk ons dametje eens lekker genieten van haar softijsje:

IJsje eten, niet likken maar scheppen

Zoals je op deze actiefoto kunt zien: ork ork ork, ijs eet je met… een lepeltje! En dan is een softijsje wel heel handig, lekker en lang niet zo koud!

Heeft jouw kindje ook wel eens moeite gehad met het likken aan ijsjes?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

15 comments on “Help! Mijn peuter wil niet likken..

    1. Het zal toch wel een keer overgaan denk in dan haha. Tot die tijd inderdaad gewoon lekker uit het bakje hoor 🙂

  1. Wat grappig. De allereerste keer dat zoon een (water)ijsje kreeg wist hij ook niet zo goed wat hij ermee aan moest en hield hij het na een paar keer sabbelen voor gezien. Inmiddels (slechts drie ijsjes verder) snapt hij het concept wel en gaat waterijs er redelijk goed in. Hij likt echter ook niet, maar sabbelt er vooral aan. Ander ijs dan zelfgemaakt waterijs krijgt hij voorlopig niet, al vermoed ik dat softijs er ook wel in zou gaan, haha. Maar met een lepeltje is toch ook prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.